fbpx

Follow Us:

Ieder kind verdient het om op te groeien zonder stress

Ik help moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust, zodat ze voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en bedrijf of werk en zodat ze niet meer het gevoel hebben alles alleen te moeten doen.

 

Deze moeders hebben zelf vaak in hun jeugd iets heftigs meegemaakt, waardoor ze te snel volwassen zijn geworden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn zijn verloren (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels).

Ze zijn het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden, maar ze voelen zich daardoor opgejaagd en gestresst en kunnen niet genieten van hun eigen successen. Ik help hen naar overzicht, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze die liefde door kunnen geven aan hun kinderen.

 

Waarom vind ik dat belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, ) verloren te zijn.

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg, waar ik het grootste deel van mijn leven heb gewoond. Sinds 2016 run ik mijn eigen coachingspraktijk. Pas toen ik in 2021 mijn eigen verhaal onder ogen ging zien en besefte waarom ik doe wat ik doe en wat ik hier te doen heb op de wereld, vielen opeens alle puzzelstukjes in elkaar. Ik had namelijk niet voor niets op mijn 21e mijn HBO Pedagogiek diploma behaald. Toen wilde ik er al voor zorgen dat kinderen zolang mogelijk kind kunnen zijn.

“De wereld heeft puurheid, speelsheid, onbezorgdheid en liefde nodig en dat begint bij onze kinderen”

Toen ik 13 jaar was hakten mijn ouders de knoop door en gingen ze scheiden. Op mijn 14e ging mijn moeder officieel uit huis.

 

Al vrij snel had mijn vader een nieuwe vriendin. Na anderhalf jaar dat ze samen waren, bleek dat ze kanker had. Vanaf dat moment ging ik voor mijn vader zorgen. Ik nam het huishouden op me. Ik deed heel vaak de boodschappen, stofzuigen en soms ook koken. Ik wilde mijn vader ontlasten en hoopte dat hij zich hierdoor gelukkiger ging voelen.

Na nog eens anderhalf jaar overleed de vriendin van mijn vader. Ik ging nog harder mijn best doen om voor hem te zorgen. Ik dacht echt dat ik hem weer gelukkig kon maken. Een verantwoordelijkheid die ik niet hoorde te dragen.

 

In die tijd had ik, naast deze zorgen, ook last van paniekaanvallen in de nacht, verlatingsangst en regelmatig voelde ik me heel erg rot.

 

Na een aantal maanden ontmoette mijn vader zijn huidige vrouw. Voor mij was hij van de ene op de andere dag gelukkig. Dat deed mij pijn. Ik had zo mijn best gedaan, maar ik kon hem niet gelukkig maken. Ik had gefaald, zo voelde dat.

 

Een aantal maanden later bleek dat zij borstkanker had. Nog meer verantwoordelijkheden nam ik op me en het zorgen voor mijn vader ging weer verder.

 

Mijn moeder had in de tussentijd een leuke man ontmoet waar ze mee samen was. Daar hoefde ik me dus niet zoveel zorgen over te maken, dacht ik… totdat het 13 januari 2011 was. Hij overleed zeer plotseling aan een hartstilstand.

 

De tijd om voor mijn moeder te zorgen brak aan. En ik kon niet meer.

Daar voelde ik me schuldig over, want…

hoezo zorgde ik wel al die jaren voor mijn vader en nu niet voor mijn moeder?

S&D reportage-301 (127)

Uiteindelijk koos ik ervoor om te vluchten en dat was de beste beslissing ooit, maar ik begrijp dat dit een overlevingsmechanisme is en dat dit voor jou geen optie is om je gezin achter te laten.

 

Ik heb een jaar in Amerika als au pair gewerkt. Even helemaal weg uit mijn omgeving. Dat is mijn redding en de start van mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis met familieopstellingen, NLP-trainingen en Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen geweest. Pas toen ik zowel energetisch als mentaal met mezelf aan de slag ging, voelde ik steeds meer overzicht, rust en liefde voor mezelf. En dit gun ik jou ook!

 

En ja, soms poppen oude patronen weer op. Het voordeel nu… ik herken ze sneller en kan daardoor ook sneller en heel bewust voor andere stappen kiezen.

 

Ik zie nu dat mijn ouders hebben gedaan wat ze konden en dat dat helemaal oké is. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en daar ben ik onwijs dankbaar voor en trots op.

 

Zeker nu ik zelf moeder ben, begrijp ik dat mijn ouders hebben gedaan wat ze konden. Moeder worden is het meest fantastische en het meest overweldigende dat me ooit is ‘overkomen’. Je begint eraan zonder opleiding, cursus of wat dan ook en dan moet je zelf maar uitvogelen wat het beste is om te doen.

 

Het heeft er ook voor gezorgd dat ik nu moeders met jonge kinderen help naar overzicht, rust en liefde voor zichzelf, zodat zij die liefde aan hun kinderen kunnen doorgeven en zij zo lang mogelijk kind kunnen blijven en zodat deze moeders niet meer het gevoel hebben dat ze alles alleen moeten doen.

