fbpx

Zonder schuldgevoel genieten van je gezin én je werk

Kies voor een gezellig en relaxed gezinsleven waar plek is voor je dromen en verlangens
_LVV0193-bewerkt
Voor de buitenwereld lijkt het alsof je alles voor elkaar hebt. Je hebt een prachtig gezin, een fijne partner en een eigen bedrijf of werk. Je spreekt regelmatig af met vriendinnen en je helpt actief op de school of de sportvereniging van je kinderen. Maar zelf voelt het niet zo. Continu heb je een opgejaagd gevoel, vanaf het moment dat je ‘s ochtends wakker wordt tot het moment dat je in bed stapt.

Herken je het volgende?

 • * Er is een bepaald schuldgevoel dat je het niet goed zou doen voor je kinderen, dat je iets of iemand tekort doet als je je ambities en verlangens achterna gaat. Je hebt het idee dat je geen goede moeder bent, omdat je dan misschien wel meer zou werken.

 

 • * Telkens als het mama-dag is, neem je je voor om je telefoon weg te leggen en met je kinderen te spelen. Als je eenmaal bij je kinderen zit, betrap je jezelf erop dat je wat anders gaat doen. Je wil het niet, maar je kan het niet laten. Het gaat gewoon vanzelf. Daardoor wordt het schuldgevoel alleen maar erger.

 

 • * Voor de buitenwereld lijkt het alsof je het goed voor elkaar hebt, maar je bent bang dat er een moment komt dat je door de mand valt en dat mensen zien dat je niet al die ballen hoog kunt houden. Je komt gewoon tijd tekort in een dag.

 

 • * Kan het zijn dat je heel streng bent voor jezelf en dat je geen fouten mag maken? Alles moet goed en perfect zijn. Je zegt daarom overal maar ja op, want nee zeggen is een teken dat je iets niet aan zou kunnen of dat het niet goed zou gaan. Dat ja zeggen gaat automatisch, terwijl je soms ook wel eens nee zou willen zeggen en niet alle verantwoordelijkheden op je schouders zou willen nemen.

 

 • * Je voelt je moe vanaf het moment dat je ’s ochtends wakker wordt tot het moment dat je naar bed gaat. Maar je gaat toch door, ondanks dat je je moe voelt, want je bent niet anders gewend.

 

 • * Door die vermoeidheid ben je snel prikkelbaar, want je hebt van alles in je hoofd zitten wat ook nog gedaan moet worden. En jij bent degene die het moet doen, omdat het anders niet gedaan wordt of niet goed gedaan wordt.

 

 • * Wat ik bij veel van mijn klanten zie, is dat ze het liefst altijd bezig zijn, want als ze bezig zijn, dan zijn ze nuttig. Ze geloven diep vanbinnen dat ze pas goed genoeg zijn als ze nuttig zijn. Stilstaan is voor hen geen optie, want dan voelen ze zich rot. Dat opgejaagde gevoel wat ze hebben, dat wordt dan alleen maar groter.

 

 • * Je bent regelmatig in tweestrijd tussen je gezin aan de ene kant en je bedrijf of werk aan de andere kant. Je hebt met jezelf afgesproken dat je maximaal drie dagen en alleen overdag werkt. Maar je wilt ook heel graag jouw to do lijst af hebben en beschikbaar zijn voor je klanten of collega’s. Daardoor ben je toch regelmatig in de avond en in het weekend aan het werk.
_LVV0300-bewerkt

Het laatste waar je op zit te wachten, is dat mensen je een zeurpiet vinden. Je wilt niet zielig gevonden worden. Je wilt dat mensen je zien als een krachtige en zelfverzekerde vrouw die alles onder controle heeft, maar voor jezelf voelt dat niet altijd zo.

 

Je hebt in je jeugd genoeg meegemaakt en je hebt een hekel aan mensen die daarin blijven hangen, aan mensen die vol zelfmedelijden zitten.

Daarom doe je er alles aan om je daar niet op te focussen, zodat andere mensen je niet irritant vinden. Daarom zeg je heel vaak dat het goed met je gaat, terwijl dat niet altijd zo is. Je wilt dat iedereen ziet hoe sterk je bent.

 

En het mooie is dat je ook zo onwijs sterk bent. Anders zou je niet kunnen staan waar je nu staat. De andere kant is, is dat de rust ver te zoeken is en het opgejaagd en gestreste gevoel overheerst.

 

Je wilt heel graag een goede moeder zijn en je doet alles voor je kinderen.

