Wat is balans voor mij?

Serene rust, met mijn ogen dicht zit ik in de stoel waarop ik altijd mediteer. Ik hoor alleen de auto’s die voor ons appartement langs rijden. De winkels zijn open, dus nu zijn het meer auto’s dan wanneer ik in de avond mediteer. Dan zijn de winkels dicht. Soms komt er een gedachte omhoog. Die laat ik voorbij gaan en ik concentreer me weer op mijn ademhaling. Ah, daar is dat draaien weer. Alsof mijn ogen in mijn hoofd ronddraaien samen met mijn lijf. Het voelt nog steeds een beetje gek en tegelijkertijd zo fijn. Mijn gedachten verdwijnen naar de achtergrond en ik ga in het draaien zitten. Het zijn de chakra’s in mijn lijf die openstaan en draaien. Ik geniet nog een paar minuten, voordat ik mijn ogen open doe, omdat het draaien dan weg is. En het resultaat mag er zijn: een rustig en ontspannen gevoel. Heerlijk in balans.

In balans zijn

In balans zijn is voor mij ontzettend belangrijk. Als ik niet in balans ben, kan ik mijn werk als coach minder goed doen. En wat is dan in balans zijn voor mij?

  • Lichaam en geest in balans: lekker werken met leuke uitdagingen en voldoende sporten en wandelen.
  • Gevoel en verstand in balans: bijvoorbeeld keuzes maken met mijn gevoel als leidraad en waarbij ik mijn verstand gebruik om te ontdekken hoe ik die keuzes kan waarmaken.
  • Heerlijk mediteren.
  • Mijn spiritualiteit ontwikkelen en tegelijkertijd met beide voeten stevig op de grond staan.
  • Me voornamelijk richten op dingen en mensen die mij energie geven.
  • En natuurlijk werken met en coachen van mensen die mij energie geven en die gemotiveerd zijn om hun dromen waar te maken.
  • Balans in inkomsten, uitgaven en sparen. Ik wil voldoende inkomsten realiseren voor mijn vaste lasten, om leuke dingen te doen en om te kunnen sparen.

Het allerbelangrijkste is voor mij nog wel dat ik balans van binnen voel. En dat is voor mij rust in mijn hoofd en buik (mijn gevoel) en de vrijheid ervaren om mijn dromen waar te maken en mijn doelen te bereiken. En doen waar ik blij van word.

Wat is voor jou in balans zijn?

Laat het me weten door hieronder een bericht achter te laten.