De Weg naar zelfliefde: 3 Tips voor moeders om de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken

Klik hier om de blog te beluisteren op Spotify.
Klik hier om de blog te beluisteren op Apple Podcasts.

Het moederschap kan voelen als een eindeloze marathon die je aan het rennen bent. Het moederschap zit vol verwachtingen en verantwoordelijkheden. De druk om alles perfect te doen en constant in beweging te zijn en constant aan het rennen zijn, kan ervoor zorgen dat je je verliest in de rollen die je vervult. Het benauwende gevoel van “Ik doe het niet goed genoeg” kan als een zware druk op je schouders liggen en zorgt ervoor dat je niet voluit van het leven met je gezin geniet.

In deze blog wil ik je eraan herinneren wat de sleutel is tot het doorbreken van deze blokkade: het laten groeien van zelfliefde. Het gaat om de reis naar weer terugkomen bij jezelf en wie je werkelijk bent, in het midden van de chaos van het moederschap.

Daarom deel ik in deze blog 3 praktische tips voor meer zelfliefde.

1. Kleine stappen, grote impact

Elke verandering begint met kleine stappen. Neem elke dag bewust een moment om jezelf een compliment te geven. Dit kan zo simpel zijn als het erkennen van iets waar je trots op bent, hoe klein ook. Misschien heb je vandaag wel de tijd genomen om een kop thee voor jezelf in te schenken en die nu eens warm op te drinken of misschien heb je een lastige situatie met geduld aangepakt.

Schrijf deze fijne moment op of spreek ze hardop uit voor de spiegel. Het herinnert je eraan dat je absoluut goed genoeg bent en dat elke inspanning en elke stap die je zet telt en belangrijk is.

2. Bewuste aandacht voor jezelf en je gezin

Een krachtige manier om zelfliefde te laten groeien, is om bewust met je aandacht in het hier en nu te zijn, zonder oordeel en zelfs in de waan van de dag. Als je bijvoorbeeld buiten bent, voel hoe je voeten de grond raken als je loopt of hoe je benen bewegen als je trapt. Voel de wind die langs je gezicht waait. Hoor de vogels die fluiten.

Of tijdens het voeden van je kind. Voel de warmte van je kind, bijvoorbeeld als je fles- of borstvoeding geeft. Voel het contact tussen jou en je kind en observeer je kind eens. Als je met je kind speelt, focus je dan op de interacties en de blijdschap van dat moment.

Daardoor hebben al die gedachten dat je het niet goed zou doen of al die gedachten die gaan over alles wat je nog zou moeten doen, geen kans. Zo kun je veel meer genieten in het hier en nu.

3. Het gevoel van onrust en opgejaagdheid bij de kern aanpakken door diepgaande, helende meditaties

Om blijvende verandering te creëren, is het nodig om dieper in jezelf te graven en naar de kern te gaan. Met de diepgaande, helende meditaties in mijn online programma “Stralend jezelf” pak je het gevoel van onrust en opgejaagdheid bij de kern aan, waardoor je dit loslaat en blijvend rust creëert en jezelf kan zijn.

Neem dus de tijd voor echt diepgaande, helende meditaties die gericht zijn op het doorbreken van het gevoel het niet goed te doen en die op een diep niveau je een blijvend gevoel van zelfliefde geven (en niet voor maar een paar uurtjes of maar 1 dag).

Zelfliefde voel je door op bewust en onbewust niveau hiermee aan de slag te gaan. Daarom is het belangrijk om praktische opdrachten te combineren met diepgaande en helende meditaties en energy healing in de vorm van Reiki. Dat is alles wat je nodig hebt zelfliefde te voelen en dus alles wat je nodig hebt is mijn online programma “Stralend jezelf”. Klik hier voor meer informatie.

Onthoud dat goed voor jezelf zorgen geen egoïsme is. Het is een noodzakelijke brandstof voor jou als moeder om ook goed voor je kinderen te kunnen blijven zorgen. Je kunt pas volledig en de beste versie van jezelf geven als je eigen bron vol is. Dus, stap uit je comfortzone, geef jezelf toestemming om te rusten en te groeien. Op deze manier doorbreek je niet alleen het idee dat je het niet goed zou doen, maar transformeer je ook in de krachtige vrouw en liefdevolle moeder die je van binnen al bent en die je graag wil zijn. We hebben haar alleen maar naar boven te laten komen.

Meld je daarom aan voor mijn gratis challenge “Rust voor moeders”, waarin je leert hoe het komt dat je je moe, onrustig, opgejaagd, gestrest en/of gefrustreerd voelt, wat je tegenhoudt om rust te voelen en je weer jezelf te voelen en hoe je ervoor zorgt dat je dit verandert en hoe je blijvend rust creëert, zodat je jezelf kunt zijn en de vrouw en moeder kan zijn die je wil zijn. Klik hier voor meer informatie en om je direct aan te melden.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders die zich opgejaagd voelen en verlangen naar ontspanning en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, systemisch werk, familieopstellingen en Reiki.