Is er een limiet aan Reiki ontvangen en Reiki aan jezelf geven?

“Is er een limiet aan Reiki ontvangen en Reiki aan jezelf geven?”

Deze mooie vraag ontving ik van één van de dames die mij op Instagram volgt. (Volg je me nog niet? Doe dat dan via @selmavannoije). Daar wil ik in deze blog antwoord op geven.

Het hele snelle en makkelijke antwoord is dat er geen limiet is aan het ontvangen van Reiki en het geven van Reiki aan jezelf. Je kan jezelf elke dag Reiki geven en je kan jezelf meerdere keren per dag Reiki geven. Er zijn zelfs Reiki centra (geweest) die mensen met ernstige ziektes opnamen (zoals depressies, kanker en andere levensbedreigende ziektes) en meerdere keren per dag met meerdere mensen Reiki aan de patiënten gaven om hen te helpen genezen. Dat is dus ook een optie.

Ik raad je zelfs sterk aan om jezelf elke dag Reiki te geven. Als je je dag met Reiki start, dan start je die vanuit ontspanning, rust en met veel meer zelfvertrouwen. Door jezelf Reiki in de ochtend te geven, haal je blokkades weg, waardoor je met een frisse blik en vol nieuwe energie de dag start en doorloopt. Daardoor trek je je minder aan van wat andere mensen zeggen en vinden, maak je je eigen keuzes en kun je veel makkelijker naar je eigen intuïtie luisteren en volgen. Daardoor doe je precies wat voor jou goed voelt.

Als je je dag eindigt met Reiki, dan gebruik je het vooral om de dag af te sluiten. Je laat alles van die dag los, zoals eventuele vervelende opmerkingen van collega’s, zaken die niet helemaal gingen zoals je graag zou willen, frustraties, et cetera. Daardoor voel je je aan het eind van de dag lichter en ontspannen. Dat helpt je om veel makkelijker en sneller in slaap te vallen. Door de Reiki slaap je dieper en dus laad je veel meer op in de nacht. Vervolgens staat je met nog meer energie op en start je ook op deze manier fris en fruitig je dag.

Het heeft dus heel veel voordelen om je dag met Reiki te starten en/of af te sluiten. Wat je daarin het fijnste vindt, dat mag je zelf kiezen.

Ik raad je in ieder geval aan om aan het einde van de dag de energie van die dag af te strijken. Je hoeft jezelf dan geen hele behandeling te geven, maar je laat alles van die dag los. Je begint bij je hoofd. Je strijkt met je handen naar beneden en gaat 3 keer over dezelfde plek. Daarna ga je naar beneden naar je armen, je buik en je rug. Ook al deze plekken strijk je 3 keer af naar beneden, richting je voeten. Vervolgens ga je naar je bekkengebied en je billen. Daarna strijk je de energie van je benen naar beneden, naar je voeten. En tot slot strijk je je voeten af. Vervolgens wrijf je je handen tegen elkaar, alsof je handen ‘vies’ zijn en je die viezigheid los veegt van je handen.

Als je Reiki van iemand anders 1 op 1 ontvangt en je hebt geen hele hardnekkige klachten/ziektes, zoals behandeld worden in bepaalde Reiki centra, dan raad ik je aan om er minimaal een aantal dagen tussen te laten zitten, voordat je weer de behandeling krijgt. De Reiki-behandeling werkt een aantal dagen door, dus laat dat na de behandeling ook indalen in je lijf. Vervolgens kun je na een aantal dagen gerust weer een Reiki-behandeling doen om zo voort te bouwen op wat je tijdens de vorige Reiki-behandeling hebt bereikt. Dit raad ik vooral aan als je bijvoorbeeld stressklachten hebt, een burn-out hebt, pijntjes in je lichaam die niet meteen weg zijn met 1 Reiki-behandeling. Dan raad ik je aan om op korte termijn meerdere behandelingen te doen, met een aantal dagen ertussen. Je lijf heeft dan in korte tijd meer Reiki nodig, dan met 1 behandeling bereikt kan worden, om deze klachten te verhelpen.

Als je bij mij maandelijks de online Reiki sessies volgt, dan kun je gerust de online Reiki sessie elke dag terug kijken. Je kunt dit vergelijken met dat je jezelf elke dag met Reiki behandelt, alleen doe ik dat via de online Reiki sessie. Daarom kun je die gerust elke dag doen.

Het geven van Reiki aan je kinderen kent ook geen limiet. Stem daarbij wel goed af op wat je kind nodig heeft. Kijk of hij of zij ervoor open staat en de Reiki ook wil ontvangen. Wil je kind dat, dan kun je hem gerust elke dag Reiki geven. Heeft je kind er geen zin in, doe het dan niet. Volg daarin je kind. Hij of zij is je allerbelangrijkste graadmeter. Wil je ontdekken hoe je je kind Reiki kan geven? Meld je dan aan voor mijn gratis masterclass “Van onrust bij je kind naar ontspanning en rust met Reiki” door hier te klikken.

Heb je zelf een vraag die je graag aan mij wil stellen en waar je een blog over zou willen lezen? Stuur dan een mail naar info@selmavannoije.nl

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders die zich opgejaagd voelen en kinderen die onrust ervaren naar ontspanning en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door Reiki sessies, Reiki cursussen, familieopstellingen en Luisterkind afstemmingen.