fbpx

Reiki I cursus

Ontspanning en rust voor moeders

“Ik moet nog zoooooveeeel” en “Eerst het huis, daarna mag ik pas mijn eigen dingen doen anders is er geen rust” zijn gedachten die je elke dag hebt. Voor je gevoel ben je 24/7 aan het opruimen, terwijl het nog steeds rommelig is. Je bent altijd maar bezig in huis. Steeds weer het opruimen en schoonmaken.

 

Je staat continu aan en je hebt tijd tekort op een dag. Er is altijd wel iets te doen of iets of iemand die aandacht vraagt. Je gaat altijd maar door en je hebt het idee dat het niet goed genoeg is.

 

Je voelt je moe. Je staat moe op en je gaat moe naar bed. Je vindt het moeilijk om te ontspannen. Wanneer zou je überhaupt tijd voor jezelf moeten pakken, want er zitten nu al te weinig uren in een dag. En als je dan jezelf voor hebt genomen tijd voor jezelf te nemen, dan komt er altijd wel iets tussen wat je voor laat gaan.

Je verlangt naar rust en ontspanning, maar je hebt geen idee hoe. Als je eindelijk eens een keer gaat zitten met een kop thee, een boek of om te mediteren, dan voel je je alleen maar onrustiger, in plaats van ontspannen.

 

Naast ontspanning en rust wil je ook meer energie voelen, maar je hebt geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt. Je voelt je continu moe. Je wil het graag veranderen, want je weet dat je dan een leukere vrouw en een leukere moeder kan zijn.

 

Het lukt je alleen niet om dit te bereiken, omdat je opgeslokt wordt door de dagelijkse zaken die moeten gebeuren.

Je bent op zoek naar handvatten hoe je beter kunt ontspannen. Je neemt soms wel tijd voor leuke dingen, maar die geven je niet meer de ontspanning die ze je wel zouden moeten geven.

 

En daar komt Reiki om de hoek kijken. Reiki helpt je om snel en makkelijk te ontspannen. Ik raad het iedereen aan om de Reiki I cursus te doen, zodat je jezelf Reiki kan geven en een manier hebt om rust te creëren en meer energie te voelen.

Door de Reiki I cursus:

kun je makkelijker en sneller ontspannen

creëer je heel gemakkelijk een moment van rust voor jezelf

leer je vertrouwen op wat je in je lijf voelt en dat dat klopt

ga je uit je hoofd en in je lijf

krijg je meer energie, waardoor je een nog leukere vrouw en moeder kan zijn

val je veel makkelijker in slaap en slaap je beter, waardoor je de volgende ochtend uitgerust wakker wordt

krijg je inzichten in je eigen situatie en wat je kunt doen om het te veranderen

kun je ook anderen, zoals je kinderen, Reiki geven, waardoor ze de prikkels van de dag makkelijker verwerken, rust voelen en beter slapen

Eenmalige investering

PRIJS betaling in 1 keer: 249,-

Drie termijnen

PRIJS betaling per maand: 89

Inhoud van de Reiki I cursus

De Reiki I cursus bestaat uit theorie die je ontvangt over wat Reiki is, de geschiedenis van Reiki, chakra’s, hoe je chakra’s in balans brengt waardoor je ontspanning en rust voelt en meer energie krijgt, hoe je jezelf behandelt en hoe je iemand anders behandelt op een stoel of een Reiki-/massagetafel.

 

Om Reiki te kunnen geven, is het nodig om je eigen energiekanaal (verder) te openen en om ervoor te zorgen dat je via je handen Reiki kan geven. Dit gebeurt door middel van initiaties, ook wel inwijdingen genoemd.

 

Dit klinkt misschien vreemd of voor sommigen eng. Weet dat dat niet nodig is. Reiki is een liefdevolle energie en kan nooit voor kwaad gebruikt worden, omdat het de universele levensenergie is. Je ontvangt altijd alleen maar dat wat je op dat moment aankunt. Je kunt dus nooit te veel krijgen.

 

Tijdens de Reiki I cursus geef ik je 4 inwijdingen verdeeld over 2 dagdelen. Tussen deze 2 dagdelen zal ongeveer een maand zitten, zodat je in de tussentijd jezelf kan behandelen. Daarmee versterk je de energie nog verder. Daarnaast is dit een hele mooie gelegenheid om te oefenen en vervolgens al je vragen aan mij te stellen. Ik ben via de mail bereikbaar en je mag onbeperkt je vragen stellen.

