8 Stappen waarmee je de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade doorbreekt

Klik hier om deze blog op Spotify te luisteren.
Klik hier om deze blog op Apple Podcasts te luisteren.

Het leven als moeder met jonge kinderen is een reis vol liefde en uitdagingen. Veel moeders kunnen zich gevangen voelen in een constante stroom van opgejaagdheid en stress.

In mijn vorige blog deelde ik dat dit komt, door de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade. Deze heeft impact op alle vlakken in je leven. Het beïnvloedt je denken, je handelen en hoe je je voelt. Het zorgt ervoor dat je weinig zelfvertrouwen hebt en het geeft je het gevoel dat je faalt, dat je het nooit goed doet, ook al doe je je uiterste best. Dit zorgt voor onrust van binnen, onrust in je lijf en in je hoofd. Deze blokkade weerhoudt je ervan om volop te genieten van je leven met je gezin en met je werk.

Klik hier om te ontdekken of je last hebt van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade door de checklist te doorlopen.

In deze blog ga ik dieper in op de blokkade en hoe je deze doorbreekt, zodat je je weer jezelf voelt als vrouw. Zo kun je de vrouw en moeder zijn die je graag wil zijn, zodat je vol vertrouwen en innerlijke rust kunt leven.

De impact van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade

Voor veel moeders blijft de stem die zegt dat ze het niet goed doen onophoudelijk in hun hoofd doorgaan. Het leidt tot alles perfect willen doen, continu je zorgen maken en het gevoel altijd tekort te schieten. Dit zorgt voor stress, niet meer weten wie je bent als je geen moeder bent en zelfs snauwen naar je partner en kinderen.

Het is tijd om deze blokkade te doorbreken en de weg vrij te maken voor een leven van rust en geluk.

Stap 1 Bewustwording en Erkenning

Verandering begint bij bewustwording en bij het herkennen dat je last hebt van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade. Ben je bewust van de momenten waarop een vorm van deze negatieve gedachte opduikt, bijvoorbeeld “Ik ben dik”, “Ik ben geen goede moeder”, “Ik heb mijn partner teleurgesteld”, “Ik doe het niet goed op mijn werk”, et cetera.

Wil je weten of je last hebt van deze blokkade? Doorloop dan de checklist door hier te klikken.

Ben je er van bewust hoe de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade en alle gedachten die daarbij komen kijken je denken, je gevoel en je gedrag beïnvloedt. Dit bewustzijn en deze herkenning is de eerste stap. Dan pas kun je de volgende stappen zetten.

Stap 2: Behandel jezelf als je beste vriendin

Wees je eigen beste vriendin en behandel jezelf ook zo. Zou je ook zulke negatieve dingen tegen haar zeggen? Vervang je negatieve gedachten door positief tegen jezelf te praten. Gebruik hier eventueel affirmaties voor. Dit zijn positieve zinnen die je dagelijks tegen jezelf zegt die je voor dat moment een goed gevoel geven.

Klik hier en ontdek hoe je dat precies doet.

Stap 3: Zelfonderzoek is essentieel

Daag jezelf uit om je eigen gedachten en overtuigingen te onderzoeken en te veranderen. Daardoor creëer je ruimte voor het doorbreken van de blokkade. Kijk eens goed naar jezelf en alle gedachten die je hebt. Leer begrijpen waar je “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade vandaan komt. Dit proces kan ongemakkelijk aanvoelen, maar het is wel een belangrijke stap om dit te doorbreken.

Klik hier en ontdek hoe je dat precies doet.

Stap 4: Zet concrete stappen voor persoonlijke groei

Het doorbreken van de cyclus van perfectionisme en het altijd maar bezig moeten zijn, gebeurt door gerichte acties en persoonlijke groei. In de vorige stap heb je zelfonderzoek gedaan, maar dan is het nog niet opgelost. Neem het heft in eigen handen en zet concrete stappen om jezelf te bevrijden van de blokkade, zodat je je weer jezelf voelt en de vrouw en moeder kan zijn die je graag wil zijn.

Klik hier voor de 5 concrete stappen.

Stap 5: Ruim de blokkade energetisch op en voel sneller resultaat

Op energetisch niveau (door middel van Reiki) de blokkade doorbreken is essentieel om blijvend vastzittende emoties en overtuigingen los te maken, rust te voelen en zelfvertrouwen te hebben. Het zorgt ervoor dat je veel sneller resultaat voelt en ziet, omdat de praktische stappen veel makkelijker gaan als je op energetisch niveau de blokkade opruimt. Daardoor voel je je veel sneller weer jezelf en kun je de vrouw en moeder zijn die je graag wil zijn.

