fbpx

De cruciale stap om blijvend rust in je leven te creëren als moeder

Van onzeker en gestrest naar een ontspannen en zelfverzekerde vrouw en moeder

Dat er zoveel op je af zou komen als moeder had je niet verwacht. Je had wel bedacht dat het druk zou zijn, maar je bent nu continu aan het rennen en vliegen zonder een moment van rust.

Het wordt je soms teveel, waardoor je een huilbui krijgt of snauwt tegen je kinderen. Je wilt het niet, maar het gebeurt toch. Je kunt het niet tegenhouden.

 

Je voelt je gefrustreerd en gestrest en je zet alles opzij voor een ander, terwijl je liever een gezellige, leuke moeder bent die volledig met haar aandacht bij haar kinderen is en van hen geniet. Dit schiet er bij in, omdat er zoveel op je afkomt.

 

Je wilt je graag rustiger en zelfverzekerder voelen als vrouw en als moeder zijnde, maar nu voel je de hele dag door druk en heb je geen tijd voor jezelf.  

Je merkt dat iedereen een mening heeft over het ouderschap en over opvoeden. Moet je nou je kind laten huilen als het bedtijd is en hij gaat niet zelf slapen of moet je er juist naartoe gaan? Moet je nou thuis blijven met de kinderen, parttime werken of fulltime werken? Is het super slecht voor kinderen om tv te kijken of op de tablet te zitten of is het een kwestie van meegaan met de tijd? Als je kind huilt, moet je het dan troosten of zorg je er dan voor dat je kind voortaan om elk klein ding gaat huilen?

 

Door al die meningen en door al die mensen die zich bemoeien met de opvoeding, twijfel je regelmatig of je het juiste doet voor je kinderen. Je laat je uit het veld slaan als iemand een duidelijke mening heeft die niet past bij wat jij diep van binnen vindt. Daardoor voel je je vaak onzeker in het moederschap.

 

Buikpijn krijg je ervan, omdat je zo erg baalt dat je weer over je grenzen heen hebt laten gaan en niet duidelijk hebt gezegd dat je het er niet mee eens bent. Je kan jezelf wel voor je kop slaan, omdat je het weer hebt laten gebeuren.

 

Soms verlang je naar de tijd zonder kinderen, waarin je veel meer rust voelde en kon doen wat je wilde op het moment dat het jou uitkwam.

Daarna voel je je schuldig, omdat je deze gedachten hebt, want je houdt zielsveel van je kinderen. Soms is het gewoon even teveel.

 

Je voelt je geleefd door je gezin en door je werk of bedrijf, omdat je continu bezig bent. Thuis ben je continu aan het opruimen. Ondanks dat, lijkt je huis voor je gevoel alsnog fulltime een troep. Je wordt er gek van. Je zou graag meer rust willen voelen, maar je staat altijd ‘aan’. Je hebt altijd het idee dat je tijd tekort komt.

Je wil niet die gefrustreerde en gestreste moeder zijn, maar je weet niet hoe je blijvend rust creëert

Als je je in bovenstaande omschrijving herkent, dan is de gratis training “De cruciale stap om blijvend rust in je leven te creëren als moeder” precies wat je nodig hebt.
_LVV0515-bewerkt

In deze gratis training ontdek je:

wat de meest cruciale stap is om blijvend rust in je leven te creëren als moeder

hoe je ervoor zorgt dat je niet meer twijfelt wat het beste is voor jou en je gezin, bijvoorbeeld over hoeveel uren je zou moeten werken, of je kinderen naar de kinderopvang gaan of naar familie en of je je kind eerst moet laten huilen voordat je er naartoe gaat, maar dat je diep van binnen voelt wat de juiste keuzes zijn en daar volledig achter staat

hoe je van een gestreste, onzekere moeder naar een gezellige, leuke en zelfverzekerde moeder gaat

hoe je ervoor zorgt dat je eigen vervelende ervaringen van vroeger je gezinsleven niet meer beïnvloeden.

wat je te doen hebt om rust te voelen en prioriteiten te stellen, zodat je volledig met je aandacht bij je kinderen kunt zijn en voluit geniet van je leven met je gezin

wat de kracht van Reiki is en ervaar je wat energetisch werk voor je doet

Praktische informatie

  • * Check het aanmeldformulier om te zien wanneer ik de gratis training live geef.
  • * De gratis training duurt 1,5 uur.
  • * Tijdens de training kun je je vragen stellen.
  • * In de training maak je kennis met Reiki. Ik ga je 10 minuten Reiki geven. Zorg dus dat je in die periode niet gestoord wordt, zodat je hier optimaal van geniet.

Referenties

Over Selma

Je verdient het om niet alleen maar moeder te zijn, maar je ook jezelf te voelen

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg en ik help moeders met jonge kinderen en kinderen in de basisschoolleeftijd van een opgejaagd gevoel naar overzicht, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze zich weer zichzelf voelen en voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk.

