fbpx

Je kunt je niet meer inschrijven

Rust voor moeders
Gratis 3-daagse challenge

Van onzeker en opgejaagd naar een ontspannen en zelfverzekerde moeder

‘s Ochtends vroeg word je wakker met een eindeloze lijst van dingen die je moet doen. Je kinderen rennen door het huis, roepend om je aandacht, terwijl je probeert om ontbijt op tafel te zetten, lunches te maken en jezelf klaar te maken voor de dag. Je voelt de druk van het werk dat op je wacht en de rommel in huis die zich opstapelt.

 

Je voelt de druk van de verantwoordelijkheden en taken die je op je neemt. Het leven als moeder is hectisch en soms lijkt het alsof er geen einde aan komt.

 

Maar dat is nog niet alles. Er zijn momenten waarop je jezelf betrapt op het verlangen naar een moment van stilte, een paar minuten voor jezelf om even op adem te komen. Je voelt je schuldig omdat je dat verlangen hebt. Je houdt van je kinderen, maar soms voelt het gewoon als te veel.

 

En dan zijn er die dagen waarop je jezelf nauwelijks herkent. Je merkt dat je kortaf reageert, sneller geïrriteerd raakt dan je zou willen en jezelf betrapt op gemopper. Dat ben jij niet, denk je bij jezelf, maar toch overkomt het je steeds vaker.

 

Je verlangt naar rust, naar een moment van kalmte in de chaos. Je wil kunnen genieten van het moederschap en je kinderen zien opgroeien zonder dat het voelt als een eindeloze race tegen de klok.

Het moederschap is fantastisch, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. De constante zorg voor je kinderen, de druk van alle taken en verantwoordelijkheden en het gebrek aan slaap zorgen ervoor dat je je continu moe voelt. Je hebt het gevoel nooit genoeg rust te krijgen om bij te tanken en op te laden.

 

Het lijkt soms alsof je kinderen gewoon niet luisteren. Ze negeren wat je zegt, gaan door met wat ze aan het doen zijn en lijken volledig ongevoelig voor je woorden. Dit zorgt voor frustratie en stress.

 

Je hebt het gevoel dat je altijd “aan” staat, altijd in dienst van anderen. Je eigen behoeften en verlangens lijken op de achtergrond te verdwijnen en je hebt het gevoel dat je jezelf hebt verloren in de rol van moeder.

 

Er is altijd wel iets te doen, altijd een taak die wacht. Dit constante gevoel van onrust kan ervoor zorgen dat je nooit echt kunt ontspannen. Het voelt alsof je gevangen zit in een molen die maar doorgaat, vooral als het gaat om werk en de zorg voor je kinderen.

 

Voor sommige moeders leidt de combinatie van al deze uitdagingen tot een burn-out. Je hebt weinig energie, voelt je niet vrolijk en kunt niet genieten van de mooie momenten in het leven. In plaats daarvan ben je snel gefrustreerd en prikkelbaar.

 

Je hebt het gevoel dat je constant achter de feiten aan loopt. Je voelt je tekortschieten in je verantwoordelijkheden en maakt je zorgen over allerlei zaken. Dit opgejaagde gevoel kan je overweldigen.

 

Tegelijkertijd besef je je dat de tijd snel voorbijgaat en je wil genieten van elk moment. Maar soms voel je je schuldig als je verlangt naar een moment voor jezelf of als je merkt dat je niet altijd zin hebt om met je kinderen bezig te zijn.

Dan verlang verlang je naar het moment waarop je kinderen eindelijk naar bed gaan, zodat je daarna even rust hebt. Of je droomt soms van de dag waarop je je kinderen naar de oppas brengt en zelf even helemaal niets hoeft te doen. Maar je doet het niet, want je hebt nu eenmaal voor het moederschap gekozen, dus je vindt dat je je kinderen niet naar de oppas kunt brengen om zelf niets te gaan doen.

Je hebt het gevoel dat je constant achter de feiten aan loopt. Je raakt snel geïrriteerd door de rommel in huis en het constante opruimen. Het lijkt alsof je nooit echt kunt ontspannen, omdat er altijd iets te doen is.

