Geef jouw droom een boost door te visualiseren

Albert Einstein zei: “Onze kennis is beperkte, onze fantasie is allesomvattend.”

Alles wat is uitgevonden sinds het bestaan van de mens, is ontstaan in iemands verbeelding. Daarna werd het pas tastbaar en zichtbaar voor anderen.

Jouw brein kent geen verschil tussen fictie en werkelijkheid. Waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Ontdek in deze blog met geluidsfragment hoe jij fantasie en visualiseren zal gaan gebruiken om jouw droom waar te maken en jouw doelen te bereiken.

Waar je aandacht aan geeft, groeit

En waar je aandacht aan geeft, zal ook gebeuren. Belangrijk daarbij is dat je precies weet wat je wilt en dat je dit tot in details voor je ziet. Dat is visualiseren.

Hoe meer details, hoe beter

Hoe meer zintuigen je gebruikt tijdens het visualiseren, hoe beter. Maak het zo concreet, tastbaar en reëel mogelijk. Door het in je verbeelding helemaal compleet te maken, zal het in werkelijkheid eerder en gemakkelijker te realiseren zijn.

Voordat je zometeen begint met visualiseren, beantwoord je eerst onderstaande vragen.

  • Wat is jouw droom of doel?
  • Wat zie je als jij dit hebt bereikt?
  • Wie zijn er eventueel bij betrokken?
  • Wat hoor je als jij dit hebt bereikt?
  • Wat ruik je dan?
  • Wat proef je dan?
  • Wat voel je dan?

Schrijf de antwoorden voor jezelf op. Dit vormt de basis voor jouw visualisatie. En jouw fantasie doet zometeen de rest.

Bij visualiseren is vertrouwen erg belangrijk

Vertrouw erop dat jouw onbewuste/onderbewustzijn het beste met jou voor heeft en weet wat jij nodig hebt. De rest gebeurt dan vanzelf. Vertrouwen is de basis.

Topsporters en topondernemers werken al jaren met visualisaties

Topsporters en topondernemers werken al jaren met visualisaties om ervoor te zorgen dat zij hun doelen bereiken. Denk daarbij aan oud-tennisser Richard Krajicek en schaatser Sven Kramer.

Het beste begin is ontspanning

Zorg ervoor dat je rustig en ontspannen zit en dat je zeker weet dat je een aantal minuten ongestoord kunt zitten en luisteren naar het geluidsfragment.

Zit je rustig en ontspannen? Start dan het geluidsfragment.

Bron: Wichers Schreur, R. (2008) Resultaatgericht fantaseren. Uitgeverij Ten Have: Kampen