fbpx

Ontspanning voor kinderen

Workshop voor moeders om hun kinderen te helpen rust en ontspanning te voelen door middel van Reiki

Merk je dat je kind druk is, maar heb je geen idee hoe je hem of haar kan helpen om te ontspannen en rustig te worden?

 

Merk je dat je kind niet altijd lekker in zijn of haar vel zit, dat hij of zij zich niet goed kan concentreren op school, dat het ‘s avonds in bed te druk is in het hoofd van je kind om in slaap te komen en dat hij of zij erg onzeker is?

 

Wil je je kind graag een rustmoment overdag geven, maar kom je niet verder dan de iPad?

 

Merk je dat je kind onrustig slaapt en veel (eng) droomt, maar heb je geen idee hoe je je kind kan helpen om rustig te kunnen slapen?

 

Zou je voor het naar bed gaan even een moment samen met je kind willen hebben om extra ontspanning en rust te geven en zo de band met je kind te versterken?

Meld je dan aan voor de workshop “Ontspanning voor kinderen”.

 

In deze workshop leer je hoe je je kind Reiki kunt geven. Reiki helpt om de prikkels van de dag sneller te verwerken, zodat je kind sneller en beter ontspant. Daardoor slaapt je kind beter en rustiger, zal hij of zij zich overdag rustiger voelen, beter kunnen concentreren en lekkerder in zijn of haar vel zitten.

 

Bovendien help je met Reiki je kinderen sneller beter te worden als ze ziek zijn. Als ze vallen, geef je Reiki waardoor het minder pijn doet, de wond sneller heelt en ze minder angstig zijn.

Waar helpt Reiki bij kinderen bij?
 • * Bij kinderen die slecht slapen
 • * Bij kinderen die nachtmerries hebben
 • * Bij kinderen die (veel) huilen zonder dat er een duidelijk reden is
 • * Bij kinderen die erg druk doen
 • * Bij kinderen waarvan je niet goed weet hoe je met hun gedrag om kan gaan
 • * Bij kinderen die stil, onzeker en teruggetrokken zijn
 • * Bij kinderen die vaak verkouden zijn, vaak een oorontsteking hebben of vaak een onstoken keel hebben.
 • * Bij baby’s die gespannen zijn, veel (over)strekken en hun vuistjes ballen
 • * Bij baby’s met darmkrampjes

Door de workshop “Ontspanning voor kinderen”:

leer je hoe je je kind helpt om prikkels beter en sneller te verwerken, waardoor hij of zij beter kan ontspannen en zich rustiger voelt

leer je Reiki toe te passen en zo een momentje samen met je kind te hebben, wat jullie relatie en verbinding verbetert

geef je je kind een moment van rust, zonder dat daar de tablet of de tv voor nodig is

luister je veel beter naar je intuïtie, kun je veel beter aansluiten bij wat je kind nodig heeft, waardoor je meer geduld hebt en er meer rust in huis is

verbetert door de Reiki de concentratie van je kind

zit je kind beter in zijn of haar vel en droomt hij of zij minder vaak eng, waardoor er meer slaap is voor iedereen

leer je wat je kan doen om de klachten van de veel voorkomende kinderkwaaltjes te verminderen en in sommige gevallen het genezen te versnellen, zoals verkoudheid, brandwonden, schaafwonden, hoofdpijn, maar ook bij driftbuien

Investering in 1 keer

PRIJS betaling in 1 keer: 124,50

Investering in 2 keer

PRIJS betaling in 2 keer: 69,- per maand

Om je aan te melden klik je hieronder op de knop met de datum waar je je voor aan wil melden. Na betaling ontvang je binnen 15 minuten een mail met informatie over de workshop.

Inhoud van de workshop

De workshop bestaat uit oefenen in de praktijk en theorie. De theorie ontvang je digitaal en op papier en gaat onder andere over wat Reiki is, de geschiedenis van Reiki, hoe je je kind helpt ontspanning en rust te voelen en hoe je je kind Reiki geeft.

 

Om Reiki te kunnen geven, is het nodig om je eigen energiekanaal (verder) te openen en om ervoor te zorgen dat je via je handen Reiki kan geven. Dit gebeurt door middel van initiaties, ook wel inwijdingen genoemd.

 

Dit klinkt misschien vreemd of voor sommigen eng. Weet dat dat niet nodig is. Reiki is een liefdevolle energie en kan nooit voor kwaad gebruikt worden, omdat het de universele levensenergie is. Je ontvangt altijd alleen maar dat wat je op dat moment aankunt. Je kunt dus nooit te veel krijgen.

