Wat gebeurt er tijdens een cursus Reiki?

De een heeft al wel eens van Reiki gehoord en al eens een Reik-behandeling gehad. De ander heeft er nog nooit van de gehoord. En weer een ander dacht er niets van gehoord te hebben, maar als je er dan iets over verteld, dan zeggen ze: “ik denk dat ik dat vroeger wel eens heb gehad, maar ik wist niet dat dat Reiki was.”

Ben je nog niet bekend met Reiki? Klik dan hier om de blog “Wat is Reiki?” te lezen.

Of en hoe je ook met Reiki in aanraking bent gekomen, wat vaak wel algemeen bekend is, is dat het heel ontspannen is. Veel mensen volgen dan ook een cursus Reiki, ook al gebruiken ze het niet om anderen Reiki te geven. Veel mensen volgen het vooral voor zichzelf om zichzelf die ontspanning en rust te geven. De mensen die bij mij een cursus Reiki volgen, doen dat vaak ook om hun kinderen Reiki te geven en hen zo die ontspanning te bieden en hen te helpen prikkels makkelijker te verwerken en los te laten.

Wat leer je tijdens een cursus Reiki?

Hoe een cursus exact in elkaar zit, is per persoon die de cursus Reiki geeft verschillend. Iedereen heeft net op een ander onderdeel de aandacht liggen.

Als ik een cursus Reiki geef, ligt de aandacht vooral op hoe je intuïtie laat groeien, zodat je precies aanvoelt wat je zelf of iemand anders nodig heeft tijdens een Reiki-behandeling. Daarnaast ligt de focus op hoe je als drukbezette moeder op een praktische en laagdrempelige manier de Reiki kan toepassen.

De meeste moeders hebben geen tijd om 1,5 uur uit te trekken voor een uitgebreide Reiki-behandeling. Daarom leer ik je, naast de uitgebreide versie, een verkorte versie en laat ik je zien hoe je gedurende de dag heel gemakkelijk jezelf kort Reiki kan geven voor een boost aan energie, ontspanning en rust.

Wat gebeurt er tijdens een cursus Reiki?

Wat er dus exact gebeurt tijdens een cursus Reiki is verschillende waar je hem volgt.

Zeker als je hem bij mij volgt, is het anders, omdat ik ook afstem op wat je nodig hebt. Voorafgaand aan de cursus Reiki stuur ik je een mail met vragen. Met die vragen geef ik, naast wat je standaard leert, de cursus vorm, zodat deze precies aansluit op wat je graag wil leren en wat je nodig hebt.

Zo heeft één van mijn klanten het op onderstaande manier ervaren:

De Reiki I cursus bestaat uit theorie die je ontvangt over wat Reiki is, de geschiedenis van Reiki, chakra’s, hoe je chakra’s in balans brengt waardoor je ontspanning en rust voelt en meer energie krijgt, hoe je jezelf behandelt en hoe je iemand anders behandelt op een stoel of een Reiki-/massagetafel.

De theorie krijg je digitaal toegestuurd voorafgaand aan de cursus, omdat ik tijdens de cursus zelf zoveel mogelijk wil doen. De theorie krijgen je tijdens de eerste cursusdag ook op papier. Een aantal punten bespreken tijdens de cursus.

Daarnaast ontvang je informatie en filmpjes met uitleg over hoe je Reiki geeft bij kinderen gericht op bepaalde zaken die vaak bij kinderen voorkomen, zoals verkoudheid, hoofdpijn, blauwe plekken, brandwonden, driftbuien, et cetera.

Om Reiki te kunnen geven, is het nodig om je eigen energiekanaal (verder) te openen en om ervoor te zorgen dat je via je handen Reiki kan geven. Dit gebeurt door middel van initiaties, ook wel inwijdingen genoemd.

Dit klinkt misschien vreemd of voor sommigen eng. Weet dat dat niet nodig is. Reiki is een liefdevolle energie en kan nooit voor kwaad gebruikt worden, omdat het de universele levensenergie is. Je ontvangt altijd alleen maar dat wat je op dat moment aankunt. Je kunt dus nooit te veel krijgen.

Tijdens de Reiki I cursus geef ik je 2 inwijdingen verdeeld over 2 dagdelen. Tussen deze 2 dagdelen zal ongeveer een maand zitten, zodat je in de tussentijd jezelf kan behandelen. Daarmee versterk je de energie nog verder. Daarnaast is dit een hele mooie gelegenheid om te oefenen en vervolgens al je vragen aan mij te stellen. Ik ben via de mail bereikbaar en je mag onbeperkt je vragen stellen.

Inhoud dag 1
  • Welkom + voorstelrondje
  • Uitleg over de inwijding
  • Inwijding 1
  • Uitleg over Reiki
  • Uitleg van de zelfbehandeling
  • Samen de zelfbehandeling doen
  • Afsluiting

Na deze eerste dag krijg je als huiswerk mee om elke dag de zelfbehandeling te doen. Ik leer je een korte en een uitgebreide zelfbehandeling te doen. Ik raad je aan om elke dag minimaal de korte zelfbehandeling te doen en minimaal 1 keer per week de uitgebreide zelfbehandeling te doen. Wil je vaker de uitgebreide zelfbehandeling doen, dan raad ik je dat zeker aan.

De korte zelfbehandeling duurt ongeveer 15 minuten en raad ik aan om te doen als je in bed ligt, voor het slapengaan. De uitgebreide zelfbehandeling kan 45/60 minuten duren, afhankelijk van wat je tegenkomt.

Daarnaast raad ik je aan om aan verschillende mensen in je omgeving te vragen of je hen een (korte) Reiki-behandeling mag geven, zodat je gaat ervaren hoe dat is. Je verzamelt de vragen die je hebt en neemt ze mee naar dag 2, zodat ik je daarmee kan helpen.

Inhoud dag 2
  • Welkom + vragen beantwoorden
  • Inwijding 2
  • Uitleg behandeling van anderen
  • Korte uitleg chakra’s en de praktische vertaling naar het dagelijks leven, zodat je iemand die je behandelt advies mee kan geven
  • Op elkaar oefenen met het geven van een Reiki-behandeling
  • De Reiki-behandelingen nabespreken
  • Afsluiting

Gun jezelf dus ook die ontspanning en rust, zodat je Stralend Jezelf kan zijn en meld je aan voor de Reiki I cursus door hier te klikken. Hier vind je alle (praktische) informatie en zo kun je je direct aanmelden.

Geschreven door Selma Michielsen-van Noije

Selma helpt moeders die zich opgejaagd voelen en kinderen die onrust ervaren naar ontspanning en rust. Zij helpt hen om zich weer stralend zichzelf te voelen door Reiki sessies, Reiki cursussen, familieopstellingen en Luisterkind afstemmingen.