 

Tijdens het tweede dagdeel ga je iemand op de Reiki-/massagetafel behandelen. Je neemt voor deze dag zelf iemand mee om te behandelen, zodat je samen een mooie ervaring hebt. Tijdens deze behandeling kun je me uiteraard al je vragen stellen.

Praktische informatie

De Reiki I cursus volg je individueel bij mij in de praktijkruimte of een andere locatie in de wijk Reeshof in Tilburg.

De Reiki I cursus vindt plaats op 2 dagdelen van 3 uur met ongeveer een maand tussen beide dagdelen in. Samen plannen we deze in.

Halverwege tussen de 2 dagdelen in hebben we samen een Zoomcall om je voortgang te bespreken en zodat je live je vragen kunt stellen.

Gedurende de hele periode kun je me onbeperkt je vragen per mail sturen welke ik zo snel mogelijk beantwoord op mijn werkdagen.

Een deel van de theorie ontvang je voorafgaand aan het eerste dagdeel digitaal, zodat je dit door kan nemen voordat we starten. Daardoor kunnen we snel aan de slag en de diepte in met Reiki, want het gaat vooral om het doen en oefenen. Vervolgens ontvang je de theorie ook in een map.

Tijdens de eerste dag leer je jezelf behandelen en leer je hoe je je chakra's in balans brengt, zodat je snel en gemakkelijk ontspant, rust voelt en meer energie krijgt.

Tijdens het tweede dagdeel ga je iemand anders een Reiki-behandeling geven. Daarvoor neem je zelf iemand uit je omgeving mee om de Reiki aan te geven.

Tussen de twee dagdelen in geef je jezelf Reiki, zodat je ervoor zorgt dat de energie goed gaat en blijft stromen.

Ik ben aangesloten bij Reiki vereniging De Cirkel. Na afloop van de Reiki-cursus kun je je inschrijven bij deze Reiki vereniging.

Deze dames gingen je voor

Je verdient het om niet alleen maar moeder te zijn, maar je ook jezelf te voelen

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg en ik help moeders van een gestrest en opgejaagd gevoel naar ontspanning, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze zich weer zichzelf voelen en voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk.

Een aantal jaren geleden was ik degene die altijd maar hard aan het werk was. Als ik niet nuttig bezig was, dan voelde ik me rot. Ik zei bijvoorbeeld op mijn werk overal ja op. Ik nam extra taken op me, omdat ik het idee had dat ik alleen goed genoeg was als ik iedereen aan het pleasen was.

 

Niets was minder waar, want dat gevoel dat ik het niet goed deed en altijd wel iets of iemand tekort deed, bleef.

 

Ik vond het heel lastig om momenten voor mezelf in te plannen en om echt te ontspannen, want ja, als ik niets deed, dan was ik niet nuttig bezig, toch? Het huishouden deed zich niet vanzelf en alle andere klusjes en taken ook niet.

 

Daarbij had ik ook nog eens last van het idee dat anderen het beter konden en ik het niet goed deed. Ik had onwijs veel last van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Deze blokkade beheerste mijn complete leven.

Ik was continu bang dat mijn man (toen vriend) mij zou verlaten, omdat hij op straat zo een veel leukere meid tegen het lijf kon lopen. Ik twijfelde heel erg aan mezelf, waardoor ik me nog minder goed kon ontspannen.

 

Ik wist ook van jongs af aan dat ik graag moeder wilde worden. En ik wist ook dat ik niet wilde dat mijn kinderen zich zo zouden voelen als ik. Ik was er dan ook helemaal klaar mee dat ik mezelf continu naar beneden haalde en mijn onzekerheid mijn leven liet bepalen. Ik ging met mezelf aan de slag, omdat ik het voorbeeld wilde zijn voor mijn toekomstige kinderen.

 

Waarom?

 

Omdat ik wil dat mijn zoon zo lang mogelijk kind kan zijn, zolang mogelijk vrij, onbevangen, onbekommerd, gelukkig en speels blijft.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn zoon dat voelt, heb ik daar als moeder mee aan de slag te gaan, zodat ik mijn ervaringen van vroeger en de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade niet doorgeef.

 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, et cetera) verloren te zijn. Ik was het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden.

Ik voelde me daardoor opgejaagd en gestrest en kon niet genieten van mijn eigen successen en al helemaal niet goed ontspannen.