Je wilt op je mama-dag er volledig voor je kinderen zijn en je tijd aan hen besteden. Je wilt in het hier en nu genieten van je gezin, in plaats van dat je in je hoofd bezig bent met de was die gedaan moet worden, de vaatwasser die nog uitgeruimd moet worden, het stof dat je overal ziet liggen, et cetera. Je wilt heel graag genieten van de tijd samen.

 

Daarbij zou je ook wel eens van dat gevoel af willen dat er altijd wel wat gedaan moet worden en dat je je daardoor gehaast en opgejaagd voelt. Dat schuldgevoel wat je daardoor hebt, als je even niets doet, dat zou ook wel weg mogen. Het schuldgevoel dat je het niet goed genoeg zou doen voor je kinderen als je ook je ambities en verlangens achterna gaat.

 

En die vermoeidheid… dat mag ook wel eens wat minder. Hoe fijn zou het zijn om energie over te houden, in plaats van dat je het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen en in de avond geen puf meer te hebben?

 

Je vindt het heerlijk om moeder te zijn en tegelijkertijd wil je niet alleen maar moeder zijn.

Je wilt ook ondernemer of werknemer zijn, partner zijn, vriendin zijn, van betekenis zijn voor anderen en jezelf blijven ontwikkelen op werkvlak. Je zou willen dat dat meer in balans is en dat je van zowel je gezin als je werk voluit kunt genieten.

Dat is nu alleen niet het geval. Je wilt het wel anders zien, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

 

De allereerste stap om van opgejaagd gevoel naar overzicht en rust te gaan, is om dat schuldgevoel wat je hebt weg te nemen. En dat kan door te investeren in de Besloten podcast “Zonder schuldgevoel genieten van je gezin én je werk”.

Wat de besloten podcast je oplevert:

Een gezellig en relaxed gezinsleven

Een gezellig en relaxed gezinsleven

waar plek is voor je ambities

Weg met je schuldgevoel

Weg met je schuldgevoel

waardoor je voluit geniet van je gezin en je werk of bedrijf

Zonder schuldgevoel je ambities achterna

Zonder schuldgevoel je ambities achterna

terwijl je ook geniet van je gezin

Makkelijker nee zeggen

Makkelijker nee zeggen

waardoor je tijd en energie overhoudt

Voluit genieten van je gezin

Voluit genieten van je gezin

met ruimte voor je ambities

Er is thuis minder strijd en meer rust

Er is thuis minder strijd en meer rust

omdat je beter in je vel zit

Voortaan ben je met volledige aandacht bij je kinderen

Voortaan ben je met volledige aandacht bij je kinderen

zodat je hen heel bewust ziet opgroeien en niets meer van hen mist

Je geniet in het moment, terwijl je met je kinderen bent

Je geniet in het moment, terwijl je met je kinderen bent

zonder dat je in je hoofd bezig bent met alles wat nog zou moeten gebeuren

Je krijgt meer energie en voelt meer rust

Je krijgt meer energie en voelt meer rust

waardoor je kinderen zo lang mogelijk speels, vrij en onbevangen kind kunnen zijn, zodat ze vrij en gelukkig opgroeien

Wat anderen zeggen over Selma van Noije

Ieder kind verdient het om op te groeien zonder stress

Ik help moeders met jonge kinderen die zich opgejaagd voelen en verlangen naar overzicht en rust, zodat ze voluit kunnen genieten van hun leven met hun gezin, familie, vrienden en werk, zodat ze niet meer het gevoel hebben alles alleen te moeten doen.

 

Deze moeders hebben zelf vaak in hun jeugd iets heftigs meegemaakt, waardoor ze te snel volwassen zijn geworden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn zijn verloren (onbelemmerd, onbekommerd, vrij, speels).

 

Ze zijn het zo gewend om alle ballen in de lucht te houden, maar ze voelen zich daardoor opgejaagd en gestrest en kunnen niet genieten van hun eigen successen. Ik help hen naar overzicht, rust en liefde voor zichzelf, zodat ze die liefde door kunnen geven aan hun kinderen.

Waarom vind ik dat belangrijk?

 

Omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben en weet hoe het is om snel volwassen te worden en het plezier en zorgeloze van het kindzijn verloren te zijn.

 

Mijn naam is Selma Michielsen-van Noije. Ik woon samen met mijn man Daan in Tilburg, waar ik het grootste deel van mijn leven heb gewoond. Op 6 maart 2023 ben ik moeder geworden van een prachtige zoon, Mees.

 

Sinds 2016 run ik mijn eigen bedrijf, maar pas toen ik in 2021 mijn eigen verhaal onder ogen ging zien en besefte waarom ik doe wat ik doe en wat ik hier te doen heb op de wereld, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik had namelijk niet voor niets op mijn 21e mijn HBO Pedagogiek diploma gehaald. Toen wilde ik er al voor zorgen dat kinderen zolang mogelijk kind kunnen zijn.

