In gesprek met jouw Innerlijke Wijze

Op dit moment volg ik de training Coachingskills en daarvoor moet ik een boek lezen, namelijk: ‘Coachen als professie’. En bij dat boek hoort een website, namelijk www.coachenalsprofessie.nl. Op die website staat een oefening en die heet ‘Mijn Wijze Ik. Geleide fantasie’. Ik vond deze zo mooi, dat ik er een geluidsfragment van heb opgenomen en in deze blog heb gegoten.

Iedereen heeft een innerlijke Wijze Man of Vrouw (of allebei) in zich

Iedereen heeft een innerlijke Wijze Man of Vrouw (of allebei) in zich. 

Iedereen heeft een innerlijke Wijze Man of Vrouw (of allebei) in zich. Deze persoon is altijd in jou aanwezig en kun je zelfs om raad vragen. Deze innerlijke Wijze weet namelijk altijd wat goed voor jou is en wat goed voor jou is in jouw streven naar heelheid. De innerlijke Wijze kent jou door en door. De innerlijke Wijze overziet het geheel en helpt om jouw doel te bereiken. Het antwoord komt altijd, zelfs al duurt het soms even.

Door de ontmoeting met jouw innerlijke Wijze wordt ergens diep binnen in jou een kracht gemobiliseerd, waardoor je meer vertrouwen krijgt, jij je rustiger voelt en (Universele) Liefde kunt toelaten.

Soms krijg je al tijdens de oefening antwoord en soms heeft het antwoord meer tijd nodig (omdat er nog belemmerende gedachten of verwachtingen in de weg staan).

Ga rustig en ontspannen zitten. En als je er klaar voor bent, start je het geluidsfragment en laat je je meevoeren de ontspanning in.