fbpx

Van onrust naar ontspanning en rust

Soms kun je je zo overspoeld voelen door alles wat er ‘moet’: werk, kinderen, je eigen bedrijf of baan, het huishouden, noem het maar op. Dan voelt het alsof er geen ruimte is voor jezelf en voor je behoeftes. Dat kan benauwend voelen.

 

Je wil wel meer naar je gevoel luisteren, maar je hoofd zit er telkens doorheen.

Waarschijnlijk ben je heel goed geworden in anderen aanvoelen en voor anderen zorgen, klopt dat? Alleen, in dat contact met die ander verlies je snel jezelf. Je gaat dan denken voor de ander. Wat diegene nodig heeft (van jou) voelt vaak belangrijker dan je eigen behoeftes. Zo sta je vooral in dienst van een ander in plaats van jezelf.

 

En die onrust die je vanbinnen voelt, waardoor je niet even rustig kunt zitten… Je wilt er heel graag van af en je probeert er niet aan te denken, maar het is er wel. Je bent op zoek naar ontspanning, maar dat lukt maar niet. Dat onrustige en opgejaagde gevoel van alles wat je nog moet doen, dat blijft.

 

Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf, maar je hebt geen idee wanneer je die tijd moet pakken. Er is altijd wel iets te doen. Er gaat altijd wel iets of iemand voor, maar eigenlijk wil je even rust, even niets. Je weet alleen niet waar te beginnen.

 

Veel vrouwen die deelnemen aan de online Reiki groepssessies zijn super goed in ‘in hun hoofd’ zitten. Op een gegeven moment kunnen ze dat hoofd niet meer uitzetten en blijft die tijdens het mediteren of bij het slapengaan maar doorratelen. Ze zijn allemaal op zoek naar een manier om zich rustig en kalm te voelen.

 

En dat is precies waar de online Reiki sessies bij helpen.

Tijdens en na het volgen van de online Reiki sessies:

heb je een ontspannen moment voor jezelf

voel je rust, waardoor je je weer meer jezelf voelt

voel je je lichter, doordat oude blokkades worden weggehaald

laad je op en voel je je alsof je de wereld weer aan kunt

voel je je energieker, waardoor je je de volgende dag beter kan concentreren en productiever bent

voel je de ontspanning vanbinnen, waardoor je beter slaapt

Wat is Reiki?

Reiki is universele levensenergie en het is overal om ons heen. Alles bestaat uit energie, dus alles bestaat uit Reiki.

 

Tijdens een online Reiki-sessie geef ik je dus op afstand (extra) energie. Daardoor ontspan je beter, voel je meer rust, heb je meer energie en zit je lekkerder in je vel.

 

Dat klinkt misschien een beetje vaag of spannend, maar het enige wat jij hoeft te doen is met een ‘open mind’ mee doen en lekker gaan liggen.

Wat gebeurt er tijdens een online Reiki sessie?

Op afstand geef ik je (extra) energie, terwijl jij lekker ontspant. Je hoeft alleen maar naar mijn stem te luisteren en de energie doet haar werk.

 

Regelmatig staat er een bepaald thema centraal in de sessie, zoals:

  • * voelen dat je goed genoeg bent
  • * zelfliefde
  • * oude stukken loslaten
  • * ontspanning
  • * uit je hoofd en in je lijf
  • * eer je lichaam
  • * zelfvertrouwen

 

Tijdens en na de sessie voel je diepe ontspanning en voel je je opgeladen, waardoor je de dagen erna ook meer energie hebt. Daarnaast slaap je dieper en beter.

 

Het is de makkelijkste vorm van self-care!

 

Je neemt echte me-time, je ontspant, je ruimt energetisch op, je krijgt extra energie, je slaapt beter… en dat allemaal door stil te leggen en naar mij en de muziek te luisteren. Simpeler kan toch niet?

 

Eén van de dames die regelmatig deelneemt aan de online Reiki sessies heeft het goed omschreven:

“Voor mij betekent de sessie naast ontspanning en me-time, voelen en verbinding. Ik ga op bed liggen, ga naar het Instagramaccount, luister naar Selma en ontspan. Na een korte introductie over het thema van die dag (als er een thema is) begeleidt Selma je eerst in een korte meditatie, zodat je echt helemaal ontspannen bent. Daarna trekt ze zich terug en geeft ze Reiki. In een krap uurtje gebeurt er dus genoeg. Ontspanning, meer verbinding, je voelt de Reiki door je lijf gaan. Soms krijg ik het koud, soms warm, bijna altijd warme handen, soms een drukkend gevoel op de borst of enorm de neiging diep te ademen. Daarna voel ik me elke keer lichter, alerter; blij en terug in mijn lijf.”

