Maand juli: Verbondenheid

Deze maand juli staat in het teken van positieve emoties. Als je regelmatige positieve emoties ervaart, word/ben je veerkrachtiger. Dit betekent dat je beter met stressvolle situaties om kunt gaan. Ik vind dit belangrijk, omdat je dan gelukkiger kunt zijn. En gelukkige mensen maken de wereld een stuk mooier, toch?

Help jij de wereld een stuk mooier te maken door zelf ook gelukkiger te worden?

Doe mee en laat je inspireren door blogs, oefeningen, uitspraken en video’s. En deel dit met de mensen die voor jou belangrijk zijn.

Luister jij liever naar mijn blog?

Dat kan, klik dan hieronder op play.

Verbondenheid

Je verbonden voelen met anderen zorgt voor een groter gevoel van geluk. Je voelt je daardoor beter over jezelf. Het blijkt dat je meer uit jezelf kunt halen als je je meer verbonden voelt met anderen. Het is natuurlijk niet de enige voorwaarde om meer uit jezelf te halen, maar het heeft er zeker best wat invloed op.
Je kunt je verbonden voelen met anderen mensen of met dieren en je kunt je verbonden voelen met bijvoorbeeld de natuur.

Belangrijk is om de verbinding op te zoeken met mensen waar je energie van krijgt. En daar vervolgens iets mee gaan doen. Als je met deze mensen iets creëert, waarmee je ook weer van betekenis kunt zijn voor andere mensen, dan ontdek je jouw toegevoegde waarde. En dat geeft je een gevoel van geluk. Zorg er dan ook voor dat je mensen om je heen hebt waar je energie van krijgt en waar je van kunt leren.

Hoe draagt verbondenheid bij aan jouw geluk?

‘Het geluk zit in de verbinding van mensen. Helemaal op het moment dat je verbinding maakt met mensen waar je energie van krijgt en daar vervolgens iets mee gaan doen.’

Oefeningen

Breid je relaties uit of vernieuw ze

Welke personen geven je energie en welke personen kosten je energie?

Bron
Bannink, F (2009) Positieve psychologie in de praktijk. Hogrefe Uitgevers: Amsterdam.

David & Arjan: 365 dagen succesvol