Kun je deelnemen aan Reiki als je (hoog)zwanger bent?

Regelmatig krijg ik de vraag of je aan de online Reiki sessies deel kan nemen als je (hoog)zwanger bent en of je een Reiki cursus kan doen als je zwanger bent.

Deze vraag is heel logisch, want je wil natuurlijk niet iets doen wat je zwangerschap en de baby in gevaar zou kunnen brengen. Als moeder zijnde wil je het beste voor je kind en wil je dus ook dat je kind zo goed mogelijk groeit en zich ontwikkelt, zodat hij of zij als een gezonde en gelukkige baby ter wereld komt. Alles wat daar niet bij past, wil je zoveel mogelijk vermijden.

Toen ik zwanger was van mijn zoontje startte ik zelfs met de opleiding tot Reiki master

Toen ik zwanger was van mijn zoontje Mees was dat ook wat ik wilde. Ik vermeed alcohol, paté, rauw vlees en vies, ik vermeed zoveel mogelijk stress, et cetera. Alles om ervoor te zorgen dat Mees het zo goed mogelijk had in mijn buik. En omdat ik zelf toen Reiki I en II had gedaan, gaf ik hem en mezelf regelmatig Reiki. Reiki zorgt er namelijk voor dat je goed kan ontspannen. Daarmee zorgde ik er onder andere voor dat ik stress zo snel mogelijk losliet, goed kon slapen en lekker in mijn vel zat.

Ik ben zelfs gestart met de opleiding tot Reiki master, terwijl ik zes maanden zwanger was van Mees. Ik heb toen een inwijding ontvangen, waarbij je energiekanaal verbreed wordt en je zo Reiki door kan geven. Dus zelfs inwijdingen kun je ontvangen tijdens een zwangerschap, wat betekent dat je een Reiki cursus kan doen tijdens je zwangerschap. Ik raad je wel aan om alleen een Reiki cursus tijdens je zwangerschap te doen als je zwangerschap normaal verloopt, je kindje goed groeit en jij je goed voelt. Is dit niet het geval, doe het dan niet en volg eens een online Reiki sessie bij mij om te ervaren hoeveel verlichting Reiki je geeft tijdens de zwangerschap. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

De voordelen van Reiki tijdens je zwangerschap voor je baby

Het heeft zelfs vele voordelen om in de zwangerschap jezelf en de baby Reiki te geven. Zoals ik hierboven al omschreef, heeft het voor jou als moeder veel voordelen en dus direct ook voor je baby. Daarnaast helpt het om fysieke ongemakken en pijntjes in je zwangere lijf te verlichten. Het helpt je baby ontspannen, rust te voelen en het versterkt je band. Een ontspannen moeder betekent namelijk een ontspannen baby die zich goed kan ontwikkelen.

Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van lichamelijke ongemakken en/of je hebt veel stress, dan gaat er veel energie van jou daar naartoe. Als je Reiki ontvangt, daardoor minder lichamelijke ongemakken hebt en ontspanning en rust voelt, blijft er energie over. Die energie gaat dan naar je baby toe, waardoor hij of zij goed groeit en zich goed ontwikkelt.

Jezelf Reiki geven tijdens de zwangerschap kan zelfs helpen om met meer zelfvertrouwen en rust je bevalling in te gaan. En dat wil elke vrouw die zwanger is, toch?

Zijn er risico’s verbonden aan Reiki geven tijdens de zwangerschap?

Er zijn geen risico’s. Reiki staat voor universele levensenergie en stroomt al door jou heen. Je krijgt alleen meer Reiki/meer energie, waardoor blokkades opgeruimd worden en je rust en ontspanning voelt. Reiki kan dan ook nooit voor kwaad gebruikt worden, omdat het levensenergie is. Je kunt ook nooit te veel Reiki krijgen, omdat je enkel krijgt wat je op dat moment nodig hebt en kan hebben. Je lijf voert vanzelf de eventuele energie/Reiki die je niet nodig hebt, vanzelf af. Je lijft beschermt je daar dus ook in.

Kortom, ik raad het je zelfs aan om tijdens je zwangerschap Reiki te volgen en te ontvangen, zodat je ontspant en rust voelt en er alle ruimte en energie is voor je kindje om zich goed te ontwikkelen en goed te groeien.

Wil je eens ervaren hoeveel voordelen Reiki heeft om tijdens je zwangerschap te ontvangen? Klik dan hier om een proefles aan te vragen voor de online Reiki sessies, zodat je lekker kan ontspannen en je fysieke ongemakken kan verminderen.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders die zich opgejaagd voelen en kinderen die onrust ervaren naar ontspanning en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door Reiki sessies, Reiki cursussen, familieopstellingen en Luisterkind afstemmingen.