Ontdek jouw motivatie om jouw droom waar te maken

Om jouw droom waar te maken en aan jouw doelen te blijven werken, is het belangrijk om te weten wat jou motiveert. Wat maakt dat deze droom en deze doelen zo belangrijk voor jou zijn? Welke waarde of waarde(n) spelen voor jou een rol?

Mijn motivatie

Mijn hoogste waarden met betrekking tot mijn bedrijf zijn:

  1. Liefde (met hoofdletter L)
  2. Passie
  3. Vrijheid

Deze waarden zijn voor mij belangrijk om mijn droom van mijn eigen coachingspraktijk met medewerkers waar te maken. Soms word ik afgeleid en doe ik een opdracht tussendoor die niet helemaal past bij mijn droom. Of ik moe teen keuze maken welke kant ik opga Dan pak ik deze waarden erbij en kijk ik of het past binnen deze waarden. Dan kijk ik of het bijdraagt in het nastreven ervan. Zo nee, dan doe ik het niet. Zo ja, dan doe ik het wel en krijg ik er energie van. En dan draagt het bij aan het waarmaken van mijn droom. Of als ik niet meer weet of het me allemaal wel lukt of als ik even geen energie heb. Dan denk ik aan deze waarden en herinner ik me hoe belangrijk deze waarden voor mij zijn en dus hoe belangrijk mijn droom is. Mijn waarden zijn direct aan mijn droom gekoppeld. Dan krijg ik weer een energie- en motivatieboost en kan ik er weer tegenaan.

Mijn waarden motiveren mij bijvoorbeeld ook om taken te doen die ik minder leuk vind, zoals de administratie. Het doen van de administratie draagt namelijk bij aan mijn waarden en het waarmaken van mijn droom. Zonder goede administratie blijft mijn bedrijf namelijk niet lopen. En gelukkig heb ik in mijn ultieme droom ook een parttime administratief medewerker in dienst. Tot die tijd zal ik het zelf moeten doen, anders is er tegen die tijd geen bedrijf meer om überhaupt een parttime administratief medewerker in dienst te nemen.

Wat is jouw motivatie?

Als je weet waarvoor je het doet en als je dit zo ontzettend belangrijk maakt, dan blijf je aan jouw droom werken, bereik je jouw doelen en maak je jouw droom waar.

Ga eens na waarom jouw droom zo belangrijk voor jou is. Verbind daar eens één of meerdere waarden aan die zo belangrijk voor jou zijn, dat ze jou motiveren.

Wat zijn dus jouw belangrijke waarden? En welke van die waarden zie je terug in jouw droom? En welke waarde(n) kun je aan jouw droom verbinden?
Grijp hier telkens op terug als je even een dip hebt of even geen motivatie meer hebt.

Wil je verder werken aan jouw droom?

Meld je dan nu aan voor het gratis stappenplan: ’14 Stappen om jouw droom waar te maken’.