 

Je beseft dat de tijd snel gaat en je wil elk moment koesteren, maar je voelt je schuldig als je even geen zin hebt om met je kinderen bezig te zijn. Je twijfelt aan je eigen gevoelens en reacties en je twijfelt of je het wel goed doet.

Je verlangt naar rust. Je wil kunnen genieten van het moederschap en je kinderen zien opgroeien zonder het gevoel te hebben dat je constant achter de feiten aan loopt.

 

Je wil jezelf weer vinden, los van je rol als moeder. Je weet dat je dan een leukere vrouw en leukere bent, omdat je dan de vrouw en moeder kunt zijn die je graag wil zijn. Dan kun je weer genieten.

 

Je wil meer energie, zodat je je kinderen kan geven wat ze nodig hebben. Je wil dan ook een balans tussen tijd voor jezelf, je rol als moeder en het onderhouden van je relatie.

 

Maar het lukt je niet om rust te voelen, omdat je het idee hebt dat je het niet goed doet, dat je altijd iets of iemand tekort doet, omdat er altijd wel iets te doen is en omdat je kinderen al je aandacht vragen als je thuis bent.

Om dit te veranderen en rust te voelen heb je begeleiding en ondersteuning nodig. Je hebt de juiste tools nodig om de cirkel van opgejaagdheid en onrust te doorbreken.

 

En dat is precies wat je leert in de gratis 3-daagse challenge “Rust voor moeders”.

In deze gratis challenge ontdek je:

wat de cruciale stappen zijn om blijvend rust in je leven te creëren als moeder

hoe je ervoor zorgt dat je niet meer twijfelt wat het beste is voor jou en je gezin, bijvoorbeeld over hoeveel uren je zou moeten werken, of je kinderen naar de kinderopvang gaan of naar familie en of je borst- of flesvoeding geeft, maar dat je diep van binnen voelt wat de juiste keuzes zijn en daar volledig achter staat

hoe je van een gestreste, onzekere moeder naar een gezellige, leuke en zelfverzekerde moeder gaat

welke handvatten je helpen om de cirkel te doorbreken

wat je te doen hebt om rust te voelen en prioriteiten te stellen, zodat je volledig met je aandacht bij je kinderen kunt zijn en voluit geniet van je leven met je gezin

wat de kracht van Reiki is en ervaar je precies hoeveel rust en ontspanning Reiki je geeft

hoe je ervoor zorgt dat je eigen vervelende ervaringen van vroeger je gezinsleven niet meer beïnvloeden

Praktische informatie

  • * De challenge duurt 3 dagen. Schrijf dus alle 3 de dagen in je agenda.
  • * Dag 1 is op dinsdag 26 maart om 9.30uuruur
  • * Dag 2 is op woensdag 27 maart om 9.30uur
  • * Dag 3 is op vrijdag 29 maart om 9.30uur
  • * Elke dag duurt 1 uur.

Over Selma

Je verdient het om niet alleen maar moeder te zijn, maar je ook jezelf te voelen

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg en ik help moeders van een opgejaagd gevoel naar ontspanning, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze zich weer zichzelf voelen en voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk.

 

Een aantal jaren geleden was ik degene die altijd maar hard aan het werk was. Als ik niet nuttig bezig was, dan voelde ik me rot. Ik zei bijvoorbeeld op mijn werk overal ja op. Ik nam extra taken op me, omdat ik het idee had dat ik alleen goed genoeg was als ik iedereen aan het pleasen was.

 

Niets was minder waar, want dat gevoel dat ik het niet goed deed en altijd wel iets of iemand tekort deed, bleef.

Toen ik mijn eigen bedrijf startte, startte ik ook met zichtbaar zijn op social media. Ik schreef posts en plaatste daar mijn foto’s bij. Telkens als ik een negatieve reactie kreeg, raakte mij dat enorm. Het demotiveerde mij, ik verwijderde mijn post en durfde een tijdje niet zichtbaar te zijn.

