Voor moeders die het druk hebben

Klik hier om de blog te beluisteren op Spotify.
Klik hier om de blog te beluisteren op Apple Podcasts.

Elke ochtend begint voor Lisa als een race tegen de klok. De wekker gaat af en in plaats van wakker te worden met energie wordt ze overspoeld door gedachten als: “Ik moet zoveel doen vandaag, maar ik heb geen tijd. Ik heb niet genoeg tijd voor mijn kinderen. Ik kan er niet genoeg voor hen zijn.” Deze druk brengt meteen een schaduw over haar dag en ze is al moe, voordat ze opstaat.

Terwijl Lisa zich haast om ontbijt te maken voor haar kinderen, de was te doen en haar eindeloze, never ending to do lijst af te vinken, voelt ze continu dat het niet genoeg is. De stem in haar hoofd fluistert: “Doe je het wel goed genoeg? Moet je niet meer doen?” Het gevolg? Lisa voelt voortdurend opgejaagdheid, stress en onrust. En op het werk gaat dit gewoon door.

Wanneer de kinderen thuiskomen, probeert Lisa het beeld van de perfecte moeder hoog te houden. Ze zorgt voor hun behoeften, begeleidt hen in hun huiswerk en toch voelt ze nooit dat het goed genoeg is. Haar gedachten blijven knagen: “Andere moeders doen dit beter. Misschien ben ik gewoon niet goed genoeg.” Deze innerlijke strijd gaat de hele dag door, zelfs wanneer Lisa even rust wil nemen en een kopje thee wil drinken. De onrust wordt alleen maar groter als ze stilzit. Ze moet bezig zijn.

Lisa’s verlangen naar het goed willen doen en de gedachten dat ze het niet goed doet, zorgen ervoor dat ze zich constant opgejaagd voelt. De “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade drukt op haar schouders en het bepaalt hoe zij haar rol als moeder, partner en als vrouw vervult en ervaart.

Deze innerlijke strijd heeft Lisa gevangen in een web van stress en onrust. Maar gelukkig is er een weg uit deze strijd, naar de rust toe. Innerlijke rust is niet alleen een droom, het is binnen handbereik, maar dan moet je het wel op de juiste manier aanpakken. De sleutel ligt in het doorbreken van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade door middel van praktische opdrachten, diepgaande en helende meditaties onder andere op het familiesysteem en Reiki.

Als je het op deze manier aanpakt, dan verandert dit je leven. De “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade beïnvloedt alles in je leven, van hoe je jezelf ziet tot hoe je met je kinderen omgaat.

Als je dit leest, dan weet ik dat je een geweldige moeder bent, ook al voel je dat zelf misschien niet altijd zo. En tegelijkertijd ben je ook nog zoveel meer dan dat. Je bent ook een vrouw met haar eigen dromen en verlangens, ook als je die nu even vergeten bent. Het is tijd om jezelf te bevrijden van de beperkingen van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade en ruimte te maken voor wie je echt wil zijn als vrouw én als moeder. Ik ben hier om je te helpen bij deze transformatie met mijn online programma “Stralend jezelf”.

Jouw verhaal en jouw ervaringen hebben je gevormd, maar ze hoeven niet langer te bepalen hoe je in het leven staat en dat je alleen maar hard moeten werken, omdat het dan pas goed genoeg zou zijn. Met liefdevolle aandacht maken we in het online programma de weg vraag voor echte, blijvende verandering naar rust en je weer jezelf voelen, zodat je de vrouw en moeder kan zijn die je graag wil zijn.

Echte verandering vindt niet plaats door alleen maar met je ratio bezig te zijn, door alleen maar boeken te lezen, erover te praten met een psycholoog, meditaties/visualisaties te luisteren die slechts voor een paar uur of hooguit een dag rust geven. Nee, dat bereik je door diepgaande, helende meditaties onder andere op het familiesysteem en dit te combineren met Reiki en praktische opdrachten. Met deze combinatie doorbreek je de blokkade bij de kern, zodat je hier los van komt en je het blijvend verandert.

Deze reis gaat verder dan alleen maar een blijvende verandering bij jou. Als je de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade doorbreekt, rust voelt en je weer jezelf voelt, dan heeft dat invloed op je hele gezin. Je hoeft het niet meer alleen te doen, maar je mag om hulp vragen.

Het moederschap is prachtig, maar het betekent niet dat je jezelf helemaal moet opofferen. Je verdient het om jezelf te zijn, om rust te voelen en vervulling te voelen als vrouw en als moeder. Ik wil je aanmoedigen om uit je comfortzone te stappen, mijn hulp aan te nemen, om de uitdagingen samen aan te gaan en de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade voor eens en altijd te doorbreken.

Samen bewandelen we de weg van strijd, onrust en opgejaagdheid naar rust en voluit genieten. Samen creëren we die innerlijke rust en zelfliefde. Je hoeft dit niet alleen te doen. Ik ben hier om je te begeleiden, om je te ondersteunen en om die blijvende verandering te realiseren.

Lieve moeder, sta jezelf toe om te helen, om te veranderen en om te bloeien en stralend jezelf te zijn. Je bent meer dan genoeg, precies zoals je bent. Laten we samen deze reis maken en je helpen om de vrouw en moeder te zijn die je altijd al wilde zijn.

Klik nu hier voor meer informatie en om je direct aan te melden voor het online programma “Stralend jezelf”.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, familieopstellingen en Reiki.