Wat is zo fijn aan de online Reiki sessies?

De online Reiki sessies vinden plaats in een besloten Instagramaccount. Daardoor kun je het in je eigen vertrouwde omgeving volgen en hoef je met niemand anders te praten. Je kijkt en luistert alleen maar naar de sessie die ik via Instagram Live geef. Tijdens de sessie kom je niet in beeld.

 

De online Reiki sessies worden één keer per maand live gegeven. Je kunt de sessie terug kijken, ook dan doet de Reiki zijn werk nog. Het fijne is dat je de sessies daardoor op elk moment, wanneer het uit jou uitkomt zo vaak terug kunt kijken als je wilt. Je krijgt namelijk die weken toegang tot het account.

Klinkt bijna te goed om waar te zijn, toch?

Ik beloof je dat je je top voelt en zo niet, dan geef ik je na afloop je geld terug.

 

En heb je moeite om tijd voor jezelf vrij te maken? Dan is dit perfect. De sessies zijn live, waardoor je gemakkelijker de tijd neemt om te ontspannen. Je kunt na de sessies zelfs in bed blijven liggen en meteen gaan slapen, mocht je daar behoefte aan hebben.

 

Wil je eerst met mij en de online Reiki sessies kennismaken? Vraag dan een gratis proefles aan door een mail te sturen naar info@selmavannoije.nl

 

Doe je mee?

Hoe anderen de online Reiki sessies ervaren

Over Selma

Je verdient het om niet alleen maar moeder te zijn, maar je ook jezelf te voelen

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg en ik help moeders van een gestrest en opgejaagd gevoel naar ontspanning, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze zich weer zichzelf voelen en voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk.

Een aantal jaren geleden was ik degene die altijd maar hard aan het werk was. Als ik niet nuttig bezig was, dan voelde ik me rot. Ik zei bijvoorbeeld op mijn werk overal ja op. Ik nam extra taken op me, omdat ik het idee had dat ik alleen goed genoeg was als ik iedereen aan het pleasen was.

 

Niets was minder waar, want dat gevoel dat ik het niet goed deed en altijd wel iets of iemand tekort deed, bleef.

 

Ik vond het heel lastig om momenten voor mezelf in te plannen en om echt te ontspannen, want ja, als ik niets deed, dan was ik niet nuttig bezig, toch? Het huishouden deed zich niet vanzelf en alle andere klusjes en taken ook niet.

 

Daarbij had ik ook nog eens last van het idee dat anderen het beter konden en ik het niet goed deed. Ik had onwijs veel last van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Deze blokkade beheerste mijn complete leven.

Ik was continu bang dat mijn man (toen vriend) mij zou verlaten, omdat hij op straat zo een veel leukere meid tegen het lijf kon lopen. Ik twijfelde heel erg aan mezelf, waardoor ik me nog minder goed kon ontspannen.

 

Ik wist ook van jongs af aan dat ik graag moeder wilde worden. En ik wist ook dat ik niet wilde dat mijn kinderen zich zo zouden voelen als ik. Ik was er dan ook helemaal klaar mee dat ik mezelf continu naar beneden haalde en mijn onzekerheid mijn leven liet bepalen. Ik ging met mezelf aan de slag, omdat ik het voorbeeld wilde zijn voor mijn toekomstige kinderen.

 

Waarom?

 

Omdat ik wil dat mijn zoon zo lang mogelijk kind kan zijn, zolang mogelijk vrij, onbevangen, onbekommerd, gelukkig en speels blijft.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn zoon dat voelt, heb ik daar als moeder mee aan de slag te gaan, zodat ik mijn ervaringen van vroeger en mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade niet doorgeef.

 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, et cetera) verloren te zijn. Ik was het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden.

Ik voelde me daardoor opgejaagd en gestrest en kon niet genieten van mijn eigen successen en al helemaal niet goed ontspannen.

 

Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, zoals de scheiding van mijn ouders, het overlijden van de partner van mijn vader, ziekte bij de nieuwe partner van mijn vader en het overlijden van de partner van mijn moeder, ben ik voor mijn ouders gaan zorgen en verloor ik de onbezorgdheid en speelsheid van het kind zijn.

