Weten wat jij wilt en jouw dromen waarmaken

Saskia is een vrouw van 30 jaar. Ze woont samen met haar vriend. Ze werkt 24 uur per week op kantoor. In deze functie is Saskia via via terecht gekomen. Ze is er eigenlijk vanzelf ingerold. Destijds leek het haar een goed idee. Het gaf haar zekerheid, een vast inkomen met zicht op een vast contract.

Kiezen voor zekerheid
Op het begin had ze het wel naar haar zin, leuke collega’s, aardige leidinggevende. Maar nu, wordt Saskia er niet meer blij van. Ze zit veel achter de computer en heeft weinig contact met klanten. Ze wil graag iets anders. Toch houdt iets haar tegen, de zekerheid. Ze is bang dat het haar niet lukt om een baan te vinden die ze leuk vindt. Saskia is bang dat ze niet genoeg zal verdienen en dat ze achteraf spijt krijgt dat ze de vastigheid heeft opgegeven.

Keuzes maken vanuit angst
Saskia zou ook niet weten waar ze wel blij van zou worden. Ze kan geen keuze maken. Ze heeft tot nu toe keuzes gemaakt vanuit angst, om te kiezen voor zekerheid. Daarbij nam ze de mening van mensen uit haar omgeving mee, zoals haar ouders, haar vriend en sommige vriendinnen. Die zeiden ook dat ze voor zekerheid moest gaan.

Aan de verwachtingen van anderen willen voldoen
Saskia houdt veel rekening met andere mensen. Dat knaagt nu aan haar. Ze wil het anders doen. Ze wil iets doen wat ze leuk vindt en wat bij haar past. Doordat ze vooral doet wat anderen van haar verwachten, is ze verwijderd geraakt van zichzelf. Daardoor weet ze niet meer wat ze wilt. Dat geeft een gevoel van onvrede en levert frustraties op. Saskia weet niet wat haar droom en passie zijn. Dat maakt haar droevig.

Weinig (zelf)vertrouwen
Saskia voelt dat er meer in haar zit, ze weet alleen niet zo goed wat en hoe ze dat eruit kan halen. Ergens heeft ze dan ook niet het vertrouwen en het zelfvertrouwen dat zij haar mooiste leven kan leiden, vanuit de kern. Daardoor durft ze zichzelf niet te laten zien, want het lukt haar toch niet. Saskia piekert hier ’s nachts soms over, waardoor ze niet altijd goed slaapt. Wat kan ze nu doen?

Leef je mooiste leven

Leef je mooiste leven, vanuit de kern. Dat is wat Saskia zou willen. Ze weet alleen niet precies hoe haar kern eruit ziet en hoe haar mooiste leven eruit zou zien. Ze zou dat wel graag willen weten.

Ik geloof dat het belangrijk is om jouw mooiste leven te leiden, vanuit de kern. Als je namelijk vanuit jouw kern leeft, maak je keuzes vanuit vertrouwen in plaats van uit angst. Je kiest voor de mooie dingen in het leven, in plaats van de donkere bladzijdes. Je gaat niet meer voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar aan jouw eigen verwachtingen. En als je dat echt, oprecht doet, vanuit jouw kern, dan voldoe je ook aan de verwachtingen van anderen, die voor jou daadwerkelijk belangrijk zijn.

Maar hoe doe je dat dan, jouw mooiste leven leiden? Dat doe je door te ontdekken wat jouw dromen en doelen zijn en deze waar te maken. Dan kom je bij jouw kern en maak je keuzes vanuit vertrouwen in plaats van uit angst.

Bij het uitleggen van het leven van jouw mooiste leven, vanuit de kern, neem ik altijd het voorbeeld van mijn neefje. Ik ben in september 2017 voor het eerst tante geworden van het mooiste wezentje op aarde. Hij is zo puur. Daar geniet ik enorm van. Hij is nog zo dicht bij zijn eigen kern, zonder last te hebben van negatieve ervaringen uit het verleden en negatieve overtuigingen. Het is niet voor niets dat veel mensen het heerlijk vinden om te kijken naar hele jonge kinderen. Ik geniet volop van hem en hoe hij de wereld bekijkt door zijn ogen, telkens vol bewondering. Dat vind ik zo mooi. Hij heeft nog geen oordelen over andere mensen. Hij staat er blanco in. Ik geloof dat de wereld prachtig zou zijn, als we dat allemaal konden en als we allemaal bij deze kern konden blijven. Wat is er mooier dan dat?

Wat houdt jou tegen om jouw doelen te bereiken?
Nu zijn er natuurlijk heel veel zaken te bedenken die mensen belemmeren om hun doelen te bereiken. Misschien herken je er zelf wel een paar:

 • Geld of de gedachten over geld

 • Belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten

 • Uitstelgedrag

 • De behoefte aan zekerheid

 • Gebrek aan focus

 • Gebrek aan een concreet doel

 • Er niet in geloven

 • Weinig zelfvertrouwen

 • Te grote stappen bedenken

 • Weinig of geen succeservaringen

 • Gebrek aan motivatie

 • Naar mensen luisteren die ontmoedigen om dromen waar te maken

 • Angst voor falen

 • Angst voor stralen

 • Gebrek aan reflectie tijdens het werken aan het doel

 • Geen tijd vrij maken of er geen prioriteit van maken

 • Het doen voor een ander

 • Het gevoel hebben weinig controle over de situatie te hebben

 • Alles tegelijk willen doen

En zo zijn er vast nog een aantal punten te bedenken die mensen belemmeren om hun doelen te bereiken en hun dromen waar te maken.

Hoe kun jij jouw dromen waarmaken en jouw mooiste leven leiden vanuit de kern?
Aan de hand van mijn eigen ervaringen, wat ik heb gelezen en wat ik van andere mensen heb gehoord, heb ik mijn eigen idee ontwikkeld op het waarmaken van dromen. Ik heb mijn eigen visie geschreven om doelen te bereiken, dromen waar te maken en jouw mooiste leven leiden. Wil je weten wat dat is? Lees dan verder.

Want, wat heb je dan nodig om dromen waar te maken en doelen te bereiken?

 • Weten wat je niet meer wilt.

 • Weten wat je wel wilt.

 • Doelen stellen.

 • Vertrouwen in jezelf en dat het gaat lukken.

 • Belemmerende/negatieve gedachten en overtuigingen ombuigen naar helpende gedachten en overtuigingen.

 • Visualiseren helpt je om te focussen en vertrouwen te hebben.

 • Focussen op jouw droom en op het behalen van jouw doelen.

 • Jouw droom opdelen in kleine behapbare doelen.

 • De kleine, behapbare doelen verder opdelen in een haalbaar stappenplan.

 • Jouw successen vieren.

 • Ontspanning.

 • Doorzettingsvermogen, wat je krijgt door alle voorgaande punten toe te passen.

Enthousiast geworden? Begin dan nu meteen
Zie je het zitten om de eerste stappen te zetten naar jouw mooiste leven? Dat kun jij nu gaan doen. Ik heb hier voor jou, helemaal gratis, jouw eerste oefening. Met deze oefening ga je ontdekken wat jij wel wilt. Dat ga je op verschillende manieren doen. Wil je weten hoe? Klik dan hieronder op de link en ga aan de slag. Heel veel plezier en succes!

Klik hier voor jouw eerste oefening om te ontdekken wat jij wilt