“Door kinderen te laten zien hoe je met tegenslagen omgaat en hoe je zorgt dat je meer rust, vertrouwen, ontspanning en liefde voor jezelf voelt, worden ze weerbaarder”

Ik geloof namelijk heel sterk als jij als ouder aan jezelf werkt, dan verlicht je jouw eigen zorgen, zodat je ze niet doorgeeft aan jouw (toekomstige) kinderen. Je ervaart namelijk zelf meer rust, vertrouwen, ontspanning en liefde voor jezelf. Vanuit die liefde voor jezelf ben jij liever voor jezelf en zorg jij beter voor jezelf. Daardoor kun je ook weer beter voor jouw (toekomstige) kinderen zorgen én ben je een fantastisch voorbeeld voor hen.

Je laat daarmee zien hoe je om kunt gaan met tegenslagen, waar jouw kinderen onwijs veel van leren en wat ik mijn zoon ook heel graag meegeef.

 

Het moederschap vind ik prachtig en tegelijkertijd ook een uitdaging. Hoe blijf je dicht bij jezelf en wat het beste is voor jou, jouw kind en jouw gezin, ondanks alle meningen en adviezen die je gevraagd en ongevraagd krijgt? Ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar soms wil ik als moeder keuzes maken waarmee je anderen, zoals opa’s en oma’s, mogelijk teleurstelt. Dat vind ik de grootste uitdaging. Wat is jouw grootste uitdaging in het ouderschap?

Kinderen leren vooral door na te doen en jij als ouder bent daarin een heel groot voorbeeld. Door kinderen te laten zien hoe je met tegenslagen omgaat en hoe je aan jezelf kunt werken, zodat je meer rust, vertrouwen, ontspanning en liefde voor jezelf voelt, worden zij weerbaarder. Dit dragen ze de rest van hun leven mee.

 

Kinderen kunnen op deze manier weer echt kind zijn en echt spelen. Zij kunnen vrij, onbezorgd, onbekommerd en heerlijk speels en puur zijn. Zij voelen daardoor rust, vertrouwen en liefde voor zichzelf.

En dat is wat de wereld nodig heeft: puurheid, speelsheid, onbezorgdheid en liefde.

 

Als jij jouw oude bagage en patronen opruimt, dan geef je jouw kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… die overzicht heeft en rust voelt, zodat ze met haar volledige aandacht in het hier en nu is.

 

Ben jij er klaar voor? Om op te ruimen en naar overzicht, rust en liefde voor jezelf te gaan?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende matchcall aan door een mail te sturen naar info@selmavannoije.nl

“Als je je oude bagage en patronen opruimt, dan geef je je kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… met overzicht en rust”

Wist je dat…

…ik super veel energie krijg als ik mezelf uitdaag om ’s ochtends vroeg in het zwembad te springen en met een zwemschema werk aan mijn conditie?

…ik mijn eigen online Reiki sessies terugluister om zelf ook meer rust te voelen, overzicht te hebben en heerlijk te slapen?

…ik moeder worden het meest fantastische en het meest overweldigende vind wat er is, omdat ik nu 24/7 verantwoordelijk ben voor het prachtigste jongetje op de wereld?

…het moeder worden me zo’n boost en flinke motivatie geeft om extra goed voor mezelf te zorgen en mijn grenzen heel duidelijk aan kan geven, omdat ik alles doe om het beste voorbeeld te zijn voor mijn zoon?

…en dit tegelijkertijd ook soms mijn grootste uitdaging is, omdat ik niemand voor het hoofd wil stoten, met name opa’s en oma’s?

…ik er enorm van geniet om samen met Daan op ons neefje en nichtje te passen en leuke dingen met hen te doen en te zien hoe ze elke keer weer iets nieuws leren en ontdekken? Dat maakt mij een trotse tante, dat ik daar van zo dichtbij van kan genieten.

…ik 3 dekentjes in de woonkamer heb liggen, zodat ik elke dag heel fijn onder een dekentje kan kruipen met een kopje thee, mijn gedachten over de dag kan laten gaan en zo de werkdag af te sluiten en daardoor rust te voelen voor de rest van de dag?

…ik zelfs in de zomer het liefst onder een dekentje ga zitten, gewoonweg omdat dat zo fijn is en me een extra gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft?

…ik heel graag samen met vrienden afspreek, daar energie van krijg en tegelijkertijd genoeg tijd voor mezelf nodig heb om weer op te laden (en niet altijd pak 😉 )?

…ik het inmiddels veel beter herken als ik de jas van allerlei moetjes weer aantrek en dat gevoel van opgejaagdheid terugkomt, waardoor ik al snel bewuste keuzes kan maken of ik iets wel of niet doe, waardoor ik weer overzicht heb en rust voel?

…ik jou dat ook echt enorm gun?

…ik echt sta te popelen om met jou aan de slag te gaan om van een opgejaagd gevoel naar overzicht, rust en zelfliefde te gaan, zodat ook jij voluit geniet van je leven met je gezin en je werk?

Ben jij er klaar voor om volledig te gaan genieten van je leven?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende matchcall aan door een mail te sturen naar info@selmavannoije.nl