fbpx

Ontspanning voor moeders

Gratis masterclass
LVV0388-bewerkt-kleiner-1
Dat er zoveel op je af zou komen als moeder had je niet verwacht. Je had wel bedacht dat het druk zou zijn, maar je bent nu continu aan het rennen en vliegen zonder een moment van rust.

Het wordt je soms teveel, waardoor je een huilbui krijgt of snauwt tegen je kinderen. Je wilt het niet, maar het gebeurt toch. Je kunt het niet tegenhouden.

 

Je voelt je gefrustreerd en gestrest en je zet alles opzij voor een ander, terwijl je liever een gezellige, leuke moeder bent die volledig met haar aandacht bij haar kinderen is en van hen geniet. Dit schiet er bij in, omdat er zoveel op je afkomt.

 

Je wilt je graag rustiger en zelfverzekerder voelen als vrouw en als moeder zijnde, maar nu voel je de hele dag door druk en heb je geen tijd voor jezelf.  

Je merkt dat iedereen een mening heeft over het ouderschap en over opvoeden. Moet je nou je kind laten huilen als het bedtijd is en hij gaat niet zelf slapen of moet je er juist naartoe gaan? Moet je nou thuis blijven met de kinderen, parttime werken of fulltime werken? Is het super slecht voor kinderen om tv te kijken of op de tablet te zitten of is het een kwestie van meegaan met de tijd? Als je kind huilt, moet je het dan troosten of zorg je er dan voor dat je kind voortaan om elk klein ding gaat huilen?

 

Door al die meningen en door al die mensen die zich bemoeien met de opvoeding, twijfel je regelmatig of je het juiste doet voor je kinderen. Je laat je uit het veld slaan als iemand een duidelijke mening heeft die niet past bij wat jij diep van binnen vindt. Daardoor voel je je vaak onzeker in het moederschap.

 

Buikpijn krijg je ervan, omdat je zo erg baalt dat je weer over je grenzen heen hebt laten gaan en niet duidelijk hebt gezegd dat je het er niet mee eens bent. Je kan jezelf wel voor je kop slaan, omdat je het weer hebt laten gebeuren.

 

Soms verlang je naar de tijd zonder kinderen, waarin je veel meer rust voelde en kon doen wat je wilde op het moment dat het jou uitkwam.

Daarna voel je je schuldig, omdat je deze gedachten hebt, want je houdt zielsveel van je kinderen. Soms is het gewoon even teveel.

 

Je voelt je geleefd door je gezin en door je werk of bedrijf, omdat je continu bezig bent. Thuis ben je continu aan het opruimen. Ondanks dat, lijkt je huis voor je gevoel alsnog fulltime een troep. Je wordt er gek van.

 

Je zou graag meer rust willen voelen, maar je staat altijd ‘aan’. Je hebt altijd het idee dat je tijd tekort komt. Je hebt niet eens tijd voor jezelf om even te ontspannen

Je wil niet die opgejaagde en gestreste moeder zijn, maar je weet niet wanneer je tijd voor jezelf zou moeten nemen om te ontspannen.

En daarom organiseer ik speciaal voor jou als drukke moeder een gratis masterclass “Ontspanning voor moeders”.

_LVV0515-bewerkt

Door deze gratis masterclass:

ontdek je wat het enige is dat je nodig hebt om snel en makkelijk te ontspannen

ga je de ontspanning vanbinnen voelen, waardoor je beter slaapt

voel je je energieker, waardoor je je de volgende dag beter kan concentreren en productiever bent

laad je op en voel je je alsof je de wereld weer aan kunt

ga je uit je hoofd en in je lijf, zodat je keuzes maakt die het beste bij jou en je gezin passen

Praktische informatie

  • * De gratis masterclass geef ik live op maandagavond 26 februari om 19.30uur.
  • * De gratis masterclass duurt ongeveer 75 minuten.
  • * In de masterclass maak je kennis met Reiki (energy healing). Het is dan ook belangrijk dat je tijdens de masterclass niet gestoord wordt en je voor een aantal minuten lekker onder een dekentje kan liggen.

Deze vrouwen gingen je voor

Over Selma

Je verdient het om niet alleen maar moeder te zijn, maar je ook jezelf te voelen

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan en zoon Mees in Tilburg en ik help moeders van een gestrest en opgejaagd gevoel naar ontspanning, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze zich weer zichzelf voelen en voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk.

 

Een aantal jaren geleden was ik degene die altijd maar hard aan het werk was. Als ik niet nuttig bezig was, dan voelde ik me rot. Ik zei bijvoorbeeld op mijn werk overal ja op. Ik nam extra taken op me, omdat ik het idee had dat ik alleen goed genoeg was als ik iedereen aan het pleasen was.

