Wat wil ik nou echt?

Frustraties, frustraties, frustraties. Wat wil ik nou? Wat wil ik echt? En hoe weet ik dat ik dat echt wil? Diep in mijn hart wil ik mensen verder helpen, dichter bij hun kern brengen. Dat is mijn missie. Dat wil ik vanuit mijn eigen bedrijf, door middel van coaching. En toch twijfel ik regelmatig. Hoe komt dat?

 

Niet snel genoeg

En als ik er zo eens over nadenk, terwijl ik dit schrijf, dan weet ik goed waardoor het komt. Ik laat me van de wijs brengen door mijn ratio, door mijn gedachten, door negatieve en belemmerende overtuigingen van mezelf en over mezelf. Doordat mijn ratio vindt dat het niet snel genoeg gaat. Doordat mijn hoofd denkt, wat zullen andere mensen wel niet denken, die loopt ook maar wat aan te klooien. Die denken vast dat het me niet zal lukken. Stom he?

 

Weg van mijn kern

Soms twijfel ik of mijn coachingspraktijk nog wel is wat ik wil. Ik vind namelijk veel dingen leuk en interessant. Hoe wet ik dan wat klopt. Dat brengt mij wel eens van mijn a propos, omdat mijn ratio dan aan het werk gaat in plaats van mijn gevoel. En dat maakt dat ik de draad kwijtraak. Dan ga ik weg van mijn kern, terwijl ik andere mensen juist wil helpen om dichter bij hun kern te komen. Tja… dan is het wel belangrijk dat ik dat zelf ook doe.

 

Wat doe ik als ik twijfel of het niet weet?

Als ik het even niet weet, dan weet ik gewoon dat ik teveel nadenk. De ene keer blijf ik hier een beetje in hangen. De andere keer kan ik het ombuigen. Hoe doe ik dat? Dat doe ik door te mediteren en te visualiseren. Het helpt mij om bijvoorbeeld te visualiseren dat ik met mijn Innerlijke Wijze praat. Ik ga daar rustig voor zitten en stel me voor dat ik een berg oploop. En op die berg komt mijn Innerlijke Wijze naar mij toe. Ik stel mijn vragen en krijg antwoord. Dat antwoord kan ik niet altijd met mijn hoofd accepteren en gelukkig wel met mijn gevoel. Het feit dat ik dan rustig ga zitten, helpt mij al om meer naar mijn gevoel te gaan. En dan komt ook mijn vertrouwen weer terug en zie ik in dat ik teveel heb nagedacht. Ik neem dan pauze en ga iets anders doen, zoals een wandeling maken of sporten. Uit mijn hoofd, en in mijn lijf.

 

Wat kun jij doen?

Herken jij dat ook? Dat je niet weet wat je wilt? Dat je veel dingen leuk vindt? Of dat je in een vicieuze cirkel zit waar je niet uitkomt? Dan heb ik iets voor je. Ik heb een oefening voor je, waarbij je aan de slag gaat met het ontdekken wat jij echt wilt. Je zet de eerste stappen om uit die vicieuze cirkel te stappen. Klik op onderstaande link, vul jouw gegevens in en ga aan de slag met de oefening:

Klik hier om je aan te melden.