 

Totdat ik mezelf eraan herinnerde dat ik graag van mijn bedrijf wilde leven en er geld mee wilde verdienen. Dat betekende ook dat het nodig was dat ik mijn visie en ideeën met de buitenwereld deelde, ongeacht de mening van anderen.

 

Zoals je ziet, had ik onwijs veel last van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Deze blokkade beheerste mijn complete leven.

Ik was continu bang dat mijn man (toen vriend) mij zou verlaten, omdat hij op straat zo een veel leukere meid tegen het lijf kon lopen. Ik twijfelde heel erg aan mezelf.

 

Ik wist ook van jongs af aan dat ik graag moeder wilde worden. En ik wist ook dat ik niet wilde dat mijn kinderen zich zo zouden voelen als ik. Ik was er dan ook helemaal klaar mee dat ik mezelf continu naar beneden haalde en mijn onzekerheid mijn leven liet bepalen. Ik ging met mezelf aan de slag, omdat ik het voorbeeld wilde zijn voor mijn toekomstige kinderen.

 

Waarom?

 

Omdat ik wil dat mijn zoon zo lang mogelijk kind kan zijn, zolang mogelijk vrij, onbevangen, onbekommerd, gelukkig en speels blijft.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn zoon dat voelt, heb ik daar als moeder mee aan de slag te gaan, zodat ik mijn ervaringen van vroeger en mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade niet doorgeef.

 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, et cetera) verloren te zijn. Ik was het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden.

Ik voelde me daardoor opgejaagd en gestrest en kon niet genieten van mijn eigen successen.

 

Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, zoals de scheiding van mijn ouders, het overlijden van de partner van mijn vader, ziekte bij de nieuwe partner van mijn vader en het overlijden van de partner van mijn moeder, ben ik voor mijn ouders gaan zorgen en verloor ik de onbezorgdheid en speelsheid van het kind zijn.

 

Het lukte me niet om mijn ouders gelukkig te maken (dat moeten ze toch echt zelf doen) en mede daardoor ging ik geloven dat ik het niet goed deed en dus dat ik niet goed genoeg was. Ik ging alleen maar harder mijn best doen, maar het werkte niet.

 

Omdat ik dit niet aan mijn toekomstige kinderen wilde doorgeven, ging ik met mezelf aan de slag.

Ik volgde NLP-trainingen, familieopstellingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen om mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade te doorbreken. Sindsdien raakt het me niet als iemand iets negatiefs over mijn post op social media zegt. Gewoonweg, omdat ik voel dat ik het goed doe en dat ik daarmee niet bij iedereen aansluit. En dat is oké.

 

Nou hoef jij absoluut niet al deze trainingen en cursussen te volgen. Ik heb namelijk al mijn kennis en ervaring gebundeld om ook jou te helpen je “Ik ben niet goed genoeg” blokkade te doorbreken, zodat je eindelijk weer jezelf kan zijn als vrouw, partner, vriendin, werknemer/ondernemer, moeder, et cetera.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek is als er meer liefde en lichtheid en minder conflict is.

Ik help daarom moeders die last hebben van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade en die zich weer zichzelf willen voelen. Ik help hen naar rust en voelen dat ze er wel toe doen, zodat ze weer liefde voor zichzelf voelen en deze liefde door kunnen geven aan hun kinderen.

 

Ik geloof namelijk heel sterk als jij als ouder aan jezelf werkt, dan kunnen je (toekomstige) kinderen zo lang mogelijk onbezorgd kind zijn. Ze zien hoe jij omgaat met tegenslagen en leren daar heel veel van. Hier profiteren ze in hun hele leven van. Zeker nu ik zelf moeder ben, zie ik hoe belangrijk dit is.

 

Als je je oude bagage en patronen opruimt, dan geef je jouw kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… die kan ontspannen en rust voelt, zodat ze met haar volledige aandacht in het hier en nu is en geniet van haar gezin én haar werk.

 

Wil je ook weten wat de cruciale stappen zijn om blijvend rust in je leven te creëren, zodat je je weer volledig jezelf voelt als vrouw, partner, vriendin, dochter, werknemer/ondernemer, moeder, et cetera?

Meld je dan nu aan voor mijn gratis challenge.