Een ontspannen kerstvakantie: 10 Activiteiten met de kinderen voor moeders die het druk hebben

Klik hier om de blog te beluisteren op Spotify.
Klik hier om de blog te beluisteren op Apple Podcasts.

Heej hardwerkende moeder,

De feestdagen komen steeds dichterbij en dus ook de kerstvakantie. Deze periode kan voelen als een hectische rollercoaster met van alles wat je moet doen en dan ook nog de kinderen vermaken, waarin het lastig lijkt om even op adem te komen.

En daarom is deze blog speciaal voor jou. Ik heb 10 activiteiten voor de kerstvakantie op een rijtje gezet die niet alleen je kinderen blij maken, maar ook jou een moment van welverdiende rust brengen. Het is tijd om de stress achter je te laten en te genieten van ontspannen momenten en samenzijn met je gezien, want de kerstperiode zou gevuld mogen zijn met warmte en liefde en niet met opgejaagdheid. Dus, neem even diep adem, laat de magie van de kerst bij je binnenkomen en ontdek hoe je deze feestdagen en de kerstvakantie een stuk relaxter kunt maken.

Hieronder vind je de 10 activiteiten met je kinderen in de kerstvakantie:

1. Kerstfilm marathon: Zet een knusse hoek op met dekens en kussens, kies een paar kerstklassiekers uit en organiseer een filmmarathon. Laat de kinderen genieten van hun favoriete films, terwijl jij even achterover leunt.

2. Winterse knutselmiddag: Laat de creativiteit stromen met een middag vol knutselplezier. Maak samen kerstversieringen, sneeuwvlokken of schilder winterse landschappen. Het is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook een kalmerende activiteit voor jou.

3. Puzzeltijd: Haal de legpuzzels tevoorschijn en duik in het plezier van puzzelen. Het is een geweldige manier om rustig samen te zijn, terwijl de kinderen zich vermaken.

4. Bakken en versieren: Kies een dag om samen te bakken. Maak koekjes in feestelijke vormen en laat de kinderen ze versieren met glazuur en sprinkles. Het resultaat? Lekkere traktaties én blije gezichten.

5. Magische kerstverhalenavond: Creëer een magische sfeer met een avond vol kerstverhalen. Versier samen met de kinderen een deel van het huis en laat ze hun favoriete verhalen kiezen. Geniet samen van een rustige voorleesavond.

6. Buiten avontuur: Ga naar buiten voor wat frisse lucht en winterpret. Of dat nu, als er sneeuw ligt, sleeën of sneeuwpoppen maken is of een winterwandeling. Ga naar het bos en laat de kinderen hun energie kwijt, terwijl jij de rust van de buitenlucht opneemt.

7. Pyjamafeest: Laat een dag vrij voor een pyjamaparty. Laat de kinderen de hele dag in hun pyjama’s blijven, bekijk samen films, speel spelletjes en geniet van een gezellige dag in ontspannen stijl.

8. Virtuele familiereünie: Als familie verder weg is, organiseer dan een virtuele reünie. Plan een videogesprek met dierbaren, deel kerstwensen en geniet van de verbinding op afstand.

9. Spadagje Thuis: Verander de badkamer in een mini-spa. Laat de kinderen genieten van een bad (als je dat hebt), gevolgd door een “spabehandeling” met nagellak en gezichtsmaskers. Een leuke manier om te ontspannen voor iedereen.

10. Sterrenkijken vanuit de woonkamer: Maak een gezellige hoek met dekens en kussens, dim de lichten en geniet samen van het kijken naar de sterren. Praat over de verschillende sterrenbeelden en alles wat je in de lucht ziet.

Bonustip: Plan relaxmomenten voor jezelf: Terwijl de kinderen genieten van deze activiteiten, vergeet niet om af en toe een moment voor jezelf te plannen. Of het nu een kopje thee in stilte is, een rustige wandeling of een paar pagina’s in een goed boek, gun jezelf ook ontspanning te midden van de festiviteiten. Dan kun je er daarna weer volledig voor je gezin en eventuele andere mensen zijn.

En maak alvast de afspraak met jezelf dat je aanwezig bent bij de eerstvolgende keer dat ik de gratis challenge “Rust voor moeders” geef. Je ontdekt waardoor je je onrust, druk, opgejaagd, gefrustreerd en/of moe voelt. Je ontdekt wat je hieraan kunt doen om het te doorbreken en wat je te doen hebt om rust te creëren. Klik hier om je aan te melden.

Dus, geweldige moeder, adem in, adem uit en omarm de rust die kerstvakantie ook met zich mee kan brengen. Deze activiteiten zijn speciaal ervoor bedoeld om de kinderen te vermaken en jou wat welverdiende rust te brengen. Geniet van de feestdagen met een vleugje ontspanning en een heleboel vreugde! 🎄💖 En dan zie ik je binnenkort bij de challenge.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, systemisch werk, familieopstellingen en Reiki.