Doorbreek het gevoel van niet goed genoeg zijn

Klik hier om deze blog te beluisteren op Spotify.
Klik hier om deze blog te beluisteren op Apple Podcasts.

Als moeder lijkt het alsof er altijd iets te doen is. Of het nu gaat om het huishouden, de zorg voor de kinderen of werkgerelateerde taken en verantwoordelijkheden. Er is altijd wel iets dat je aandacht, energie en tijd vraagt. Dit kan ervoor zorgen dat je je overweldigd voelt en het idee hebt dat het nooit goed genoeg is, zelfs als je uitgeput bent.

Met sociale media die je dagelijks bombardeert met ‘perfectie’ moederschapsmomenten kan je dat nog meer het gevoel geven dat je het niet goed doet, omdat het lijkt alsof die moeders het perfect voor elkaar hebben. Je gaat jezelf met hen vergelijken. Je vraagt je af of je wel voldoet aan de verwachtingen, eisen en normen die anderen lijken te stellen voor het moederschap. Deze vergelijking kan het gevoel dat je het niet goed doet nog verder versterken. Je hebt het idee dat je tekort schiet.

Het switchen tussen het moederschap, werk en je persoonlijke behoeften kan voelen als een constante uitdaging. Het kan zijn dat je het nog niet zo makkelijk vindt om tijd voor jezelf te vinden en te maken zonder schuldgevoelens of om te genieten van quality time met je partner. Het gevoel dat je altijd “aan” moet staan, kan je uitputten en kan ervoor zorgen dat je je opgejaagd voelt.

Dan is er ook nog die stem die je vertelt dat je het niet goed doet. Dat je altijd meer zou moeten doen of beter zou moeten zijn. Die maakt het allemaal alleen maar erger en zwaarder.

Als je dit herkent, weet dan dat je niet alleen bent. Duizenden moeders over de hele wereld ervaren dezelfde gevoelens van onzekerheid en zijn net zo kritisch op en over zichzelf. Het goede nieuws is dat je hieruit kunt breken. Je kunt deze “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade doorbreken en jezelf bevrijden van de last van perfectionisme en twijfels. Twijfelen is namelijk één van de grootste energievreters die er is. Super logisch dus dat je je moe voelt.

In deze blog ga ik dieper in op de allerbelangrijkste stap van alle stappen die ik tot nu toe heb gedeeld. Het inschakelen van een expert voor het doorbreken van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade.

Het is belangrijk om te begrijpen waarom het noodzakelijk is om een expert in te schakelen voor het doorbreken en overwinnen van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade. Deze blokkade zit namelijk zo diep in jou, zo diep in je onderbewustzijn. Het zijn oude patronen en overtuigingen waar je je grotendeels niet eens bewust van bent. Daarom is het zo moeilijk om dit zelf te doorbreken, omdat je zelf niet bij je onderbewustzijn kan.

Als je deze blokkade wil doorbreken, dan heb je de juiste tools en begeleiding nodig. Kies dan ook niet zomaar een expert, maar een expert die echt heel goed is in blootleggen waar de schoen wringt, die de juiste vragen stelt en die contact maakt met je onbewuste en het daar opruimt.

Daarbij is het zo belangrijk om je te beseffen dat jij het meer dan waard bent om in te investeren. Tijd, geld en energie steken in je eigen groei en welzijn, in je goed voelen, is totaal geen egoïsme, het is zelfliefde. Je verdient het om jezelf te bevrijden van overtuigingen die je tegenhouden en je verdient het om te stralen als jezelf, als de vrouw die jij vanbinnen bent, als de vrouw die jij graag wil zijn, zodat je de moeder kan zijn die je wil zijn, op je eigen voorwaarden.

Daarom is het zo belangrijk om een expert in te schakelen. Als je tot hier bent gekomen, is dat een teken dat je klaar bent voor verandering. Meestal is er meer nodig dan alleen maar de voorgaande stappen die ik in de vorige blogs met je gedeeld heb te doorlopen. Ik wil benadrukken dat het niet uitmaakt of je ervoor kiest om met mij te werken of met een andere expert. Als je maar kiest voor iemand die op onbewust niveau werkt, daar de blokkade doorbreekt en precies weet wat hij of zij doet en die jou de juiste vragen stelt, zodat je zelf tot je eigen antwoorden komt (en ja die weet je als je maar de juiste vragen gesteld krijgt) en niet dat de expert jou zijn of haar ideeën oplegt.

En ik ga er vanuit dat je een klik voelt met mij, anders was je niet tot hier gekomen met lezen, dus je bent van harte welkom in mijn online programma “Stralend jezelf”. Klik hier voor meer informatie en om je direct aan te melden. Mijn online programma is ontworpen voor moeders met jonge kinderen en kinderen in de basisschoolleeftijd om hen te helpen bij het doorbreken van de “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade en bij het vinden van innerlijke rust in het dagelijks leven. Als je dit programma volgt, dan heb je niets anders meer nodig om rust te voelen, je goed te voelen en zelfvertrouwen te hebben. Je hebt alleen maar dit programma nodig om je weer jezelf te voelen, zodat je de vrouw kan zijn die je wil zijn en dus de moeder kan zijn die je wil zijn. Zo ben je de beste versie van jezelf, wat je zoveel energie oplevert. Je hoeft er niet meer door te gaan doen, je gaat er juist minder door doen 🙂 Dit programma levert je dus ook nog eens tijd op.

Mijn online programma is anders dan alle andere programma’s, omdat ik praktische stappen en oefeningen afwissel met hele diepgaande meditaties/visualisatie, omdat ik een bepaald soort vragen stel, op een bepaalde manier en in een bepaalde volgorde. Daarnaast geven deze meditaties/visualisaties je een extra boost, omdat er Reiki in zit, waardoor ze nog beter werken. Ik ben de enige die het op deze manier doet, waardoor mijn meditaties/visualisaties zoveel krachtiger zijn en waarom mijn online programma je leven transformeert.

Door mij als expert in te schakelen, zet je een hele belangrijke stap richting een nieuw hoofdstuk in je leven. Je hebt al laten zien dat je moedig genoeg bent om aan jezelf te werken en om te groeien. Daar bewonder ik je voor. Je verdient het om te stralen als de prachtige vrouw en moeder die je bent. Durf in jezelf te investeren, want je bent het waard. Laten we samen op weg gaan naar een leven waarin je straalt als vrouw én als moeder. Ik ben hier om je te ondersteunen. Klik hier om meer te ontdekken over mijn online programma “Stralend jezelf” en om je direct aan te melden. Je hebt de kracht om dit te veranderen. Ik geloof in jou en ik begeleid jou stap voor stap.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door middel van het combineren van praktische opdrachten, helende meditaties, familieopstellingen en Reiki.