Rust voor moeders: Ontsnap aan de “Ik ben niet goed genoeg”-valkuil

Klik hier om de blog te beluisteren op Spotify.
Klik hier om de blog te beluisteren op Apple Podcasts.

Dag in, dag uit zie ik moeders zichzelf voorbij rennen, altijd streven naar perfectie, terwijl ze het gevoel hebben dat ze het nooit bij kunnen benen. Ze hebben last van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade, die hen een enorme druk geeft. Het beïnvloedt hoe ze in het leven staan.

Als je jezelf hierin herkent… Ik voel je worsteling en ik wil je eraan herinneren dat dit veranderen mogelijk is. Dat begint met lief zijn voor jezelf en jezelf toe te staan stil te staan en om hulp te vragen. Die innerlijke criticus, die stem die je vertelt dat je niet goed genoeg bent… Jij bent die stem niet. Die stem zit misschien wel in jou, maar je bent die stem en je bent die gedachten niet.

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen kunnen we je verhaal ontrafelen en ontdekken waar die “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade zit. We gaan voorbij aan oppervlakkige praatjes en we duiken in de blokkade. Met de hulp van praktische opdrachten, Reiki en familiesystemisch werken doorbreken we die negatieve patronen en creëren we ruimte voor positieve verandering.

Waarom geloof ik hier zo in?

Omdat een blokkade altijd energetisch/in je onbewuste is opgeslagen waar je met je ratio niet bij kunt en omdat deze blokkade 9,9 van de 10 keer terug te leiden is naar je familiesysteem en/of situaties toen je kind was die je nu nog steeds beïnvloeden. Alles wat je dus nodig hebt, is mijn manier van werken waarin ik Reiki, het familiesysteem, diepgaande en helende meditaties en praktische opdrachten met elkaar combineer. Dat is alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade doorbreekt, rust voelt, zodat je weer jezelf kan zijn en de vrouw en moeder kan zijn die je graag wil zijn.

Lieve, hardwerkende moeder, het is tijd om jezelf toestemming te geven om dit te veranderen. Je verdient die innerlijke rust en je verdient het om voluit te genieten van het leven met je gezin. Laat me je gids zijn, terwijl je stappen zet naar een leven met liefde, rust en ruimte voor jezelf. Je bent sterker dan je denkt en mijn online programma “Stralend jezelf” steunt jou hierbij. De diepgaande, helende meditaties in dit programma, onder andere in het doorbreken van familiepatronen, gaan veel verder en dieper dan andere meditaties. Ze raken de kern van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade en ze helpen deze te doorbreken.

Daarnaast is Reiki een krachtig hulpmiddel om energetische blokkades (waar de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade ook zit) te doorbreken en op te ruimen. Dit geeft een diepe ontspanning die je niet bereikt door te Netflixen of zelf te mediteren en het bevrijdt je van opgehoopte spanning, onrust en negativiteit.

Mijn aanpak is geen quick fix, maar een reis naar blijvende transformatie. Het gaat erom de innerlijke rust te herstellen die je verdient.

Lieve, hardwerkende moeder, het is tijd om samen stappen te zetten. Laat me je begeleiden op deze reis naar rust en terug naar jezelf. Je bent sterker dan je denkt en ik geloof in je vermogen om de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken met mijn hulp in mijn online programma “Stralend jezelf”. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wil je eerst meer weten over Reiki? Klik dan hier om de blog “Wat is Reiki?” te lezen.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, familieopstellingen en Reiki.