 

Tijdens de workshop “Ontspanning voor kinderen” geef ik je 2 inwijdingen in 1 dagdeel. Daarnaast leg ik je uit hoe je Reiki geeft aan je kind, waar je je handen kan leggen op het lijf van je kind en hoe je hem of haar helpt prikkels sneller en beter te verwerken, zodat hij of zij ontspant en rust voelt.

 

Na de workshop mag je me nog een maand lang mailen met vragen over het geven van Reiki aan je kind.

Indeling van de workshop
 • * Welkom + voorstelrondje
 • * Uitleg over de inwijding
 • * Inwijding 1
 • * Uitleg Reiki en Reiki geven aan kinderen
 • * Op elkaar oefenen en dit nabespreken
 • * Inwijding 2
 • * Afsluiting

Praktische informatie

De workshop is 4 uur achter elkaar, vindt plaats in Tilburg en bestaat uit maximaal 3 deelnemers.

Je kiest een datum uit waarop je deel wil nemen aan de workshop en je meldt je hiervoor aan.

Via de knop meld je je aan voor een specifieke datum. Je ontvangt daarna een mail met de bevestiging.

In de periode na de workshop ga je Reiki geven aan je kind. Je kunt mij nog een maand lang onbeperkt mailen met je vragen over het geven van Reiki. Na afloop van die maand hebben we een gezamenlijke zoomcall om je ervaringen te delen en van elkaar te leren.

De theorie ontvang je via de mail voorafgaand aan de workshop. Vragen over de theorie kun je dan tijdens de workshop stellen.

Je kunt op een van onderstaande data deelnemen aan de workshop:
- Zaterdag 1 juni van 9.00 tot 13.00uur (Nog 2 plekken) (Aphroditestraat in Tilburg)
- Woensdag 3 juli van 10.00 tot 14.30uur (Nog 3 plekken)
- Dinsdag 3 september van 10.00 tot 14.30uur (Nog 3 plekken)

Deze dames gingen je voor

Over Selma

Elk kind verdient ontspanning en rust

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg en ik help moeders (en hun kinderen) van een gestrest en opgejaagd gevoel naar ontspanning, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze zich weer zichzelf voelen en voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk.

 

Een aantal jaren geleden was ik degene die altijd maar hard aan het werk was. Als ik niet nuttig bezig was, dan voelde ik me rot. Ik zei bijvoorbeeld op mijn werk overal ja op. Ik nam extra taken op me, omdat ik het idee had dat ik alleen goed genoeg was als ik iedereen aan het pleasen was.

 

Niets was minder waar, want dat gevoel dat ik het niet goed deed en altijd wel iets of iemand tekort deed, bleef.

 

Ik vond het heel lastig om momenten voor mezelf in te plannen en om echt te ontspannen, want ja, als ik niets deed, dan was ik niet nuttig bezig, toch? Het huishouden deed zich niet vanzelf en alle andere klusjes en taken ook niet.

Daarbij had ik ook nog eens last van het idee dat anderen het beter konden en ik het niet goed deed. Ik had onwijs veel last van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Deze blokkade beheerste mijn complete leven.

Ik was continu bang dat mijn man (toen vriend) mij zou verlaten, omdat hij op straat zo een veel leukere meid tegen het lijf kon lopen. Ik twijfelde heel erg aan mezelf, waardoor ik me nog minder goed kon ontspannen.

 

Ik wist ook van jongs af aan dat ik graag moeder wilde worden. En ik wist ook dat ik niet wilde dat mijn kinderen zich zo zouden voelen als ik. Ik wilde dat zij zich makkelijk konden ontspannen (wat ik niet kon) en dat ze rust voelden. Ik was er dan ook helemaal klaar mee dat ik mezelf continu naar beneden haalde en mijn onzekerheid mijn leven liet bepalen. Ik ging met mezelf aan de slag, omdat ik het voorbeeld wilde zijn voor mijn toekomstige kinderen.

 

Waarom?

 

Omdat ik wil dat mijn zoon zo lang mogelijk kind kan zijn, zolang mogelijk vrij, onbevangen, onbekommerd, gelukkig en speels blijft, makkelijk ontspant en rust voelt.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn zoon dat voelt, heb ik daar als moeder mee aan de slag te gaan, zodat ik mijn ervaringen van vroeger en mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade niet doorgeef.

 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, et cetera) verloren te zijn. Ik was het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden. En ik verlangde zo erg naar rust, wat ik niet kon vinden.

Ik voelde me daardoor opgejaagd en gestrest en kon niet genieten van mijn eigen successen en al helemaal niet goed ontspannen.

 

Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, zoals de scheiding van mijn ouders, het overlijden van de partner van mijn vader, ziekte bij de nieuwe partner van mijn vader en het overlijden van de partner van mijn moeder, ben ik voor mijn ouders gaan zorgen en verloor ik de onbezorgdheid en speelsheid van het kind zijn.