 

Niets was minder waar, want dat gevoel dat ik het niet goed deed en altijd wel iets of iemand tekort deed, bleef.

 

Ik vond het heel lastig om momenten voor mezelf in te plannen en om echt te ontspannen, want ja, als ik niets deed, dan was ik niet nuttig bezig, toch? Het huishouden deed zich niet vanzelf en alle andere klusjes en taken ook niet.

Daarbij had ik ook nog eens last van het idee dat anderen het beter konden en ik het niet goed deed. Ik had onwijs veel last van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade. Deze blokkade beheerste mijn complete leven.

Ik was continu bang dat mijn man (toen vriend) mij zou verlaten, omdat hij op straat zo een veel leukere meid tegen het lijf kon lopen. Ik twijfelde heel erg aan mezelf, waardoor ik me nog minder goed kon ontspannen.

 

Ik wist ook van jongs af aan dat ik graag moeder wilde worden. En ik wist ook dat ik niet wilde dat mijn kinderen zich zo zouden voelen als ik. Ik was er dan ook helemaal klaar mee dat ik mezelf continu naar beneden haalde en mijn onzekerheid mijn leven liet bepalen. Ik ging met mezelf aan de slag, omdat ik het voorbeeld wilde zijn voor mijn toekomstige kinderen.

 

Waarom?

 

Omdat ik wil dat mijn zoon zo lang mogelijk kind kan zijn, zolang mogelijk vrij, onbevangen, onbekommerd, gelukkig en speels blijft.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn zoon dat voelt, heb ik daar als moeder mee aan de slag te gaan, zodat ik mijn ervaringen van vroeger en mijn “Ik ben niet goed genoeg” blokkade niet doorgeef.

 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels, et cetera) verloren te zijn. Ik was het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden.

Ik voelde me daardoor opgejaagd en gestrest en kon niet genieten van mijn eigen successen en al helemaal niet goed ontspannen.

 

Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, zoals de scheiding van mijn ouders, het overlijden van de partner van mijn vader, ziekte bij de nieuwe partner van mijn vader en het overlijden van de partner van mijn moeder, ben ik voor mijn ouders gaan zorgen en verloor ik de onbezorgdheid en speelsheid van het kind zijn.

 

Het lukte me niet om mijn ouders gelukkig te maken (dat moeten ze toch echt zelf doen) en mede daardoor ging ik geloven dat ik het niet goed deed en dus dat ik niet goed genoeg was. Ik ging alleen maar harder mijn best doen, maar het werkte niet.

 

Omdat ik dit niet aan mijn toekomstige kinderen wilde doorgeven, ging ik met mezelf aan de slag.

Ik volgde NLP-trainingen, familieopstellingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen om mijn “Ik ben niet goed genoeg”-blokkade te doorbreken. Sindsdien raakt het me niet als iemand iets negatiefs over mijn post op social media zegt. Gewoonweg, omdat ik voel dat ik het goed doe en dat ik daarmee niet bij iedereen aansluit. En dat is oké.

 

Nou hoef jij absoluut niet al deze trainingen en cursussen te volgen om tijd voor jezelf te nemen en echt vanbinnen de ontspanning te voelen. Er is namelijk slechts 1 ding wat je nodig hebt om een moment van ontspanning te creëren en het volledig vanbinnen te voelen.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek is als er meer liefde en lichtheid en minder conflict is.

Ik help daarom moeders die last hebben van de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade en die zich weer zichzelf willen voelen. Ik help hen naar ontspanning, rust en voelen dat ze er wel toe doen, zodat ze weer liefde voor zichzelf voelen en deze liefde door kunnen geven aan hun kinderen.

 

Ik geloof namelijk heel sterk als jij als ouder aan jezelf werkt, dan kunnen je (toekomstige) kinderen zo lang mogelijk onbezorgd kind zijn. Ze zien hoe jij omgaat met tegenslagen en leren daar heel veel van. Hier profiteren ze in hun hele leven van. Zeker nu ik zelf moeder ben, zie ik hoe belangrijk dit is.

 

Als je je oude bagage en patronen opruimt, dan geef je jouw kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… die goed kan ontspanning en rust voelt, zodat ze zichzelf kan zijn en met haar volledige aandacht in het hier en nu is en geniet van haar gezin én haar werk.

 

Wil je ook weten wat dat ene ding is wat je nodig hebt om van binnenuit ontspanning te voelen?

Meld je dan nu aan voor mijn gratis masterclass.