Bevrijd jezelf van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade: 5 Concrete stappen voor moeders met jonge kinderen

Klik hier om deze blog te beluisteren op Spotify.
Klik hier om deze blog te beluisteren op Apple Podcasts.

In de vorige blogs hebben we ingezoomd op de uitdagingen waar je als moeder met jonge kinderen dagelijks te maken hebt. De eeuwige strijd tegen de klok, de constante druk om alle ballen hoog te houden en het gevoel altijd achter te lopen. Middenin deze hectiek en drukte komt die bekende stem in je naar boven: “Ik ben niet goed genoeg”.

Ik snap hoe verlammend die stem in jezelf en die kritiek op jezelf kan zijn. Het zorgt voor weinig vertrouwen en dat je twijfelt bij elke beslissing die je neemt. Je hebt het gevoel dat je nooit aan de verwachting voldoet, hoe hard je ook je best doet. Als moeder met jonge kinderen wordt je vaak geconfronteerd met de druk om perfect te zijn in elke rol die je vervult: moeder, partner, werknemer/ondernemer, dochter, vriendin, et cetera.

Nu is het moment om je te realiseren dat je hier absoluut iets aan kunt doen, aan die druk en die twijfels. Gelukkig maar ­čÖé Je kunt die innerlijke stem en die innerlijke criticus aanpakken en stappen zetten om de blokkade te doorbreken en te zorgen voor persoonlijke groei en transformatie. Met deze blog ga je concreet actie ondernemen om jezelf te bevrijden van die twijfels en onzekerheid, want je verdient het om vol vertrouwen te staan en te genieten van elke fase van het moederschap.

Laten we samen dieper duiken in de stappen die je kunt nemen om de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken en je weer jezelf te voelen, zodat je de vrouw en moeder kan zijn die je graag wil zijn.

  1. Behandel jezelf als je beste vriendin. Stel je voor: zou je diezelfde strenge woorden tegen je beste vriendin zeggen die je nu ook tegen jezelf zegt? Het is tijd om die innerlijke criticus te temmen en te vervangen door woorden van liefde en ondersteuning. Je mag jezelf evenveel liefde en ondersteuning geven als je aan je beste vriendin geeft.
  2. Gebruik positieve affirmaties. Dit zijn korte, krachtige zinnen die je tegen jezelf zegt die ervoor zorgen dat je gedachten van twijfels veranderen in gedachten van vertrouwen. Begin je dag bijvoorbeeld met uitspraken als “Ik ben goed genoeg zoals ik ben” of “Ik maak keuzes die het beste zijn voor mezelf en mijn gezin.” Klik hier om meer te lezen over positieve affirmaties en hoe je dat doet.
  3. Stel realistische en haalbare doelen. De moeders die ik help, zijn vaak perfectionistisch. Ze willen alles heel goed doen en overal 200% van zichzelf geven. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en ze verwachten heel veel van zichzelf. Dit zorgt voor extra druk en stress, waardoor ze geen rust voelen en echt kunnen genieten. Stel dus realistische doelen voor jezelf en breek ze op in kleine, behapbare stappen op elk gebied in je leven. Dit kan te maken hebben met werk, met afvallen, met het huishouden, met je sociale leven, met je partner, et cetera. Door deze kleine stappen, behaal je successen, vergroot je je zelfvertrouwen en verminder je de druk om alles in ├ę├ęn keer perfect te moeten doen.
  4. Leer prioriteiten te stellen. Wat is ├ęcht belangrijk voor jou en je gezin? Focus je energie op de dingen die ertoe doen en laat los wat daar niet aan bijdraagt. En het mooie is, je bepaalt zelf welke dingen ertoe doen en welke niet en dus is alles hierin goed. Dit zal je helpen om een evenwicht te vinden tussen je rol als moeder en wat je zelf nodig hebt.
  5. Gun jezelf tijd voor zelfzorg. Dit betekent niet dat je egoïstisch bent. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je nog veel beter voor anderen zorgen, omdat je lekker in je vel zit en meer dan genoeg energie hebt. Als je niet goed voor jezelf zorgt, dan voel je je moe, dan zit je niet lekker in je vel, voel je je gestrest en kun je je dierbaren niet de beste versie van jezelf geven. Als je goed voor jezelf zorgt, dan ben je de beste versie van jezelf en kun je deze versie ook aan je dierbaren en op je werk of aan je klanten geven. Dan kun je dus nog veel beter voor anderen zorgen dan je nu al doet. Tijd inplannen voor zelfzorg is dus essentieel en absoluut niet egoïstisch. Ontdek activiteiten die je energie geven en rust brengen.

Je staat op het punt om een hele belangrijke en waardevolle transformatie te realiseren in je leven als moeder met jonge kinderen. Deze stappen zijn niet alleen praktisch, maar ook cruciaal voor je persoonlijke kracht. Je hebt de kracht om jezelf te bevrijden van die verstikkende “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade en om je weer jezelf te voelen, zodat je de vrouw en moeder kan zijn die je graag wil zijn.

Dit is jouw moment. Dit is jouw tijd om uit die eindeloze cyclus van stress, constant bezig zijn en onzekerheid te stappen. Je hoeft het niet alleen te doen. Als je er klaar voor bent om dieper te graven, blijvend rust te vinden in je drukke leven als moeder en om je weer jezelf te voelen, dan is mijn online programma “Stralend jezelf” speciaal voor jou.

Ik begrijp dat het moederschap soms als een wervelwind kan voelen. Maar stel je eens voor. Hoe zou het zijn als je niet langer worstelt met die innerlijke twijfels en de druk om het voor alles en iedereen goed te doen? Hoe zou het voelen om je leven en je rol als moeder te omarmen met een gevoel van rust en zelfvertrouwen?

Zet dan de eerste stap in deze reis en meld je aan voor mijn online programma “Stralend jezelf”. Dit programma is niet alleen maar gericht op praktische stappen, maar het zit vol diepe transformatietechnieken waarmee je de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade doorbreekt.

Het is tijd om te investeren in jezelf, in je geluk en in je rust. Geef jezelf de toestemming om te stralen als vrouw en als moeder en klik hier om je aan te melden voor mijn online programma “Stralend jezelf”. Je hoeft het niet alleen te doen. Laten we samen die reis beginnen naar een leven vol stralend zelfvertrouwen, balans en rust. En dat begint met de stap die je vandaag zet.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, familieopstellingen en Reiki.