 

Toen ik 13 jaar was hakten mijn ouders de knoop door. Ze gingen scheiden. Op mijn 14e ging mijn moeder officieel uit huis.

 

Al vrij snel had mijn vader een nieuwe vriendin. Na anderhalf jaar dat ze samen waren, bleek dat ze kanker had. Vanaf dat moment ging ik voor mijn vader zorgen. Ik nam het huishouden op me. Ik wilde mijn vader ontlasten en hoopte dat hij zich hierdoor gelukkiger ging voelen.

 

Na nog eens anderhalf jaar overleed de vriendin van mijn vader. Ik ging nog harder mijn best doen om voor hem te zorgen. Ik dacht echt dat ik hem weer gelukkig kon maken. Een verantwoordelijkheid die ik niet hoorde te dragen.

 

In die tijd had ik, naast deze zorgen, ook last van paniekaanvallen in de nacht, verlatingsangst en regelmatig voelde ik me heel erg rot.

 

Na een aantal maanden ontmoette mijn vader zijn huidige vrouw. Voor mij was hij van de ene op de andere dag gelukkig. Dat deed mij pijn. Ik had zo mijn best gedaan, maar ik kon hem niet gelukkig maken. Ik had gefaald, zo voelde dat.

 

Een aantal maanden later bleek dat zij borstkanker had. Nog meer verantwoordelijkheden nam ik op me en het zorgen voor mijn vader ging weer verder.

 

Mijn moeder had in de tussentijd een leuke man ontmoet waar ze mee samen was. Daar hoefde ik me dus niet zoveel zorgen over te maken, dacht ik… totdat het 13 januari 2011 was. Hij overleed zeer plotseling aan een hartstilstand.

 

De tijd om voor mijn moeder te zorgen brak aan. En ik kon niet meer.

 

Daar voelde ik me schuldig over, want…

 

Hoezo zorgde ik wel al die jaren voor mijn vader en nu niet voor mijn moeder?

 

Uiteindelijk koos ik ervoor om te vluchten en dat was de beste beslissing ooit. Ik begrijp dat dit een overlevingsmechanisme was en dat dit voor jou geen optie is om je gezin achter te laten.

 

Ik heb een jaar in Amerika als au pair gewerkt. Even helemaal weg uit mijn omgeving. Dat is mijn redding en de start van mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis met familieopstellingen, NLP-trainingen, Reiki-behandelingen en Reiki-cursussen geweest. Pas toen ik zowel energetisch, als mentaal, als familie systemisch met mezelf aan de slag ging, voelde ik steeds meer overzicht, rust en liefde voor mezelf. En dit gun ik jou ook!

En ja, soms poppen oude patronen weer op. Het voordeel nu… ik herken ze sneller en kan daardoor veel sneller en heel bewust voor andere stappen kiezen, zodat ik goed voor mezelf zorg en kies voor wat voor mij het beste is.

 

Ik zie nu dat mijn ouders hebben gedaan wat ze konden en dat dat helemaal oké is. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en daar ben ik onwijs dankbaar voor en trots op.

 

Zeker nu ik zelf moeder ben, begrijp ik dat mijn ouders hebben gedaan wat ze konden. Moeder worden is het meest fantastische en het meest overweldigende dat me ooit is ‘overkomen’. Je begint eraan zonder opleiding, cursus of wat dan ook en dan moet je zelf maar uitvogelen wat het beste is om te doen.

 

Het heeft er ook voor gezorgd dat ik nu moeders met jonge kinderen help naar overzicht, rust en liefde voor zichzelf, zodat zij die liefde aan hun kinderen kunnen doorgeven en zij zo lang mogelijk kind kunnen blijven en zij als moeder zijnde niet meer het gevoel hebben alles alleen te moeten doen.

 

Ik geloof namelijk heel sterk als je als ouder aan jezelf werkt, dan verlicht je je eigen zorgen, zodat je ze niet doorgeeft aan je (toekomstige) kinderen. Je ervaart namelijk zelf meer rust, vertrouwen, ontspanning en liefde voor jezelf. Vanuit die liefde voor jezelf ben je liever voor jezelf en zorg je beter voor jezelf. Daardoor kun je ook weer beter voor je (toekomstige) kinderen zorgen én ben je een fantastisch voorbeeld voor hen.

 

Kinderen leren vooral door na te doen en jij als ouder bent daarin een heel groot voorbeeld. Door kinderen te laten zien hoe je met tegenslagen omgaat en hoe je aan jezelf kunt werken, zodat je meer rust, vertrouwen, ontspanning en liefde voor jezelf voelt, worden zij weerbaarder. Dit dragen ze de rest van hun leven met zich mee.

