Passies herontdekken na het moederschap: Vind jezelf terug

Klik hier om deze blog te beluisteren op Spotify.
Klik hier om deze blog te beluisteren op Apple Podcasts.

Tot nu toe hebben we samen een reis gemaakt door de uitdagingen van het moederschap. Je hebt ontdek dat je last hebt van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade door het doorlopen van de checklist. (Klik hier als je de checklist nog niet doorlopen hebt). En je weet wat de 8 stappen zijn waarmee je de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade doorbreekt. (Zo niet, klik hier om ze te lezen)

Nu is het tijd voor de volgende belangrijke stap in deze reis van heling, transformatie en terugkomen bij jezelf: jezelf herontdekken.

Moeder zijn is absoluut prachtig, maar het is slechts één deel van wie je bent. Het is gemakkelijk om jezelf volledig te verliezen in je rol als moeder en te vergeten wat jou uniek maakt. Je passes, interesses en dromen blijven misschien op de achtergrond, terwijl je al je aandacht en energie richt op je gezin.

Het is tijd om die delen van jezelf te herontdekken en te omarmen. Misschien zijn je passies nog steeds hetzelfde als voordat je moeder werd of misschien hebben ze een nieuwe vorm aangenomen. Het maakt niet uit wat het is, maar het is belangrijk dat je tijd, geld en energie investeert in jezelf, los van je rol als moeder.

Waarom is dit zo cruciaal?

Omdat het je een gevoel van vervulling geeft, los van het moederschap. Het zorgt ervoor dat je oplaadt en weer vol energie naar je kinderen kan en daar de moeder kan zijn die je graag wil zijn. Het herinnert je eraan dat je niet alleen een moeder bent, maar ook een vrouw met haar eigen behoeften, verlangens en interesses.

Denk eens terug aan de tijd voordat je moeder werd. Van welke activiteiten werd je blij en enthousiast? Welke dromen had je? Welke interesses werden naar de achtergrond geschoven toen de verantwoordelijkheden van het ouderschap zich opstapelden?

Dit is het moment en je teken om dit weer van jezelf te herontdekken en nieuw leven in te blazen. Begin klein als dat nodig is. Misschien is het een oude hobby oppakken en kijken of je het nog leuk vindt, deelnemen aan een cursus die je altijd wilde volgen, je aanmelden voor mijn online programma, omdat je weet dat het ervoor zorgt dat je je weer jezelf voelt of simpelweg tijd vrijmaken voor zelfzorg.

Alles is oké. Weet dat het niet egoïstisch is. Het is juist essentieel voor je welzijn, essentieel om de vrouw te kunnen zijn die je wil zijn en dus essentieel om de moeder te zijn die je wil zijn. Want hoe gelukkiger jij je voelt als vrouw, hoe meer liefde en vreugde je kunt geven aan je gezin. Het is juist egoïstisch om te denken dat je kinderen alleen jou nodig hebben en niet voor jezelf te zorgen. Dan kun je er gewoonweg niet volledig voor je kinderen zijn, want al je eigen gevoelens van ongemak en stress hebben (onbewust) de overhand. En dit bedoel ik allemaal vanuit liefde 🙂 Ik wil je vooral laten inzien wat je jezelf en je gezin aandoet als je niet goed voor jezelf zorgt, stress voelt en een kort lontje hebt.

Als je merkt dat deze stap je best eng of overweldigend lijkt, onthoud dan dat je hier niet alleen doorheen hoeft te gaan. Mijn online programma “Stralend jezelf” biedt de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om je weer jezelf te voelen en een stralende vrouw en moeder te zijn.

In “Stralend jezelf” ga je niet alleen aan de slag met praktische stappen, maar ga je juist datgene doorbreken wat je tegenhoudt om jezelf te zijn, namelijk de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade. Daar heb je zowel met je gezin als op alle andere vlakken in je leven profijt van. Stel je maar eens voor als je zou geloven dat je goed genoeg bent en dat je het goed doet, no matter what. Hoe zou je je dan voelen? Hoe zou je dan in het leven staan? Hoe zou je leven er dan uit zien?

Helemaal fantastisch, toch? Dan leef je je leven op je eigen voorwaarden en maak je keuzes vanuit vertrouwen en die volledig bij jou en je gezin passen. Maar dat kan alleen als je die blokkade doorbreekt op onbewust niveau en mijn online programma “Stralend jezelf” is als enige programma daar volledig op gericht, omdat er niets anders is dat zo goed werkt als het doorbreken van deze blokkade.

Dus, ben je klaar om jezelf te herontdekken en de stralende versie van jezelf te worden? Klik hier om meer te leren over “Stralend jezelf” en om je aan te melden. Het is tijd om te stralen, lieve moeder!

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, familieopstellingen en Reiki.