Verander hoe jij naar jouw verleden kijkt

De tijd die je voor deze oefening nodig hebt, is ongeveer 20 minuten in totaal.

Het doel is om een positiever beeld te creëren van jouw (ervaringen uit het) verleden, zodat er ruimte en balans ontstaat.

Iedereen heeft prettige en minder prettige ervaringen uit het verleden

Aan de ervaringen uit jouw verleden kun je niets veranderen. Het blijft een feit dat dit heeft plaatsgevonden. Wat je wel kunt veranderen is het beeld dat je hebt van die ervaringen. Hierdoor ervaar je meer rust en balans en accepteer je wat er is gebeurd, zonder dat je het ermee eens bent. De ervaringen uit jouw verleden zijn immers onderdeel van jou en hebben bijgedragen aan wie jij op dit moment bent.

Het veranderen van het beeld van deze ervaringen en hoe jij die beleeft doe je in deze oefening. Neem één ervaring per keer. En doe er ook maar één per keer. Zorg ervoor dat je niet meteen van alles wilt veranderen.

De oefening

Bepaal eerst op welke manier je je anders zou willen gedragen of voelen. Houd daarbij het doel wat je hebt in jouw achterhoofd. Misschien wil je bijvoorbeeld meer op jezelf vertrouwen, assertiever zijn, je rustiger voelen, etc. Op welke manier wil jij je anders gedragen of voelen? In welke context/situatie wil je dat?

Als je dit duidelijk hebt, start je het geluidsfragment en ga je er lekker ontspannen bij zitten.

 

Wat is er nu voor je verbeterd? Wat ga je vanaf nu doen om dit vol te houden? Laat het me weten en wie weet kan ik je helpen om dit vol te houden. Bijvoorbeeld met het gratis stappenplan: ’14 Stappen om jouw droom waar te maken’. Klik hier om je aan te melden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coachingspraktijk van Noije                                                      info@coachingspraktijkvannoije.nl

Hesperenstraat 1-30                                                                     www.coachingspraktijkvannoije.nl

5025 KS Tilburg                                                                               013-22 01 300