De rust is over als je kinderen hebt

Zo vaak kregen mijn man (Daan) en ik te horen dat de rust voorbij zou zijn als ons zoontje geboren zou worden. Dat we zoveel op zouden moeten geven, dat we helemaal kapot zouden zijn van de slapeloze nachten en dat we niets anders meer zouden doen dan bezig zijn met ons kind. Dit is ook wat ik bijvoorbeeld in veel Facebookgroepen terug zie komen. Berichten van moeders die er doorheen zitten, alleen maar moeder zijn en zichzelf verloren zijn, omdat ze alleen maar bezig zijn met hun kinderen.

Gelukkig lieten Daan en ik ons niet van de wijs brengen en hadden we zoiets van, we kijken wel hoe het loopt en hoe het voor ons gaat zijn. We hadden geen verwachtingen van het ouderschap, behalve dat het vaak anders loopt dan je in gedachten hebt. Zeker als je, voordat je moeder wordt, al voor alles en iedereen aan het zorgen bent, je eigen grenzen niet goed aangeeft en jezelf vergeet, dan is de kans groot dat, als je kinderen hebt gekregen, de rust ver te zoeken is. Dat is ook de reden waarom ik, voordat ik moeder werd aan mezelf heb gewerkt door middel van familieopstellingen en Reiki-cursussen.

Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik op dit moment net zoveel rust ervaar als voordat Mees (ons zoontje) er was. Ja, soms is het meer schakelen, omdat ik niet alleen aan mezelf kan denken, maar ook aan Mees en of er wel oppas is bijvoorbeeld. Daarnaast vond ik het heel erg wennen om van 5 dagen werken in de week naar 3 dagen gaan en net zoveel willen doen. Dat gaat natuurlijk niet, 5 dagen in 3 dagen proppen 😉 Dus ja, daar heb ik ook aan moeten wennen en gaf op sommige momenten frustratie, maar de rust is zeker niet over.

Ik heb een basisgevoel van rust, die ik heb gecreëerd door het doorbreken van familiepatronen en door het volgen van Reiki-cursussen. Ik heb bijvoorbeeld het patroon doorbroken dat ik voor mijn vader en moeder zorgde (soms fysiek, maar vooral ook mentaal). Door dat patroon voelde ik me verantwoordelijk voor alles en iedereen, wilde ik dat iedereen me aardig vond en was ik vooral bezig met wat anderen van mij nodig hadden. Doordat ik dat patroon heb doorbroken, kon ik weer voelen wat ik nodig had, waar mijn grenzen lagen en daardoor kan ik dit nu aangeven. Ik pak nu op tijd rust en geef bij Daan aan wat ik nodig heb. Zo maken we afspraken en is hij bij Mees als ik wil sporten of tijd voor mezelf nodig heb en andersom ook.

Op mijn mamadagen voel ik ook veel rust, als ik samen ben met Mees. Ik kijk telkens wat hij nodig heeft en wat ik nodig heb. Als hij lekker aan het spelen is, dan ruim ik ondertussen de vaatwasser uit, maar als ik zie dat hij niet lekker in zijn vel zit en aan het mopperen is, dan laat ik de vaatwasser voor wat het is. Daar voel ik me helemaal oké bij, want die kan ook op een ander moment uitgeruimd worden. Ik ga regelmatig bij Mees op de grond zitten. Soms speel ik met hem mee en bouwen we bijvoorbeeld een toren. Een andere keer zit ik gewoonweg naast hem en geef ik mezelf Reiki. Zo heb ik 2 vliegen in 1 klap. Ik ruim energetisch bij mezelf op en creëer rust of versterk de rust door mezelf Reiki te geven én ik ben bij Mees en samen met hem.

Naast de familieopstellingen heeft Reiki mij ook enorm geholpen om een basisgevoel van rust te creëren. Daarom ben ik nog altijd zo dankbaar dat ik mezelf (en anderen) Reiki kan geven voor ontspanning en rust. En ik ben dankbaar dat ik het dus altijd bij me draag en altijd aan mezelf of aan Mees kan geven als het nodig is.

Hoe fijn is het als je altijd iets bij je hebt om van een opgejaagd gevoel naar ontspanning en rust te gaan? Wil je dit ook? Klik dan hier om te ontdekken wat de Reiki I cursus je allemaal nog meer oplevert en om je direct aan te melden.

En wil je ontdekken hoe je Reiki kan geven aan je kind? Meld je dan aan voor de gratis masterclass “Van onrust bij je kind naar ontspanning met Reiki” door hier te klikken. In deze masterclass ontdek je de nummer 1 onrustgever bij kinderen en wat je eraan kan doen, hoe je je overprikkelde kind helpt ontspannen, wat de 5 meest voorkomende angsten en onzekerheden bij kinderen zijn en hoe je dit verandert in rust en zelfvertrouwen en wat helpt om de band met je kind te versterken.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders die zich opgejaagd voelen en kinderen die onrust ervaren naar ontspanning en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door Reiki sessies, Reiki cursussen, familieopstellingen en Luisterkind afstemmingen.