 

Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, zoals de scheiding van mijn ouders, het overlijden van de partner van mijn vader, ziekte bij de nieuwe partner van mijn vader en het overlijden van de partner van mijn moeder, ben ik voor mijn ouders gaan zorgen en verloor ik de onbezorgdheid en speelsheid van het kind zijn.

 

Het lukte me niet om mijn ouders gelukkig te maken (dat moeten ze toch echt zelf doen) en mede daardoor ging ik geloven dat ik het niet goed deed en dus dat ik niet goed genoeg was. Ik ging alleen maar harder mijn best doen, maar het werkte niet.

 

Omdat ik dit niet aan mijn toekomstige kinderen wilde doorgeven, ging ik met mezelf aan de slag.

Ik volgde NLP-trainingen, familieopstellingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen om mijn “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken. Sindsdien raakt het me niet als iemand iets negatiefs over mijn post op social media zegt. Gewoonweg, omdat ik voel dat ik het goed doe en dat ik daarmee niet bij iedereen aansluit. En dat is oké.

 

Nou hoef je absoluut niet al deze trainingen en cursussen te volgen om tijd voor jezelf te nemen en echt vanbinnen de ontspanning te voelen. Er is namelijk slechts 1 ding wat je nodig hebt om een moment van ontspanning te creëren en het volledig vanbinnen te voelen en dat is Reiki. Daarom is deze Reiki I cursus zo passend.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek is als er meer liefde en lichtheid en minder conflict is.

Ik help daarom moeders die last hebben van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade en die zich weer zichzelf willen voelen. Ik help hen naar ontspanning, rust en voelen dat ze er wel toe doen, zodat ze weer liefde voor zichzelf voelen en deze liefde door kunnen geven aan hun kinderen.

 

Ik geloof namelijk heel sterk als jij als ouder aan jezelf werkt, dan kunnen je (toekomstige) kinderen zo lang mogelijk onbezorgd kind zijn. Ze zien hoe jij omgaat met tegenslagen en leren daar heel veel van. Hier profiteren ze in hun hele leven van. Zeker nu ik zelf moeder ben, zie ik hoe belangrijk dit is.

 

Als je je oude bagage en patronen opruimt, dan geef je jouw kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… die goed kan ontspannen en rust voelt, zodat ze zichzelf kan zijn en met haar volledige aandacht in het hier en nu is en geniet van haar gezin én haar werk.

 

Wil je ook makkelijk ontspannen en rust voelen en meer energie krijgen?

Meld je dan nu aan voor de Reiki I cursus door hieronder op de knop te klikken.

Eenmalige investering

PRIJS betaling in 1 keer: 249,-

Drie termijnen

PRIJS betaling per maand: 89

Meest gestelde vragen

Wat is Reiki?

Reiki staat voor universele levensenergie en is overal om ons heen. Alles bestaat uit energie. Binnen de Reiki betekent dat dat alles bestaat uit Reiki. Ook door jou stroomt energie, stroomt Reiki.

 

Gedurende je leven en gedurende de dag bouw je allerlei blokkades op die zich vastzetten in je lijf. Door deze blokkades voel je je moe, heb je weinig energie, vind je het moeilijk om te ontspannen, voel je onrust, voel je opgejaagdheid, heb je stress, denk je veel na/zit je veel in je hoofd, et cetera.

 

Een Reiki-behandeling is een healing door middel van energie, waarbij je extra Reiki/energie krijgt. De energie komt vervolgens op plekken in je lichaam en op andere plekken in je energielichaam, waar het nodig is.

 

Zo ruim je blokkades op en laat je los wat zorgt voor een gevoel van onrust. Daardoor kun je makkelijk ontspannen, voel je rust, krijg je meer energie, slaap je beter, zit je lekkerder in je vel, heb je meer zelfvertrouwen en kan je een nog leukere vrouw en moeder zijn.

Voor wie is de Reiki I cursus?

Voor moeders die zoveel moeten van zichzelf en altijd voor anderen klaarstaan en zichzelf daarin vergeten. Deze moeders vinden het vaak moeilijk om te ontspannen en voelen zich opgejaagd en onrustig.

