Hoe geef je Reiki aan jezelf?

“Hoe geef je Reiki aan jezelf? Aan mijn kind kan ik me nog enigszins iets bij voorstellen…”

Deze vraag kreeg ik van een dame die mij volgt op Instagram. Ik vond het een hele mooie vraag en ik kan me voorstellen dat meer mensen deze vraag hebben.

Mensen kunnen zich vaak makkelijker voorstellen hoe ze Reiki aan anderen kunnen geven, in plaats van aan zichzelf. Wat ik vaak zie, is dat het mensen zijn die in het dagelijks leven het ook makkelijker vinden om aan anderen te geven, in plaats van tijd voor zichzelf nemen en goed voor zichzelf zorgen.

Ik zie vaak dat moeders die vooral bezig zijn met voor hun kinderen zorgen, het afstrepen van hun takenlijst, het huishouden bijhouden, werken, et cetera, het lastig vinden om ook aan zichzelf te denken. Ze voelen zich vaak opgejaagd door alles wat nog gedaan moet worden, terwijl ze eigenlijk verlangen naar rust. Ze weten niet goed wat ze kunnen doen om te ontspannen, want als ze tijd voor zichzelf nemen en eens rustig gaan zitten, dan wordt de onrust alleen maar groter.

Als je je hierin herkent, dan raad ik je aan om bij mij de Reiki I cursus te volgen. (Klik hier voor meer informatie). Als eerste leer je om jezelf Reiki te geven en dus om de energie in jou te versterken. Je kunt niet geven wat je niet hebt, dus het is belangrijk dat je zelf meer dan genoeg energie hebt, zodat je de energie door kan geven.

En zo is het ook in het dagelijks leven. Als je alleen maar geeft zonder op te laden, dan raak je uiteindelijk uitgeput en val je om. Dan kun je niemand meer iets geven. Daarom is het belangrijk om in het dagelijks leven op tijd op te laden en tijd te nemen om te ontspannen, zodat je er daarna weer volledig voor je kinderen en andere dierbaren kan zijn.

Hoe doe je dat dan, jezelf Reiki geven?

Je kunt jezelf pas goed Reiki geven als je een Reiki-cursus hebt gedaan. Tijdens een Reiki-cursus wordt je energiekanaal geopend, zodat er meer energie door je heen kan stromen en er zo voldoende energie is voor jezelf en om dit door te geven. Daarnaast worden de chakra’s in je handen geopend, zodat je via je handen Reiki door kan geven.

Vervolgens leg je op verschillende plekken op je lichaam je handen om daar extra energie/extra Reiki naartoe te sturen. Dat werkt hetzelfde als wanneer je iemand anders Reiki geeft, alleen doe je het nu bij jezelf en blijft de energie dus ook bij jezelf.

Ik hoor heel vaak van mijn cursisten dat ze door zichzelf Reiki te geven, veel dieper ontspannen dan wanneer ze alleen maar mediteren. Met de Reiki gaan ze dieper en is hun hoofd soms echt even stil, in plaats van dat het de takenlijst afgaat van alles wat ze nog moeten doen.

Het is dus een kwestie van je handen op verschillende plekken leggen. De energie/Reiki doet het verdere werk voor je.

Wil je dit ook, zodat je van een opgejaagd gevoel naar ontspanning en rust gaat? Klik dan hier voor meer informatie over de Reiki I cursus en om je direct aan te melden.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders die zich opgejaagd voelen en kinderen die onrust ervaren naar ontspanning en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door Reiki sessies, Reiki cursussen, familieopstellingen en Luisterkind afstemmingen.