fbpx

Van onrust bij je kind naar ontspanning en rust met Reiki

Gratis masterclass voor moeders
_LVV0388-bewerkt kleiner

Je kind is overdag druk en met van alles bezig. Aan het einde van de dag merk je dat hij of zij overprikkeld is, waardoor er driftbuien zijn of veel tranen of dat je kind niet goed in slaap komt. Je wil hem of haar een rustmoment geven, maar je komt niet verder dan de tablet of de tv.

 

Je kind komt alleen tot rust als hij of zij zich flink heeft ingespannen, zoals na de zwemles. Je zou willen dat er geen hoge pieken zijn en dat hij of zij daarna instort, maar dat het stabieler is gedurende de dag voor meer rust.

 

Je vindt dat de wereld al zoveel van je kind vraagt. Je ziet dat dit soms onrust geeft bij je kind en je wil hem of haar helpen te ontspannen en dat los te laten, zodat je kind op zijn of haar tempo en op zijn of haar eigen manier kan opgroeien.

 

Daarnaast ben je op zoek naar iets wat helpt om je kind te helpen ontspannen voor het slapen gaan, zodat hij of zij makkelijker in slaap valt en dus beter slaapt, want goed slapen vind je belangrijk.

 

Je merkt dat je kind nieuwe situaties spannend vindt en je zou willen dat je hem of haar iets kan geven om meer rust te voelen op dat moment.

 

Bovendien wil je gewoon even een moment met je kind samen hebben om bijvoorbeeld de dag rustig af te sluiten en jullie band te versterken.

Zelf heb je namelijk geen onbezorgde jeugd gehad. Je hebt in je kinder- en/of tienertijd verantwoordelijkheden op je genomen die niet bij je hoorden, bijvoorbeeld door de scheiding van je ouders, door het overlijden van dierbaren, door de ziekte van een broer of zus.

 

Daardoor ging je bijvoorbeeld veel in het huishouden helpen, psychisch en/of lichamelijk voor (één van) je ouders zorgen, heel braaf worden om zo de ouders niet tot last te zijn, et cetera.

 

Je nam deze verantwoordelijkheden op je in de hoop dat je je ouders kon ontlasten en in de hoop dat ze weer gelukkig werden. En dit ging nog een stap verder.

 

Je bent ook andere mensen gaan pleasen, je kan geen nee zeggen, je laat over je heen voelen, je voelt je vaak een klein meisje en je hebt het idee dat je het nooit goed doet.

 

Dit heeft je zoveel stress, verdriet, boosheid en frustratie bezorgt in hun jeugd, maar ook later in hun leven en zelfs nu nog steeds. Je vindt het daardoor lastig om tijd voor jezelf te nemen. Je voelt je dan schuldig. Er is namelijk altijd wel iets te doen en je wil er voor je kinderen zijn.

 

Dit wil je niet voor je eigen kinderen. Je gunt hen een onbezorgde jeugd en je wil alles doen om hen daarbij te helpen. Je merkt alleen dat je kinderen vaak onrustig zijn, in hun hoofd en in hun lijf en je weet niet goed wat je kan doen om je kinderen te helpen ontspannen, rust te voelen, zelfvertrouwen te hebben en om jullie band te versterken.

Om je daarbij te helpen, organiseer ik de gratis masterclass “Van onrust bij je kind naar ontspanning en rust met Reiki”. Vul onderstaand formulier in om je direct in te schrijven.

In deze masterclass ontdek je:

wat de nummer 1 onrustgever bij kinderen is en wat je eraan kan doen

hoe je je overprikkelde kind helpt ontspannen

wat de 5 meest voorkomende angsten en onzekerheden bij kinderen zijn en hoe je dit verandert in rust en zelfvertrouwen

wat helpt om de band met je kind te versterken

Praktische informatie

  • * De gratis masterclass geef ik online live op woensdag 28 augustus om 9.30uur
  • * De gratis masterclass duurt ongeveer 90 minuten

Deze vrouwen gingen je voor

Over Selma

Elk kind verdient ontspanning en rust

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg en ik help moeders (en hun kinderen) van een gestrest en opgejaagd gevoel naar ontspanning, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze zich weer zichzelf voelen en voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk.