 

Het lukte me niet om mijn ouders gelukkig te maken (dat moeten ze toch echt zelf doen) en mede daardoor ging ik geloven dat ik het niet goed deed en dus dat ik niet goed genoeg was. Ik ging alleen maar harder mijn best doen, maar het werkte niet.

 

Omdat ik dit niet aan mijn toekomstige kinderen wilde doorgeven, ging ik met mezelf aan de slag.

Ik volgde NLP-trainingen, familieopstellingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen om mijn “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken.

 

En nu kan ik me heel makkelijk en snel ontspannen en voel ik in de basis rust. Vooral Reiki heeft hier heel erg aan bijgedragen. Ik had gewild dat ik dat als kind had gekend en dat mijn ouders mij Reiki hadden kunnen geven. Dat had veel stress gescheeld en me veel rust opgeleverd, waardoor ik meer kind had kunnen zijn.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek is als er meer liefde en lichtheid en minder conflict is.

Ik help daarom moeders die moeite hebben om te kunnen ontspannen, verlangen naar rust en ook hun kinderen die ontspanning en rust mee willen geven. En moeders die graag een ‘tool’ willen hebben om hun kinderen te helpen prikkels beter en sneller te verwerken, hen een rustmomentje willen geven op de dag en hen willen helpen beter te slapen en zelfverzekerder te zijn.

 

Als jij dat ook wil en je wil de band met je kind nog verder verstevigen door hen Reiki te geven en hen te helpen ontspannen, zonder dat daar meteen de tv of tablet aan te pas komt?

 

Meld je dan aan voor de workshop “Ontspanning voor kinderen” door het aanmeldformulier in te vullen.
Investering in 1 keer

PRIJS betaling in 1 keer: 124,50

Investering in 2 keer

PRIJS betaling in 2 keer: 69,- per maand

Om je aan te melden klik je hieronder op de knop met de datum waar je je voor aan wil melden. Na betaling ontvang je binnen 15 minuten een mail met informatie over de workshop.

Meest gestelde vragen

Ik kan de data die nu gepland staan niet. Wat nu?

Schrijf je in voor de wachtlijst. Daarmee laat je mij weten dat je interesse hebt. Zodra meerdere mensen zich aangemeld hebben en dezelfde dagen als beschikbaarheid opgegeven hebben, stuur ik je een berichtje om een datum af te spreken.

 

Klik hier om het formulier in te vullen en op de wachtlijst te komen.

Wat is Reiki?

Reiki staat voor universele levensenergie en is overal om ons heen. Alles bestaat uit energie. Binnen de Reiki betekent dat dat alles bestaat uit Reiki. Ook door jou stroomt energie, stroomt Reiki.

 

Gedurende je leven en gedurende de dag bouw je allerlei blokkades op die zich vastzetten in je lijf. Door deze blokkades voel je je moe, heb je weinig energie, vind je het moeilijk om te ontspannen, voel je onrust, voel je opgejaagdheid, heb je stress, denk je veel na/zit je veel in je hoofd, et cetera.

 

Een Reiki-behandeling is een healing door middel van energie, waarbij je extra Reiki/energie krijgt. De energie komt vervolgens op plekken in je lichaam en op andere plekken in je energielichaam, waar het nodig is.

 

Zo ruim je blokkades op en laat je los wat zorgt voor een gevoel van onrust. Daardoor kun je makkelijk ontspannen, voel je rust, krijg je meer energie, slaap je beter, zit je lekkerder in je vel, heb je meer zelfvertrouwen en kan je een nog leukere vrouw en moeder zijn.

Voor wie is de workshop “Ontspanning voor kinderen”?

Voor moeders die hun kinderen graag willen helpen ontspannen en rust voelen. Voor moeders die bijvoorbeeld een kind hebben die druk doet en die ze een rustmomentje willen geven, zonder de tv of tablet aan te zetten.

 

Voor moeders die de band met hun kind willen versterken door moment samen te creëren en zo de verbinding met elkaar aan te gaan. Vooral als je kinderen liever niet meer willen knuffelen, is dit een heel mooi moment samen.

 

Voor moeders die weten dat aandacht en tijd samen heel belangrijk is voor kinderen, zodat ze zich zelfverzekerd voelen, veilig voelen, lekker in hun vel zitten en prikkels makkelijker en beter verwerken, zodat ze beter slapen.

Kan ik dat ook, Reiki geven?

Jazeker. Ook jij kan Reiki geven. Tijdens de workshop krijg je 2 inwijdingen. Door die inwijdingen word je energiekanaal (verder) geopend en worden je handen ingewijd. Daardoor kun je al direct na de eerste inwijding Reiki geven. Met de tweede inwijding versterken we het nog verder.