Klik hier en ontdek hoe Reiki je helpt energetisch de blokkade op te ruimen en je weer jezelf te voelen, zodat je de vrouw en moeder kan zijn die je graag wil zijn.

Stap 6: Herontdek jezelf

Moeder zijn is slechts een deel van wie je bent. Neem de tijd om je passies, interesses en dromen te herontdekken nu je moeder bent. Misschien zijn ze nog hetzelfde als voordat je moeder werd of misschien zijn ze (deels) veranderd. Investeer in jezelf qua tijd, geld en energie en doe dingen waar je blij van wordt, los van je rol als moeder.

Klik hier om jezelf te herontdekken.

Stap 7: Laat je partner of iemand anders je helpen

Je hoeft niet in je eentje verantwoordelijk te zijn voor alles. Zeker als je een partner hebt, kun je het samen doen. Heb je geen partner? Kijk dan eens welke mensen in je omgeving je kunnen helpen, zoals familie, vrienden, vriendjes op de school of opvang van je kinderen waar je kinderen kunnen spelen. Deel de zorg en creëer ruimte om te groeien. Samenwerken bevrijdt je van de druk dat jij alles moet doen.

Klik hier als je het lastig vindt om om hulp te vragen en het lastig vindt om hulp te accepteren.

Stap 8: Schakel hulp van een expert in

Zoals ik bij stap 5 al aangaf, is het heel belangrijk dat je op energetisch niveau, op onbewust niveau de blokkade doorbreekt. Daarmee ga je 10 keer sneller en zijn de praktische stappen die je daarnaast zet 10 keer makkelijker om uit te voeren. Vaak lukt het niet om de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade zelf te doorbreken, omdat het dus op energetisch, onbewust niveau vastzit. Schakel daarom de hulp van een expert in om het te doorbreken. Jij bent het waard om tijd, geld en energie in jezelf te steken, zodat je blijvend die blokkade doorbreekt en je voor eens en altijd diep van binnen voelt dat jij precies goed bent zoals je bent. Ik gun het je zo!

En nu is het aan jou om de daadwerkelijke stappen te zetten. Jij hebt de macht en de kracht om hier iets aan te veranderen. Al je gedachten zijn slechts een verhaal die je jezelf vertelt en dat verhaal kun je veranderen als je daar echt klaar voor bent. Schakel hulp in. Dat mag bij mij en dat mag bij iemand anders, maar als je me irritant had gevonden, dan had je niet zover doorgelezen. Daarom ga ik er vanuit dat wat ik hier met je deel bij je binnenkomt en dat je dat van me aanneemt. Dat betekent dat ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. Lees dan hieronder verder wat ik voor je kan betekenen.

Wil je weer stralen als jezelf en niet alleen als moeder? Verlang je naar balans tussen werk en gezin, en snak je naar die langverwachte rust? Het online programma “Stralend Jezelf” is jouw sleutel tot een leven vol genietmomenten met jezelf, je gezin, je werk, je vrienden, je familie.

Dit programma is ontworpen om je terug te brengen naar je jezelf, weg van de constante druk en de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Je doorbreekt de blokkade, zorgt voor een gevoel van rust en je creëert je eigen definitie van een goede moeder, zodat je keuzes maakt die bij jou en je gezin passen, zonder je te laten afleiden door wat anderen vinden.

Mijn aanpak en dus het online programma is erop gebaseerd dat je alleen blijvend rust creëert als je niet alleen oppervlakkige tips toepast, maar juist op een diepere laag patronen en overtuigingen opruimt. Zo voorkom je dat vervelende ervaringen uit je verleden je huidige gezinsleven beïnvloeden.

Daarom combineer ik in het online programma praktische opdrachten met diepgaande begeleide meditaties en visualisaties die verder gaan dat wat je op YouTube vindt. Daarnaast kun je kiezen voor het online programma VIP, waarbij we ook op energetisch vlak door middel van Reiki de blokkade doorbreken en rust creëren.

Stap vandaag nog in om je eigen leven te creëren waarin je weer straalt als jezelf, in liefde met je gezin en vol innerlijke rust. Klik hier om je aan te melden voor het online programma “Stralend jezelf” en voor meer informatie.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, familieopstellingen en Reiki.