Een aantal jaren geleden was ik degene die altijd maar hard aan het werk was. Als ik niet nuttig bezig was, dan voelde ik me rot. Ik zei bijvoorbeeld op mijn werk overal ja op. Ik nam extra taken op me, omdat ik het idee had dat ik alleen goed genoeg was als ik iedereen aan het pleasen was.

 

Niets was minder waar, want dat gevoel dat ik het niet goed deed en altijd wel iets of iemand tekort deed, bleef.

 

Ik vond het heel lastig om momenten voor mezelf in te plannen en om echt te ontspannen, want ja, als ik niets deed, dan was ik niet nuttig bezig, toch? Het huishouden deed zich niet vanzelf en alle andere klusjes en taken ook niet.

 

Daarbij had ik ook nog eens last van het idee dat anderen het beter konden en ik het niet goed deed. Ik had onwijs veel last van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Deze blokkade beheerste mijn complete leven.

Ik was continu bang dat mijn man (toen vriend) mij zou verlaten, omdat hij op straat zo een veel leukere meid tegen het lijf kon lopen. Ik twijfelde heel erg aan mezelf, waardoor ik me nog minder goed kon ontspannen.

 

Ik wist ook van jongs af aan dat ik graag moeder wilde worden. En ik wist ook dat ik niet wilde dat mijn kinderen zich zo zouden voelen als ik. Ik wilde dat zij zich makkelijk konden ontspannen (wat ik niet kon) en dat ze rust voelden. Ik was er dan ook helemaal klaar mee dat ik mezelf continu naar beneden haalde en mijn onzekerheid mijn leven liet bepalen. Ik ging met mezelf aan de slag, omdat ik het voorbeeld wilde zijn voor mijn toekomstige kinderen.

 

Waarom?

 

Omdat ik wil dat mijn zoon zo lang mogelijk kind kan zijn, zolang mogelijk vrij, onbevangen, onbekommerd, gelukkig en speels blijft, makkelijk ontspant en rust voelt.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn zoon dat voelt, heb ik daar als moeder mee aan de slag te gaan, zodat ik mijn ervaringen van vroeger en mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade niet doorgeef.

 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, et cetera) verloren te zijn. Ik was het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden. En ik verlangde zo erg naar rust, wat ik niet kon vinden.

Ik voelde me daardoor opgejaagd en gestrest en kon niet genieten van mijn eigen successen en al helemaal niet goed ontspannen.

 

Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, zoals de scheiding van mijn ouders, het overlijden van de partner van mijn vader, ziekte bij de nieuwe partner van mijn vader en het overlijden van de partner van mijn moeder, ben ik voor mijn ouders gaan zorgen en verloor ik de onbezorgdheid en speelsheid van het kind zijn.

 

Het lukte me niet om mijn ouders gelukkig te maken (dat moeten ze toch echt zelf doen) en mede daardoor ging ik geloven dat ik het niet goed deed en dus dat ik niet goed genoeg was. Ik ging alleen maar harder mijn best doen, maar het werkte niet.

 

Omdat ik dit niet aan mijn toekomstige kinderen wilde doorgeven, ging ik met mezelf aan de slag.

Ik volgde NLP-trainingen, familieopstellingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen om mijn “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken.

 

En nu kan ik me heel makkelijk en snel ontspannen en voel ik in de basis rust. Vooral Reiki heeft hier heel erg aan bijgedragen. Ik had gewild dat ik dat als kind had gekend en dat mijn ouders mij Reiki hadden kunnen geven. Dat had veel stress gescheeld en me veel rust opgeleverd, waardoor ik meer kind had kunnen zijn.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek is als er meer liefde en lichtheid en minder conflict is.

Ik help daarom moeders die moeite hebben om te kunnen ontspannen, verlangen naar rust en ook hun kinderen die ontspanning en rust mee willen geven. En moeders die graag een ‘tool’ willen hebben om hun kinderen te helpen prikkels beter en sneller te verwerken, hen een rustmomentje willen geven op de dag en hen willen helpen beter te slapen en zelfverzekerder te zijn.

 

Als jij dat ook wil en je wil de band met je kind nog verder verstevigen door hen Reiki te geven en hen te helpen ontspannen, zonder dat daar meteen de tv of tablet aan te pas komt?

 

Meld je dan aan voor de gratis masterclass “Van onrust bij je kind naar ontspanning en rust met Reiki” door je via onderstaand formulier aan te melden.