Hoe verloopt een inwijding?

Tijdens de workshop krijg je 2 inwijdingen. Tijdens een inwijding wordt je energiekanaal verder geopend. Daardoor kan er meer energie/Reiki door jou heen stromen. Doordat je meer krijgt, kun je een deel doorgeven. Je bent dus een doorgeefluik van Reiki. Daardoor geef je nooit je eigen energie door, neem je geen energie over en voel je je na het geven van Reiki aan een ander zelfs energieker.

 

Een inwijding duurt ongeveer 10/15 minuten. Je zit op een stoel met je ogen dicht. Ik zal tijdens de inwijding mijn handen op verschillende plekken op je lichaam leggen om je energiekanaal te openen. Daarnaast open ik de chakra’s in je handen, waardoor je de Reiki door kunt geven.

 

Het kan zijn dat je tijdens de inwijding tintelingen, warmte of kou voelt. Daarnaast kan het zijn dat je diepe ontspanning voelt of dat er juist emoties naar boven komen.

Werkt Reiki ook bij migraine?

Reiki helpt bij migraine. Vaak geeft het verlichting. De ene keer zorgt het ervoor dat de migraine niet zo heftig is en dus grotendeels wegblijft. De andere keer zorgt het ervoor dat de migraine sneller weggaat.

 

Ik kan niet garanderen dat het niet terugkomt. Wat mensen vaak wel merken is dat ze minder last hebben van migraine als ze vaak Reiki doen. Ik vind het ook belangrijk om erbij te vermelden dat ik die garantie dat het wegblijft niet volledig kan geven.

 

Met Reiki kun je heel veel en kun je heel veel loslaten, maar als je lichaam of als je onbewust nog niet klaar bent om iets los te laten, dan gebeurt dat niet. Als de migraine door de Reiki niet weggaat, dan heeft de migraine nog een doel waardoor het lijf het niet loslaat.

 

Dit klinkt misschien wat vaag, maar alles wat we doen, denken, voelen heeft een positieve intentie, ook al uit zich dat op een rottige manier, zoals migraine. Vaak is het bedoeld om ons te beschermen op een bepaalde manier.

 

Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de migraine ervoor zorgt dat iemand rustig aan doet en tijd voor zichzelf neemt, omdat die persoon in het dagelijks leven alleen maar doorrent en nooit rustig aan doet. De migraine dwingt die persoon tot rust, zodat het lichaam wat tot rust kan komen.

 

Dus de migraine heeft een functie en je onbewuste wil die functie nog niet loslaten, omdat het dan bang is dat die persoon door blijft hollen. Reiki biedt wel verlichting bij migraine, als je weet op welke manier je dat kunt doen. Je kunt namelijk niet alle handposities gebruiken bij migraine en vaak worden er op de ‘verkeerde’  plekken Reiki gegeven.

 

Tijdens de workshop leg ik je uit op welke plekken je bij migraine het beste Reiki kan geven en welke plekken je het beste over kan slaan, zodat je je kind het allerbeste kan helpen.

Wat is het verschil tussen deze workshop en de Reiki I cursus?

De workshop “Ontspanning voor kinderen” is vooral toegespitst op kinderen en een stuk algemene informatie over Reiki. Het lijkt op de Reiki I cursus, maar de Reiki I cursus is veel uitgebreider. In de Reiki I cursus zit ook een stuk informatie over Reiki geven aan kinderen, maar het is korter. Je krijgt in de Reiki I cursus wel het overzicht met wat te doen met Reiki bij kinderkwaaltjes, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, verkoudheid, et cetera.

 

Wil je echt alleen je kinderen Reiki geven, dan is deze workshop voldoende. Wil je ook jezelf en anderen Reiki geven en zou je eventueel verder willen met Reiki en ook de Reiki II cursus willen doen, dan raad ik je aan om de Reiki I cursus te doen. Klik hier voor meer informatie over de Reiki I cursus en om je direct aan te melden.

Gun je je kinderen dit moment van ontspanning en rust? En wil je hen helpen prikkels beter en makkelijker te verwerken, zodat ze beter en rustiger slapen?

 

Meld je dan nu aan voor de workshop “Ontspanning voor kinderen” via onderstaande knop.

Investering in 1 keer

PRIJS betaling in 1 keer: 124,50

Investering in 2 keer

PRIJS betaling in 2 keer: 69,- per maand

Om je aan te melden klik je hieronder op de knop met de datum waar je je voor aan wil melden. Na betaling ontvang je binnen 15 minuten een mail met informatie over de workshop.