 

Kinderen kunnen op deze manier weer echt kind zijn en echt spelen. Ze kunnen vrij, onbezorgd, onbekommerd en heerlijk speels en puur zijn. Zij voelen daardoor rust, vertrouwen en liefde voor zichzelf.

 

En dat is wat de wereld nodig heeft: puurheid, speelsheid, onbezorgdheid en liefde.

 

Als je je oude bagage en patronen opruimt, dan geef je je kind(eren) het mooiste cadeau dat je ze kan geven. Hun moeder… die overzicht heeft en rust voelt, zodat ze met haar volledige aandacht in het hier en nu is.

Inhoud besloten podcast

Aflevering 1 “Je bent al een goede moeder”

In aflevering 1 laat ik je zien dat je al een goede moeder bent en waarom ik dat vind. Daardoor voel je je direct beter, rustiger en vol vertrouwen, want het is veel makkelijker dan je denkt.

Ik deel met je hoe je goed voor jezelf zorgt, zonder je schuldig te voelen en ik vertel je hoe kinderen leren.

Aan het einde van deze aflevering vind je in dit ebook (als je die bij de podcast aanschaft) een aantal vragen die je samen met je partner kunt beantwoorden, zodat je ervoor zorgt dat je je kinderen meegeeft wat je hen graag wilt meegeven en zodat je ervoor zorgt dat je kinderen het goed hebben en je tegelijkertijd je ambities achterna kunt gaan, zonder schuldgevoel.

Aflevering 2 “Zonder schuldgevoel nee zeggen”

In aflevering 2 laat ik je zien hoe je nee kunt zeggen, zonder je schuldig te voelen, zodat je veel meer tijd en energie overhoudt voor je gezin en voor je dromen en verlangens. Daarnaast geef ik je een motivatieboost waarom het zo belangrijk is dat je, naast dat je moeder bent, ook je eigen dromen en verlangens realiseert.

Aflevering 3 “Zo zorg je ervoor dat je kinderen zo lang mogelijk kind kunnen zijn”

Heb je wel eens gezegd of zeg je nu nog wel eens: “Ik ga het echt anders doen dan mijn ouders als het gaat om de opvoeding van mijn kinderen.”

Dan nodig ik je uit om aflevering 3 te luisteren. Daarin deel ik met je waarom ik die zin gevaarlijk vind als je je kinderen een vrije en gelukkige jeugd wilt geven. Daarnaast deel ik wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat die zin jou en je kinderen niet in de weg staat en je kinderen dus zolang mogelijk kind kunnen zijn. Daardoor kunnen ze in vrijheid opgroeien en zo lang mogelijk dat speelse, onbevangene en onbekommerde van het kindzijn behouden.

Aflevering 4 “Innerlijk kind meditatie”

In aflevering 4 deel ik een meditatie met je, zodat je contact maakt met je innerlijk kind. Op die manier kun je je innerlijk kind geven wat het nodig heeft, zodat hij of zij je helpt om voluit te genieten van je leven en waar ruimte is om je dromen en verlangens te realiseren. Deze meditatie is gedeeltelijk gebaseerd op een meditatie uit het boek van Susanne Hühn: “Het helen van je innerlijk kind”.

Bonusaflevering “Zo creëer je rust in je drukke leven als ambitieuze moeder”

In de bonusaflevering vertel ik je hoe je rust in je drukke leven als ambitieuze moeder creëert en zo van onrust en chaos in je hoofd naar ontspanning en rust gaat.

Praktische informatie

 1. De podcast bestaat uit 4 afleveringen en een bonusaflevering.
 2. Zodra je de podcast hebt gekocht, heb je toegang tot alle afleveringen.
 3. Je ontvangt een link naar de afleveringen in je mailbox. Heb je binnen 15 minuten geen mail ontvangen, check dan je spambox.
 4. Zet je koptelefoon op of doe je oortjes in.
 5. Druk op play en luister naar de tips, terwijl je wandelt, strijkt, de was doet, auto rijdt, et cetera.
 6. Pas de tips toe, zodat je zonder schuldgevoel geniet van je gezin én je werk.
 7. Naast de besloten podcast kun je het ebook erbij kopen, zodat je de afleveringen digitaal uitgewerkt hebt met opdrachten die je van dat schuldgevoel af helpen.
 8. De investering voor de podcast is 27,-
 9. De investering voor het ebook is 4,99
 10. Klik op onderstaande link voor de besloten podcast met of zonder ebook.