 

Het lukte me niet om mijn ouders gelukkig te maken (dat moeten ze toch echt zelf doen) en mede daardoor ging ik geloven dat ik het niet goed deed en dus dat ik niet goed genoeg was. Ik ging alleen maar harder mijn best doen, maar het werkte niet.

 

Omdat ik dit niet aan mijn toekomstige kinderen wilde doorgeven, ging ik met mezelf aan de slag.

Ik volgde NLP-trainingen, familieopstellingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen om mijn “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken. Sindsdien raakt het me niet als iemand iets negatiefs over mijn post op social media zegt. Gewoonweg, omdat ik voel dat ik het goed doe en dat ik daarmee niet bij iedereen aansluit. En dat is oké.

 

Nou hoef jij absoluut niet al deze trainingen en cursussen te volgen om tijd voor jezelf te nemen en echt vanbinnen de ontspanning te voelen. Er is namelijk slechts 1 ding wat je nodig hebt om een moment van ontspanning te creëren en het volledig vanbinnen te voelen.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek is als er meer liefde en lichtheid en minder conflict is.

Ik help daarom moeders die last hebben van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade en die zich weer zichzelf willen voelen. Ik help hen naar ontspanning, rust en voelen dat ze er wel toe doen, zodat ze weer liefde voor zichzelf voelen en deze liefde door kunnen geven aan hun kinderen.

 

Ik geloof namelijk heel sterk als jij als ouder aan jezelf werkt, dan kunnen je (toekomstige) kinderen zo lang mogelijk onbezorgd kind zijn. Ze zien hoe jij omgaat met tegenslagen en leren daar heel veel van. Hier profiteren ze in hun hele leven van. Zeker nu ik zelf moeder ben, zie ik hoe belangrijk dit is.

 

Als je je oude bagage en patronen opruimt, dan geef je jouw kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… die goed kan ontspanning en rust voelt, zodat ze zichzelf kan zijn en met haar volledige aandacht in het hier en nu is en geniet van haar gezin én haar werk.

 

Ben je er klaar voor om op te ruimen en van een opgejaagd gevoel naar ontspanning en rust te gaan?

 

Meld je dan nu aan voor de online Reiki sessie of vraag een gratis proefles aan door een mail te sturen naar info@selmavannoije.nl

Praktische informatie

De live online Reiki groepssessie geef ik via een besloten Instagram-account. Om deel te kunnen nemen, heb jij dus een Instagram-account nodig.

Op het afgesproken tijdstip ga ik live op het besloten Instagram-account. Daarna sla ik de live op als IG TV en kun je deze tot aan de volgende sessie terug kijken/ervaren

Op het afgesproken tijdstip zorg jij ervoor dat je bij de Instagram Live bent, dat je onder een dekentje ligt met comfortabele kleding aan. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt.

Na een korte introductie begeleid ik je eerst in een korte meditatie, zodat je al wat ontspant. Daardoor kan de energie beter door je heen stromen.

Na de korte meditatie trek ik me terug op mijn meditatiekussen en geef ik je op afstand Reiki.

Zodra ik klaar ben met je Reiki geven, vertel ik dat en 'word je weer wakker'. Ik vertel wat ik heb gedaan en jij kunt je ervaring delen en je vragen stellen.

De sessie sluit ik af door een engelenkaart te trekken met een boodschap die je inzicht geeft.

Na betaling ontvang je een mail met alle informatie over hoe je deel kunt nemen.

De volgende data waarop ik de online Reiki sessies geef, zijn:
- Dinsdag 13 februari om 19.30uur
- Donderdag 14 maart om 19.30uur
- Dinsdag 9 april om 19.30uur
- Maandag 13 mei om 19.30uur
- Donderdag 13 juni om 19.30uur

De prijs voor een 1 op 1 Reiki-behandeling bij mij in de praktijk is 69,-

 

Je investering voor 1 online Reiki sessie is 29,99.

 

Je investering voor een strippenkaart van 3 online Reiki sessies is 59,97.

Je krijgt dus nog een extra flinke korting als je kiest voor een strippenkaart.

 

Wil je eerst kennismaken met mij en de online Reiki sessies? Dan kun je een gratis proefles aanvragen door een mail te sturen naar: info@selmavannoije.nl