 

Een aantal jaren geleden was ik degene die altijd maar hard aan het werk was. Als ik niet nuttig bezig was, dan voelde ik me rot. Ik zei bijvoorbeeld op mijn werk overal ja op. Ik nam extra taken op me, omdat ik het idee had dat ik alleen goed genoeg was als ik iedereen aan het pleasen was.

 

Niets was minder waar, want dat gevoel dat ik het niet goed deed en altijd wel iets of iemand tekort deed, bleef.

 

Toen ik mijn eigen bedrijf startte, startte ik ook met zichtbaar zijn op social media. Ik schreef posts en plaatste daar mijn foto’s bij. Telkens als ik een negatieve reactie kreeg, raakte mij dat enorm. Het demotiveerde mij, ik verwijderde mijn post en durfde een tijdje niet zichtbaar te zijn.

 

Totdat ik mezelf eraan herinnerde dat ik graag van mijn bedrijf wilde leven en er geld mee wilde verdienen. Dat betekende ook dat het nodig was dat ik mijn visie en ideeën met de buitenwereld deelde, ongeacht de mening van anderen.

Zoals je ziet, had ik onwijs veel last van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Deze blokkade beheerste mijn complete leven.

Ik was continu bang dat mijn man (toen vriend) mij zou verlaten, omdat hij op straat zo een veel leukere meid tegen het lijf kon lopen. Ik twijfelde heel erg aan mezelf.

 

Ik wist ook van jongs af aan dat ik graag moeder wilde worden. En ik wist ook dat ik niet wilde dat mijn kinderen zich zo zouden voelen als ik. Ik was er dan ook helemaal klaar mee dat ik mezelf continu naar beneden haalde en mijn onzekerheid mijn leven liet bepalen. Ik ging met mezelf aan de slag, omdat ik het voorbeeld wilde zijn voor mijn toekomstige kinderen.

 

Waarom?

 

Omdat ik wil dat mijn zoon zo lang mogelijk kind kan zijn, zolang mogelijk vrij, onbevangen, onbekommerd, gelukkig en speels blijft.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn zoon dat voelt, heb ik daar als moeder mee aan de slag te gaan, zodat ik mijn ervaringen van vroeger en mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade niet doorgeef.

 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, et cetera) verloren te zijn. Ik was het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden.

Ik voelde me daardoor opgejaagd en gestrest en kon niet genieten van mijn eigen successen.

 

Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, zoals de scheiding van mijn ouders, het overlijden van de partner van mijn vader, ziekte bij de nieuwe partner van mijn vader en het overlijden van de partner van mijn moeder, ben ik voor mijn ouders gaan zorgen en verloor ik de onbezorgdheid en speelsheid van het kind zijn.

 

Het lukte me niet om mijn ouders gelukkig te maken (dat moeten ze toch echt zelf doen) en mede daardoor ging ik geloven dat ik het niet goed deed en dus dat ik niet goed genoeg was. Ik ging alleen maar harder mijn best doen, maar het werkte niet.

 

Omdat ik dit niet aan mijn toekomstige kinderen wilde doorgeven, ging ik met mezelf aan de slag.

Ik volgde NLP-trainingen, familieopstellingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen om mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade te doorbreken. Sindsdien raakt het me niet als iemand iets negatiefs over mijn post op social media zegt. Gewoonweg, omdat ik voel dat ik het goed doe en dat ik daarmee niet bij iedereen aansluit. En dat is oké.

 

Nou hoef jij absoluut niet al deze trainingen en cursussen te volgen. Ik heb namelijk al mijn kennis en ervaring gebundeld om ook jou te helpen je “Ik ben niet goed genoeg” blokkade te doorbreken, zodat je eindelijk weer jezelf kan zijn als vrouw, partner, vriendin, werknemer/ondernemer, moeder, et cetera.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek is als er meer liefde en lichtheid en minder conflict is.

Ik help daarom moeders die last hebben van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade en die zich weer zichzelf willen voelen. Ik help hen naar rust en voelen dat ze er wel toe doen, zodat ze weer liefde voor zichzelf voelen en deze liefde door kunnen geven aan hun kinderen.

 

Ik geloof namelijk heel sterk als jij als ouder aan jezelf werkt, dan kunnen je (toekomstige) kinderen zo lang mogelijk onbezorgd kind zijn. Ze zien hoe jij omgaat met tegenslagen en leren daar heel veel van. Hier profiteren ze in hun hele leven van. Zeker nu ik zelf moeder ben, zie ik hoe belangrijk dit is.

 

Als jij jouw oude bagage en patronen opruimt, dan geef je jouw kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… die overzicht heeft en rust voelt, zodat ze met haar volledige aandacht in het hier en nu is en geniet van haar gezin én haar werk.

 

Wil je ook weten wat de cruciale stap is om blijvend rust in je leven te creëren, zodat je je weer volledig jezelf voelt als vrouw, partner, vriendin, dochter, werknemer/ondernemer, moeder, et cetera?

Meld je dan nu aan voor mijn gratis training.