 

Voor moeders die continu aan staan en tijd tekort hebben op een dag. Zij gaan altijd maar door en hebben geen idee waar ze de tijd vandaan moeten halen om een moment voor zichzelf te nemen om op te laden. Dan is de Reiki I cursus perfect, want door Reiki ontspan je makkelijk en snel. Je wordt er ook nog eens productiever van, waardoor je juist tijd bespaart.

 

Voor moeders die moe opstaan en moe naar bed gaat en die verlangen naar ontspanning en rust. Als ze dan eindelijk eens een keer gaan zitten met een kop thee, een boek of om te mediteren, dan voelen ze zich alleen maar onrustiger, in plaats van ontspannen.

 

Voor moeders die meer energie willen hebben, waardoor ze een nog leukere vrouw en moeder kunnen zijn, maar die opgeslokt worden door de dagelijkse zaken die moeten gebeuren.

 

En daar komt Reiki om de hoek kijken. Reiki helpt je om snel en makkelijk te ontspannen.

Voor wie is de Reiki I cursus NIET?

Voor vrouwen die blijven hangen in zelfmedelijden en alleen anderen de schuld geven van hoe hun leven er nu uitziet. Het is belangrijk dat ze kunnen kijken naar hun eigen aandeel en bereid zijn om hier mee aan de slag te gaan.

 

De Reiki I cursus is niet voor vrouwen die niet open staan voor spiritualiteit en op energetisch/onbewust niveau opruimen.

 

De Reiki I cursus is ook niet voor vrouwen die specifieke therapeutische begeleiding nodig hebben en depressieve gevoelens ervaren.

Kan ik dat ook, Reiki geven?

Jazeker. Ook jij kan Reiki geven. Tijdens de Reiki I cursus krijg je 4 inwijdingen. Door die inwijdingen word je energiekanaal (verder) geopend en worden je handen ingewijd. Daardoor kun je al direct na het eerste dagdeel jezelf en anderen Reiki geven.

 

Door minimaal 21 dagen jezelf met Reiki te behandelen, zorg je ervoor dat de energie goed kan stromen. Zolang je openstaat voor spiritualiteit en je jezelf behandelt, kun jij ook Reiki geven aan jezelf en aan anderen. Dit is een kwestie van oefenen.

Wanneer is het het juiste moment om in te stappen?

Het feit dat je nu op mijn website bent en deze tekst leest, is al een teken dat het nu het juiste moment is, anders zou je niet tot het einde van deze pagina lezen. Je weet zelf heel goed dat je zo niet langer door kunt gaan, zonder goed te kunnen ontspannen en op te laden. Je voelt je opgejaagd en je voelt je gestrest, maar je wil het niet.

 

Je wil rust voelen en meer energie hebben, maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen, want je laat altijd alles en iedereen voor gaan. En als je dan tijd voor jezelf neemt om op te laden, dan zijn er nog zoveel dingen die gedaan moeten worden, dat het onrustige en opgejaagde gevoel alleen maar groter wordt.

 

Als je zo door blijft gaan en je moe blijft voelen, zonder goed te kunnen ontspannen, dan zal je uiteindelijk een burn-out krijgen en/of (onverklaarbare) lichamelijke en/of mentale kwaaltjes.

 

Dat is niet wat je wil, toch? Je wil makkelijk kunnen ontspannen, rust voelen en meer energie hebben. Als je dit zo ziet en ervaart, dan is het absoluut nu het juiste moment om je aan te melden. Het liefst gisteren al 😉

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom gaat dit me wel echt helpen?

Wat je waarschijnlijk geprobeerd hebt, is ontspannen en rust creëren vanuit je hoofd. Met de Reiki I cursus ga je ontspannen en rust creëren door energetisch/onbewust blokkades op te ruimen die ervoor zorgen dat je onrust en opgejaagdheid voelt.

 

Door de blokkades op te ruimen kun je veel makkelijker en dieper ontspannen. Daardoor slaap je beter, laad je veel meer op, krijg je veel meer energie en voel je rust. Ik weet zeker dat je het nog niet eerder op deze manier hebt gedaan en dat is de reden dat het nog niet gelukt is.

 

Daarom geloof ik dat dit is wat je nodig hebt om ontspanning en rust te voelen en ik ben er om je te begeleiden.

Dus… Ben je klaar voor ontspanning, rust en meer energie?

 

Meld je dan nu aan voor de Reiki I cursus door op onderstaande knop te klikken.

Eenmalige investering

PRIJS betaling in 1 keer: 249,-

Drie termijnen

PRIJS betaling per maand: 89